olej OMV bixxol

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tak chtěl možná ´´zamachrovat´´.
Jak jsem psal - už to tu někdo zmiňoval.
A já jsem ´´ten´´ kdo tam ten olej na lince ´´lije´´ a informace mám přímo ze sudů :wink:
Návštěvník

Standard: 5W40 Shell Helix Plus
Německo a Rusko: 5W40 Castrol Magnatec

Do dieslů je to jiné. Tam se dávají 5W30 a někdy i 0W30 ´´longlife´´ od Shellu - záleží to na tom, jaký je to diesel a kam je určený. Do Ruska se nafťáky vůbec neprodávají a i do těch pro Německo se dává Shell.

Na důvod tohoto se mě neptej - jsem jen dělník na lince, ale tuším, že je to jen otázka nabídnuté ceny.
Návštěvník

škodovkáři, ty jsi smazal ten příspěvek, kde si se ptal na viskozitu prvonáplně pro HTP? odpověděl jsem na něj, ale už ho nevidím...
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Potvory servisácké, tak je tam 5W-40 a oni tam lijí 10W-40, no alespoň se správnou VW normou. :evil:

PS: smazal, protože jsi to psal dříve jak jsem si uvědomil, takže díky
Itall

Příspěvek od Itall »

Oleje "Škoda" byly jeden čas i Mogul, tak nevím, jestli měli jako olej "Škoda" Mogul a jako první náplň dávali Castrol nebo co. Podle mě je olej "Škoda" ten, který je jim nabídnut za nejvýhodnějších podmínek (pokud tam také nefunguje korupce, jako je běžné) a má příslušné specifikace. A pro první náplň platí totéž. Značka oleje je to poslední, právě proto mají oleje "Škoda". Co to je doopravdy, do toho zákazníkovi nic není.
Návštěvník

Škoda oleje ´´Škoda´´ používala pouze navenek a pokud vím, tak se to nikdy netýkalo motorových olejů (týkalo se to převodových olejů a brzdových kapalin).
Do Škodovek se dává Castrol a Shell jako prvonáplň (jak už jsem psal).
Minimálně od roku 2003 se jako prvonáplň do motorů NIKDY nepoužíval Mogul (a mám informace, že ani nikdy před tím, alespoň co se týče novodobé historie Škodovky pod křídly VW).

Zde není prostor pro žádné spekulace. Informace ze sudu si přečíst umím :wink:
Itall

Anonymní:

Příspěvek od Itall »

Na to, jak tu rádoby přesvědčivě předkládáš, co všechno víš, toho víš dost málo. Oleje Škoda ve značkových servisech samozřejmě byly (a možná ještě jsou) motorové. Jiný mě ani nezajímal, páč u Fábie se olej v převodovce nemění. Teď už mě nezajímají ani motorové, neb takto předražený olej bych nekoupil i kdyby neměl značku Škoda, ale třeba Lamborghini :P . Ve škodováckém časopisu Dimenze z listopadu 2002 je jasně uvedeno, že oleje Škoda se nabízejí od r. 1999 a v roce 2002 vyhrála soutěž na dodávky tohoto oleje firma Koramo se svými oleji Mogul. Čili v té době (to mě ještě oleje ve značkových servisech zajímaly) byl olejem Škoda olej Mogul z Korama Kolín. Kdy se zas přešlo nebo nepřešlo na jiný, to už nevím. Ale vím, že tu píšeš blbosti a tváříš se jak doktor věd.
Návštěvník

Rádoby přesvědčivě :lol: Jsi vtipálek :lol:

O tom, jaké oleje dává Škoda do svých aut vím 100%, protože já je tam liji (také). 100% taky vím, že to není olej Škoda, ale Shell (a Castrol).

V Dimenzi nic o olejích Škoda nebylo (právě jsem procházel archív za rok 2002).
Není mi známo, že by autorizované servisy v Mladé Boleslavi konkrétně (ale i jinde) používaly oleje Škoda, a to už jen proto, že se na jejich budově povětšinou hrdě tyčí logo Castrol, popřípadě Shell.

