Jaky olej do Opel Astra 1.4 16v G 2001

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

DonSalieri

Příspěvek od DonSalieri »

No prave stara 1.6 8V 55kw byl starej spolehlivej motor a kdyz byl v cajku nebral nic.. Zato novejsi 16 ventily nekdy pekne chlastaly.. Treba 1.6 16V 74kw nekomu bere i 1l na 1000Km..
Ale skutecne by me zajimalo proc chce majitel davat olej 0W30, asi jen proto, ze patri k tem drazsim, coz neznamena, ze je nejvhodnejsi..
Itall

Příspěvek od Itall »

mfence píše:A nemaji tam 0W30?? To me tady porad omleva o hlavu :) :lol: :lol:
Kolega je puntičkář a chce tam dát to nejlepší. Z toho soudím, že má nějakou příručku k autu a tam to je uvedeno, ne? Nebo si jako puntičkář koupil ojetinu bez příruček? Nechtěl jsem se do teho plést, ale jak to sleduji, tak mě to úplně vytáčí. No, tak já už mlčím :? .
mfence

Příspěvek od mfence »

Ma ji doma nekde, resime to v praci Woe .) Ma ji novou ne jetou :)
mfence

Příspěvek od mfence »

Tak uz jsem to nasel

ACEA A3/B3-SAE10w-40
5w-40
0w-30

Ma najezd cca 12tis km Staci tam 10w-40???
Je tam nejaky rozdil u techto cisel ??? Je tam neco lepsiho napr u 5w-40??
Jestli tam nedava nahovno 0w-30 kdyz uplne v pohode a anim by to neco delalo motoru staci 10w-40???
e-panolin.cz

Příspěvek od e-panolin.cz »

Tyto normy pro Opel:
GM-LL-A-025 - benzín

GM-LL-B-025 - nafta
Moja

Příspěvek od Moja »

To má 12000Km za 10let?Nebo najede ročně 12000Km?Aktuálně 120000Km.
mfence

Příspěvek od mfence »

12 000 km ma za rok za 10 let 120 000km
modelář

Příspěvek od modelář »

Kolegovi vzkaž, ať to dělá, jako já: Cinol 5W-40 za pár kaček s příslušnou benzínovou normou GM, měnit po těch 12 tis.km/1x za rok a bude spokojen, on i motor! :)
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

modelář píše:
ka-spel píše:... Jinak si nemyslím, že tyto motory budou na firemní normy tak přecitlivělé jak Fiat. :D
Jak "některé fiaťácké motory"... Např. do 1,6 ve Stilu leju výhradně Esso Ultron 5W-40, který fiatí normu vůbec nemá.
Já to bral obecně jako koncern Fiat. Omlouvám se za neznalost Stila. Ale když čtu všude o nutnosti používat jen Selenii...
byloObrázek
je Obrázek
modelář

Příspěvek od modelář »

ka-spel píše:... Ale když čtu všude o nutnosti používat jen Selenii...
Třeba do motorů TS nic jiného nepatří! Ale je nutno se poptat spíše na nějakém specializovaném fóru věnovaném italský vozům, tam určitě vědí přesně, co kam lze a co už naopak ne. :idea:
Pitris
Site Admin

Re: Jaky olej do Opel Astra 1.4 16v G 2001

Příspěvek od Pitris »

mfence píše:Ahoj kolega stale resi olej do sveho vozitka je to puntickar a chce mu dat to nejlepsi

Ale porad bada co mu dat za olej myslim ze tam ma bejt 0w30 od Castrolu
Ale cetl jsem tu ruzne spec od ruznych vyrobcu ze prej Total je agresivni na normu WV atd ale zas nevim jestli Opel ma normu WV atd poradite ??

Pokud by se vyjadril Modelar byl bych rad :)

:wink:
Sice nejsem modelář, ale vyjádřím se taky.
Za prvé - je to Opel, nemontuj do toho VW normu.
Za druhé - je potřeba zohlednit, jak a kde se bude s autem jezdit.
Za třetí - norma pro olej do benzinových motorů Opel je GM-LL-A-025.
(Za čtvrté - jak napsali předemnou, je to 10let staré auto, kde se ještě na té "oplí" normě trvat sice nemusí / v tom případě ale DODRŽET alespoň API SJ, a ACEA A3 / ale olej plnící tu "oplí" normu bude "lepší".)
Ten Cinol 5w40 určitě při včasné výměně půjde, ale asi víc lepších a vhodnějších olejů než http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1618 jak pro studené starty a krátké jízdy, tak i pro vysoké letní zatížení nenajdeš.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
NOVON-

Příspěvek od NOVON- »

ka-spel píše:
DonSalieri píše:Osobně bych tam tu 30citku nedával.. Tyhle motory rady berou olej čili vhodnějši by podle mě bylo volit SAE 5W40 popř. 10W40.. Opel sice firemní normy má, ale myslím, že v tomto případě bude ACEA A3 bohatě stačit, což dokazuje i fakt, že mnoho aut s těmito oleji bez problémů jezdí.. Třeba takovej Total Quartz 5W40 nebo Mobil 5W40 by byla jistě výborná volba.. A pokud chce motoru dopřát, tak ať nepřetahuje interval výměny 10tis km..
Olej žrala hlavně verze 1,6 55 kW. Jinak si nemyslím, že tyto motory budou na firemní normy tak přecitlivělé jak Fiat. :D
No právě že 1.6 55kw 8V je asi jediný motor,který bych si do Astry G koupil..Ten právě olej "nežere" jako jeho výkonnější bráška 1.6 16V 74kW..Údajně k vůli ovalitě pístů (mj. japonské výroby),prostě oválný píst,což kroužky nevytěsní..
NOVON-

Příspěvek od NOVON- »

10W-40,A3/B3,SL :wink:
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

..ten 1.6 55kw nieje zly len je slaby ako čaj,som v blizkosti projektu kde sa tento motor oturbil tak až to neva dam link až tak pitris to zmaž :)

http://powerdiesel.sk/viewtopic.php?f=39&t=725&start=0
Itall

Příspěvek od Itall »

mfence píše:Tak uz jsem to nasel

ACEA A3/B3-SAE10w-40
5w-40
0w-30

Ma najezd cca 12tis km Staci tam 10w-40???
Je tam nejaky rozdil u techto cisel ??? Je tam neco lepsiho napr u 5w-40??
Jestli tam nedava nahovno 0w-30 kdyz uplne v pohode a anim by to neco delalo motoru staci 10w-40???
No vida, ve specifikaci už jsme doma. Tohle má hnedle každý běžný olej. Takže teď jde o značku - nejlepší jsou nýčko všechny, takže půjde asi o cenu? A to podstatnější - viskozita. Já myslím, že 0W-30 je zbytečná, navíc zvyšuje spotřebu oleje. Takže - jestli s tím nejezdí za polárním kruhem a jsou dovoleny i jiné viskozity, volil bych ty jiné. 5W-40 pro dobrý pocit v zimě, já dávám 10W-40 a mám také dobrý pocit, navíc můj tříválec se s touto viskozitou zklidní a ztiší. U čtyřválce to asi není potřeba, ale pokud by kolega přivítal ztišení, pak mohu doporučit. Na naše zimy je to OK, pokud auto stojí venku, může vsadit spíš na 5W-40. Modelář doporučuje Cinol (on tam má asi akcie :P ), já bych se ho nebál, je fakt jeden z nejlevnějších. Už jsem ho také často použil. Zkušenost? No přeci žádná, stejně, jako u jiného oleje. Co bys chtěl slyšet?
Odpovědět