Montáž pneu Michelin
Moderátor: Colommbo
-
Itall
Aha, už to chápu! Je to proto, aby mechanik nemusel sklánět hlavu a hledat ventilek s tečkou v rozkroku! Že mě to hned netrklo!modelář píše:A proč by to měl být a priori nesmysl? Jestliže má mechanik disk upnutý v mašině ventilkem "do rozkroku", tak přes středovou díru v disku vidí s hlavou ve fyziologické poloze spíše "naproti", než sobě do toho "rozkroku", kam by tu hlavu musel sklonit.![]()
-
modelář
-
fanda1308
Tak jsem napsal prodejci pneu u kterého jsem tyto pneu koupil - je to www.pneunet.cz a ten mi odpověděl :tyto informace máme od výrobců pneumatik. Barevné označení na
pneumatikách slouží k jejich potřebám. Kdy každá tečka je
označení testování - výstupní kontroly. Označení polohy ventilu se
již nepoužívá.
Kdysi, kdy byla výroba méně pokročilá se toto značení používalo (pro
montáž). V dnešní době, kdy je technologie výroby pneumatik na vyšší úrovni
není potřeba takových značení.
Pokud pro Vás nejsou tyto informace dostatečně přesvědčivé, můžete se obrátit přímo na výrobce Michelin, ČR.
Tak nevím co si myslet.
pneumatikách slouží k jejich potřebám. Kdy každá tečka je
označení testování - výstupní kontroly. Označení polohy ventilu se
již nepoužívá.
Kdysi, kdy byla výroba méně pokročilá se toto značení používalo (pro
montáž). V dnešní době, kdy je technologie výroby pneumatik na vyšší úrovni
není potřeba takových značení.
Pokud pro Vás nejsou tyto informace dostatečně přesvědčivé, můžete se obrátit přímo na výrobce Michelin, ČR.
Tak nevím co si myslet.
-
modelář
Jaké "testování" - test uniformity? Jaké označení "výstupní kontroly"? Znamená to snad, že guma s tečkou "prošla" a guma bez tečky ne? Jenže jaký by to mělo smysl, když k zákazníkovi se tak jako tak nesmí dostat guma "bez tečky"? Co se tedy vlastně děje s gumami "bez tečky"?fanda1308 píše:... Kdy každá tečka je označení testování - výstupní kontroly.
Toto je přímo geniální formulace hodná právě Michelinu (a Castrolu, Sony atd.)! Mj. z ní plyne, že lze vyrobit dokonale vyváženou pneumatiku, kterou pak ovšem bude nutno dovyvážit na disku, jelikož ventilek nemívá "nenulovou" hmotnost.fanda1308 píše:Označení polohy ventilu se již nepoužívá. Kdysi, kdy byla výroba méně pokročilá se toto značení používalo (pro montáž). V dnešní době, kdy je technologie výroby pneumatik na vyšší úrovni není potřeba takových značení.
fanda1308 píše:Pokud pro Vás nejsou tyto informace dostatečně přesvědčivé, můžete se obrátit přímo na výrobce Michelin, ČR.
Doufám, že alespoň z mé strany to bylo dostatečně přesvědčivé.
-
modelář
-
hju
Chlapci můžete se čertit jak chcete nic méně není to specielita Michelinu setkal jsem se s tím i kumha.
V dobách dávno minulých se červená tečka používala na označení pneumatik pro použití na zemědělské stroje používal to barum a znamenalo to že pneumatika vyhovuje pro rychlosti do 50 km/h. takto se značily pneumatiky které neprošly výstupní kontrolou
Když mi takto označené pneumatiky přišly domů poštou tak jsem se spotil i na prdeli a psal jsem ihned výrobci a odpověď byla ta co je uvedená výše.
V dobách dávno minulých se červená tečka používala na označení pneumatik pro použití na zemědělské stroje používal to barum a znamenalo to že pneumatika vyhovuje pro rychlosti do 50 km/h. takto se značily pneumatiky které neprošly výstupní kontrolou
Když mi takto označené pneumatiky přišly domů poštou tak jsem se spotil i na prdeli a psal jsem ihned výrobci a odpověď byla ta co je uvedená výše.
-
modelář