Nissan Almera l 2.0D

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
naj

Nissan Almera l 2.0D

Příspěvek od naj »

Zdravím.Na svém ,,dědečku,, dieselu 2.0D mám najeto 345 000 km a spotřeba oleje je mezi výměnami /8 - 9000km/ asi 2-3 dcl,doposud používaný olej 15W4O minerál Hekra , hlučnost je semozřejmě vyšší /těžko se určuje co je mechanickým opotřebením a co jeho konstrukcí r.v.95,nejsem první majitel/.Po nastartování studeného motoru trvá 3-4 sec. než zhasne kontrolka mazání,teď chci s výměnou oleje dát filtr Mann se zpětným ventilkem/nejsem si jistý že nynější ho má funkční,po výměně oleje to nedělalo/. Co by jste mě doporučily za vhodný olej ze současné nabídky,vzhledem k počtu kilometrů?
Res

Příspěvek od Res »

Loupnul bych tam tohle případně ve verzi 10W40 http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1270
DonSalieri

Příspěvek od DonSalieri »

Jo jo taky si myslim ze by byla dobra volba Valvoline Maxlife 10W40 a k tomu filtr Mann, rozhodne chybu neudelas. Interval vymeny bych ponechal ten je :wink:
Res

Příspěvek od Res »

Jen tak na okraj k filtrům Mann. Vyměnil jsem celou sadu a bohužel palivák už je Made in China :?
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Souhlas s klukama, ale taky se dá použít http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=764 Je to taky olej pro "jeté" motory, a "desítka" může trochu pomoci s tím tlakem oleje po startu.....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Jezevcik

Příspěvek od Jezevcik »

Mám taky japonské auto a vyzkoušel jsem různé filtry od Filtronu,přes Nipparts a Purolator a můžu říct,že co se držení hladiny týče,tak na tom byly nejdříve Filtron a potom několikrát po sobě Nipparts dost bledě.Purolator je dobrý ale docela drahý.Kupuju v Kelly Mann za slušné peníze a je po problémech-kontrolka zhasíná téměř okamžitě.
Jezevcik

Příspěvek od Jezevcik »

Res píše:Jen tak na okraj k filtrům Mann. Vyměnil jsem celou sadu a bohužel palivák už je Made in China :?
V Číně a dalších asijských zemích se dnes dělá kdeco a funguje to.Olejový Mann,co kupuju já je ze SARu a nic na něm kvůli tomu nehledám.Důvod je samozřejmě jednoduchý,asijský nebo africký dělník si řekne o zlomek mzdy oproti německému.Takový filtr by byl v situaci,kdy je veškerá výroba všeho značkového přesunuta na Východ neprodejný.
modelář

Příspěvek od modelář »

Možná se tomu budeš divit, Jezevčíku, ale prodejní cena pro koncového zákazníka už dávno neodráží výrobní náklady. A třeba zrovna ten Purolator je toho názorným příkladem: v USA jsou filtry této značky nejlacinějšími "značkovými" výrobky, které se pravděpodobně stále ještě nevyrábějí v Číně, zatímco v Evropě je jejich cena nad úrovní špičkových filtrů zn. Purflux, které rovněž nepocházejí z Číny.
Chci tím říct asi tolik, že cenotvorba "spotřebáku" typu filtrů, řemenů apod. má v dnešní době máloco společného s kvalitou či vlastnostmi.

P.S.: V zásadě nemám nic proti čínským výrobkům, v modelařině jich dokonce znám dost a dost v cenových hladinách mimo veškerou konkurenci a přitom naprosto spolehlivě plnících danou funkci, někdy překvapivě i lépe, než značkové výrobky renomovaných firem ze středu nabídky.
Res

Příspěvek od Res »

Odkud jsou filtry Fluxar?
Odpovědět