chladiaca kvapalina

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

madres

chladiaca kvapalina

Příspěvek od madres »

Zdravim,
chcem sa opytat ci do Fiatu Stilo JTD moze ist nemrznuca zmes Sheron Stabil http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1153. Asi som spravil chybu ze som nou dolial povodnu zmes, vobec ma nenapadlo ze tie kvapalinu su nejak rozdielne a na obale nieje nic take pisane ze je to pre starsie auta. Co teraz moze tam zostat alebo to mam cele vypustit?
modelář

Příspěvek od modelář »

Vypustit, důkladně propláchnout a nalít novou směs stejného typu, jaká tam byla původně!
DonSalieri

Příspěvek od DonSalieri »

Kristepane hlavne tam nedavej ten Stabil...Ten je tak do Skodovek a Ziguliku :!: :!: Jestli uz tam je tak rychle ven a dukladnej proplach...Zjisti si jaka tam ma byt predpokladam ze ruzova..
modelář

Příspěvek od modelář »

DonSalieri píše:uz tam je,
mladá paní! :lol:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Je tam nejaka zelená, tým stabilom som to dolial asi 0,5L zriedeného.. ten stabil má na sebe napísané, že na všetky typy motorov, na obale fabia, tak som ho tam v dobrej viere nalial, nečakal som že to môže byť taký prúser. Radíte teda celé vypusiť?
modelář

Příspěvek od modelář »

Anonymous píše:Je tam nejaka zelená... Radíte teda celé vypusiť?
Rozhodně! Provozní kapaliny se totiž nekupují "podle obrázku". A pokud má originál zelenou barvu, jde nejspíše o typ G48.
Itall

Příspěvek od Itall »

Už jenom lít žlutou kapalinu do zelené mi nepřijde zrovna nejchytřejší. Alespoň tu barvu bych zachoval :lol: . Mimochodem do Fábie se používá červená (přesné označení teď nevím, ale existuje i červený Fridex mísitelný), takže tohle jistě ne. Když nevíš, co tam bylo, tak nejlépe opravdu vypustit a koupit novou, která se tam může dát. Ještě k té barvě - také jsem doléval do Peugeota 107 chladicí kapalinu, bylo to před zimou, tak radši, než jen vodu. Byla tam červená, co přesně, nevím. tak jsem dolil červený Fridex a myslím, že jsem nic nezkazil.
modelář

Příspěvek od modelář »

Červené, oranžové a růžové bývají typu G12 - to aby se odlišily od těch dalších, resp. jiných barev, s nimiž nejsou mísitelné. :idea:
Návštěvník

Ten stabil je číry, nie zlty, to ma trocha povzbudilo že tým snad nic nepokazim ked ho dolejem. Na obale taktiez ziadne upozornenie ze je vhodny pre starsie vozidla, je tam priamo napisane ze je vhodny pre vsetky typy motorov. Az ked som si precital ten popis na nete tak som zacal pochybovat ci som spravil dobre. Samozrejme ze je to moja chyba, mal som sa pytat a citat predtym... Kvapaliny sa ale normalne zmiesali nic sa nezrazilo tak sa teda pytam co sa moze vlastne stat?
Itall

Příspěvek od Itall »

Co se může stát, to nevím, ale třeba ti tu někdo něčím vyhrozí :P . Mísit kapaliny, o kterých nevím, zda jsou mísitelné, není vhodné, to je tak vše. Ale třebas to tak necháš a nestane se vůbec nic :) .
modelář

Příspěvek od modelář »

Barva chlad. kapalin je jenom věcí dodatečného barevného odlišení jednotlivých typů, s chemickou podstatou, která by se sama o sobě nějak "barevně projevila", to nemá nic společného. To však neznamená, že všechny chlad. kapaliny mají stejný chamický základ a už vůbec ne to, že by např. inhibitory koroze použité v té či oné kapalině byly vzájemně kompatibilní.
Pitris
Site Admin

Re: chladiaca kvapalina

Příspěvek od Pitris »

madres píše:Zdravim,
chcem sa opytat ci do Fiatu Stilo JTD moze ist nemrznuca zmes Sheron Stabil http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1153. Asi som spravil chybu ze som nou dolial povodnu zmes, vobec ma nenapadlo ze tie kvapalinu su nejak rozdielne a na obale nieje nic take pisane ze je to pre starsie auta. Co teraz moze tam zostat alebo to mam cele vypustit?
Anonymous píše:Je tam nejaka zelená.....
Jak napsali kluci předemnou, než dopustit poškození motoru, protože různé kapaliny mohou na sebe různě reagovat, je lepší to všechno vypustit, DŮKLADNĚ PROPLÁCHNOUT, a použít novou náplň - třeba Fridex G48 (zelený na 3roky), nebo Fridex G+ (červený na 5let), nebo origo http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1125
Návštěvník

Nějaké informace o chladících kapalinách (VW TL 774):

http://www.sisa.cz/cs/informace-a-dotazy
FF

Příspěvek od FF »

...ako som tu už kedysi dávno písal, keď nevieme akú chladiacu kvapalinu, tak s VW TL 774 C toho pokazíme najmenej (samozrejme po dôkladnom vypláchnutí starej neznámej náplne) a riedime v ideálnom prípade v pomere 1:0,8 až 1:1 (koncentrát:destilovaná voda).
Golfík 2

víčko vyrovnavací nádržky

Příspěvek od Golfík 2 »

Zdravim lidi.Dnes se mi prihodila nemila vec.Chtel jsem odsroubovat vicko od vyrovnavaci nadrzky na vw caddy 1.9 D.Neslo to povolit rukou,tak jsem si vzal na pomoc kleste.Bohuzel jsem vicko promackl pri povolovani.Neni stejny jako je na felicii 1.9 D ? Diky za radu
Odpovědět