geometrie kol/rezerva/vlastnosti pneu

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Itall

Příspěvek od Itall »

modelář píše:
Anonymous píše:...Já jsem zas psal o luxusních vozech, což jsou z mého pohledu vozy luxusních značek, nejen limuzíny. ...
Přesně tento druh pokřiveného uvažování průměrného globálního zákazníka zmanipulovaného marketingem "velké německé trojky" vedl k tomu, že Toyota "musela" založit Lexus a Nissan Infiniti. Honda sice zavedla v části světa Acuru, ale v Evropě to vzdala předem, pročež také např. stahuje či už stáhla z většiny evropských trhů model Legend. :x Průměrně potroublý, ale přitom dostatečně movitý Evropan si totiž koupí raději "něco" od "velké německé trojky", než aby si pořídil absolutní technologickou špičku od Hondy, jelikož tak alespoň dá většině ostatních neinformovaných a sobě podobných (nikoli však majetkově) najevo, že "on je přece něco víc", zatímco kdyby jezdil v Hondě, tak by si toho nejspíše nevšimli. A o to tu přece hlavně jde, nééé?! :evil:
Luxusní značka je taková značka, která ve srovnatelné kategorii nabízí podstatně dražší (násobně dražší) výrobky, než značka "běžná". Mělo by to samozřejmě souviset s kvalitou těchto výrobků. Tyto výrobky jsou pak "luxusním zbožím". Nemusí se jednat vždy jen o výrobky nejvyšší kategorie. Např. Audi A1 nebo Mercedes A jsou ve třídě malých aut jakýmsi "luxusním zbožím", čemuž odpovídá cena.
Já jsem zas četl, že Legend byl stažen kvůli zpřísněným emisním limitům.
modelář

Příspěvek od modelář »

Itall píše:Luxusní značka je taková značka, která ve srovnatelné kategorii nabízí podstatně dražší (násobně dražší) výrobky, než značka "běžná". Mělo by to samozřejmě souviset s kvalitou těchto výrobků. Tyto výrobky jsou pak "luxusním zbožím".
No a tom to celé je! Tedy o té "luxusní ceně", přesněji o ceně, která z obyčejného zboží dělá (má dělat) luxusní! :idea: S kvalitou či vlastnostmi to přitom nemusí vůbec nijak souviset. Např. abych z BMW řady 3 udělal to, co bych si představoval pod "luxusem", musel bych zaškrtat větší část položek v ceníku příplatků, čímž se ovšem dostanu na skoro dvojnásobek ceny jeho tabulkového základu, a přitom to stále bude jenom auto střední třídy (jestli vůbec), přičemž jinde mohu mít za stejný peníz přinejmenším stejně "luxusní vůz", ovšem minimálně o kategorii výše.
Itall

Příspěvek od Itall »

modelář píše:
Itall píše:Luxusní značka je taková značka, která ve srovnatelné kategorii nabízí podstatně dražší (násobně dražší) výrobky, než značka "běžná". Mělo by to samozřejmě souviset s kvalitou těchto výrobků. Tyto výrobky jsou pak "luxusním zbožím".
No a tom to celé je! Tedy o té "luxusní ceně", přesněji o ceně, která z obyčejného zboží dělá (má dělat) luxusní! :idea: S kvalitou či vlastnostmi to přitom nemusí vůbec nijak souviset. Např. abych z BMW řady 3 udělal to, co bych si představoval pod "luxusem", musel bych zaškrtat větší část položek v ceníku příplatků, čímž se ovšem dostanu na skoro dvojnásobek ceny jeho tabulkového základu, a přitom to stále bude jenom auto střední třídy (jestli vůbec), přičemž jinde mohu mít za stejný peníz přinejmenším stejně "luxusní vůz", ovšem minimálně o kategorii výše.
Ale to Tě snad vůbec nemusí rozčilovat: kdo Tě nutí kupovat BMW s celou paletou příplatků?
modelář

Příspěvek od modelář »

Itall píše:Ale to Tě snad vůbec nemusí rozčilovat: kdo Tě nutí kupovat BMW s celou paletou příplatků?
Především sám výrobce: např. tím, že do základu nedá ani takové sedačky, které by člověk očekával v úplně každém autě dané třídy, ne to dokonce u BMW! :evil:

Proto je mi upřímně líto těch, kdož pracně naškudlí třeba právě na BMW3 v základu, a tedy nejspíše i v té bílé barvě. To jenom, aby bylo dostatečně jasné, proč mne ta nedávná debata o bílé barvě tak nadzvedla! :idea:
Itall

