Palivový filtr.
Moderátor: Colommbo
Palivový filtr.
Tak si říkám, že je na čase vyměnit palivový filtr. Připomínám, že se jedná o fabii 1 HTP. Filtr by měl být někde pod autem. V příručce jsem se dočetl, že domácí výměna je možná, ale v případě zavzdušnění může nastat problém. A mě by zajímalo jaký problém? Pokud se tam dostane vzduch, tak se vytlačí někam ke vstřikům a následně se vyfoukne namísto paliva, nebo se mýlím? 
-
modelář
Dle autodat je výměna paliváku u fábky v benzínu po 60 tis.km..Já bych to,ale o 10 tis.km zkrátil..
Jinak na fábku se dávaj 2 druhy paliváku..Jeden je klasika 2 výstupy,druhý má výstupy 3,bo je v něm integrován i regulátor tlaku paliva.Tak že je třeba vědět jaký tam máš a koupit nejlépe origo,aby byl ten regulátor správně nastaven..ORIGO = MANN nebo HENGST.. Cena se pohybuje kolem 500-600kč..
Jinak na fábku se dávaj 2 druhy paliváku..Jeden je klasika 2 výstupy,druhý má výstupy 3,bo je v něm integrován i regulátor tlaku paliva.Tak že je třeba vědět jaký tam máš a koupit nejlépe origo,aby byl ten regulátor správně nastaven..ORIGO = MANN nebo HENGST.. Cena se pohybuje kolem 500-600kč..
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
-
emge
Záleží aj na tom, do akej miery dôveruješ kvalite a čistote paliva, ktoré tankuješ.
Ja jej veľmi nedôverujem a naposledy som menil po cca 30.000 km (menil som výfuk a keď som sa už babral pod autom, tak som vymenil aj palivový filter). Pre zaujímavosť som ho rozrezal a mal už hodne tmavú farbu.
Ten kilometrový údaj treba brať len veľmi orientačne. Palivo prúdi rovnako, či jazdíš po rýchlych cestách, alebo po meste, ale pri jazde po meste sa napočíta menej kilometrov.
Ja jej veľmi nedôverujem a naposledy som menil po cca 30.000 km (menil som výfuk a keď som sa už babral pod autom, tak som vymenil aj palivový filter). Pre zaujímavosť som ho rozrezal a mal už hodne tmavú farbu.
Ten kilometrový údaj treba brať len veľmi orientačne. Palivo prúdi rovnako, či jazdíš po rýchlych cestách, alebo po meste, ale pri jazde po meste sa napočíta menej kilometrov.
-
Itall
Tak jsem se podíval do palivového filtru po 150000 km. Prošlo jím 8750 litrů benzinu. Jak jsem ho vzal do ruky, tekl z něj černý svinčík a po rozříznutí je filrační papír (nebo co to je) z jedné strany skoro černý. Z té druhé ("čisté") lze rozeznat původní barvu, ale původní už určitě není. Hm, překvapuje mě, že v rozpisu údržby není napsána výměna třeba alespoň po 100000 km. To by se fakt hodilo. Bůhví, třeba by se provoz obešel bez potíží i s nevyměněným filtrem, ale podle oka bych teď už spíše měnil.