Příspěvek od Itall »

modelář: Proč líto, to je každého věc. Kdo jezdí v ojetině, toho Ti líto není? Také je to jeho věc, třeba v ní jezdit nemusí, nebo v malém autě, podobné :? .
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Když už jste u těch luxusních aut, a "velké německé trojky", víte, proč se neprosadil Phaeton? Protože Volkswagen = lidový vůz.......Ale Vy dva teda máte výdrž :evil:
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Itall

Příspěvek od Itall »

Pitris píše:Když už jste u těch luxusních aut, a "velké německé trojky", víte, proč se neprosadil Phaeton? Protože Volkswagen = lidový vůz.......Ale Vy dva teda máte výdrž :evil:
To je možné :D . To, co udělali z Brouka, se mi vůbec nelíbilo. Brouk byl přece úspěšný právě proto, že byl lidový vůz.
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Pitris píše:Když už jste u těch luxusních aut, a "velké německé trojky", víte, proč se neprosadil Phaeton? Protože Volkswagen = lidový vůz.......Ale Vy dva teda máte výdrž :evil:
Díval jsem se na test Phaetonu v Autosalonu a říkali, že se marně snaží zapadnout mezi vozy, na které nemá.

Brouk byl úspěšný proto, že prapůvodně pocházel z ČSR a fjorer se rozhodl z něj udělat lidový vůz, na to se pak po válce navázalo, a pokračovalo se i později.
modelář

Příspěvek od modelář »

Itall píše:modelář: Proč líto, to je každého věc. Kdo jezdí v ojetině, toho Ti líto není? Také je to jeho věc, třeba v ní jezdit nemusí, nebo v malém autě, podobné :? .
Je rozdíl, co kdo "musí" nebo "nemusí": Jestliže někdo nemá na to, aby si koupil "normální" BMW, což rozhodně není holá trojka v základu, pak si ho prostě kupovat "nemusí" a může si koupit slušně vybavené auto stejné třídy, a to i třeba jako ojeté. Už proto nevidím žádný důvod, proč by mi mělo být líto těch, kdož si namísto nové Fabie HTP v základu pořídili např. slušně vybavené ojeté Mondeo za srovnatelný či spíše menší peníz - naopak mám pro tyto lidi jezdící v takových ojetinách mnohem větší pochopení, než pro ty první. A jestliže je mi někoho líto, tak to jsou mladé rodiny s malými dětmi, které auto potřebují, ale nemají ani na tu ojetinu.
modelář

Příspěvek od modelář »

skodovkar píše:Díval jsem se na test Phaetonu v Autosalonu a říkali, že se marně snaží zapadnout mezi vozy, na které nemá.
Právě že to není o reálných kvalitách, ale hlavně o image! :evil: A úplně nejlepší je, když si nějaký český zbohatlík pořídí tzv. šoférskou limuzínu, ale řídí si ji sám. :twisted:
Itall

Příspěvek od Itall »

modelář píše:
skodovkar píše:Díval jsem se na test Phaetonu v Autosalonu a říkali, že se marně snaží zapadnout mezi vozy, na které nemá.
Právě že to není o reálných kvalitách, ale hlavně o image! :evil: A úplně nejlepší je, když si nějaký český zbohatlík pořídí tzv. šoférskou limuzínu, ale řídí si ji sám. :twisted:
Proč by ne, alespoň se sveze. Rád by sis sám řídil Rollse, přiznej se :) .
modelář

Příspěvek od modelář »

Itall píše:
modelář píše:... si nějaký český zbohatlík pořídí tzv. šoférskou limuzínu, ale řídí si ji sám. :twisted:
Proč by ne, alespoň se sveze. Rád by sis sám řídil Rollse, přiznej se :) .
Šoférská limuzína se vyznačuje tím, že maximum pohodlí a pozornosti je věnováno pasažérům na zadních sedadlech, přičemž řidič se musí uskromnit. Už proto nevím, jakou radost by mi přineslo řízení takového auta. Na druhou stranu bych rád svezl v roli pasažéra třeba v Maybachu nebo Lexusu 600HL. :D
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

skodovkar píše:Brouk byl úspěšný proto, že prapůvodně pocházel z ČSR a fjorer se rozhodl z něj udělat lidový vůz, na to se pak po válce navázalo, a pokračovalo se i později.
Tedy, Tvoje vlastenectví je chvályhodné. Ale takhle to nemůžeš říci jen proto, že Ferdinand Porsche byl ze Sudet a byl do r. 1935 československým občanem.
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Jenomže to není o původu člověka, ale o prvopočátečním začátku vývoje v Tatře
http://www.aerotatra.czweb.org/tv570.htm
Takže když kolem projíždí novodobý brouk, tak vždycky říkám pořádně nahlas "To je ale hnusná Tatrovka" což samozřejmě nikdo nechápe :lol:
Odpovědět