Takže asi tak.
Návštěvník

Ještě mi zde prosím napiš, kde jsi přišel na to, že v roce 2002 vyhrálo Koramo tendr na dodávky motorových olejů pro ŠA - to totiž absolutně není pravda.
Jestli jsem doktor věd - no......... nevím, nevím........ Ale vím jedno - ty jsi jeden z těch, co něco slyšeli, něco si domyslí a pak ze sebe na různých fórech dělají borce :idea:
Itall

Anonymní:

Příspěvek od Itall »

Pokud máš opravdu přístup k archivu klubového magazinu Dimenze, pak je to výborné. Stačí, abys četl pozorně a až do konce. Budu tě navigovat. Zajímá nás číslo z listopadu 2002. Na titulní straně je velký nadpis "Pařížské PREMIÉRY české značky". Na str. 25 je pak velký nadpis "Originální olej Škoda v novém balení a od nového dodavatele". V předposledním odstavci tohoto článku čteme: "Vítězem výběrového řízení na nového dodavatele motorových olejů Škoda se stala společnost Koramo, výrobce motorových olejů Mogul, která je jedním z partnerů Škoda Club." Následuje charakteristika originálních motorových olejů Škoda (Mogul) viskozit SAE 15W-40, 5W-40 a 0W-40.
Zapamatuj si pravidlo č.1, že vše, co zde píši, se vždy zakládá na pravdě. Tak si to nastuduj, a pak se k něčemu vyjadřuj.
Návštěvník

Anonymous píše:Rádoby přesvědčivě :lol: Jsi vtipálek :lol:

O tom, jaké oleje dává Škoda do svých aut vím 100%, protože já je tam liji (také). 100% taky vím, že to není olej Škoda, ale Shell (a Castrol).

V Dimenzi nic o olejích Škoda nebylo (právě jsem procházel archív za rok 2002).
Není mi známo, že by autorizované servisy v Mladé Boleslavi konkrétně (ale i jinde) používaly oleje Škoda, a to už jen proto, že se na jejich budově povětšinou hrdě tyčí logo Castrol, popřípadě Shell.

Takže asi tak.
Když už děláš ve fabrice s oleji, tak budeš určitě vědět jaký olej se dává do převodovek Fabií.
Návštěvník

Anonymous píše:Když už děláš ve fabrice s oleji, tak budeš určitě vědět jaký olej se dává do převodovek Fabií.
To nevím - já dělám na M6 (Fabia) a plním motory. Převodovky se plní jinde - můžu se podívat co tam dávájí.......
Pitris
Site Admin

Re: Anonymní:

Příspěvek od Pitris »

Itall píše:.....Ve škodováckém časopisu Dimenze z listopadu 2002 je jasně uvedeno, že oleje Škoda se nabízejí od r. 1999 a v roce 2002 vyhrála soutěž na dodávky tohoto oleje firma Koramo se svými oleji Mogul. Čili v té době (to mě ještě oleje ve značkových servisech zajímaly) byl olejem Škoda olej Mogul z Korama Kolín. Kdy se zas přešlo nebo nepřešlo na jiný, to už nevím. Ale vím, že tu píšeš blbosti a tváříš se jak doktor věd.
Anonymous píše:....V Dimenzi nic o olejích Škoda nebylo (právě jsem procházel archív za rok 2002).
Není mi známo, že by autorizované servisy v Mladé Boleslavi konkrétně (ale i jinde) používaly oleje Škoda, a to už jen proto, že se na jejich budově povětšinou hrdě tyčí logo Castrol, popřípadě Shell.....
Itall píše:....Zajímá nás číslo z listopadu 2002. Na titulní straně je velký nadpis "Pařížské PREMIÉRY české značky". Na str. 25 je pak velký nadpis "Originální olej Škoda v novém balení a od nového dodavatele". V předposledním odstavci tohoto článku čteme: "Vítězem výběrového řízení na nového dodavatele motorových olejů Škoda se stala společnost Koramo, výrobce motorových olejů Mogul......
Anonymous píše:Do Škodovek se dává Castrol a Shell jako prvonáplň (jak už jsem psal).
Minimálně od roku 2003 se jako prvonáplň do motorů NIKDY nepoužíval Mogul (a mám informace, že ani nikdy před tím, alespoň co se týče novodobé historie Škodovky pod křídly VW). Zde není prostor pro žádné spekulace. Informace ze sudu si přečíst umím....
Celkem zajímavý spor - docela rád bych věděl, kdo má pravdu..... :lol:
(Akorát nevím, jestli by to už nebylo na samostatné vlákno..... :lol: )
Itall píše:.....páč u Fábie se olej v převodovce nemění.....
Toto ale nemyslíš vážně :?: Nebo po pěti-šesti letech měníš celé auto :?:
Protože pak už to přestává být tekutý olej, ale začíná se "měnit" ve "vazelínu"..... :cry:
L@dis

Re: olej OMV bixxol

Příspěvek od L@dis »

L@dis píše:Mám ve fábii 1.2 htp olej bixxol 10w/40 http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1464 a chci tam dát bixxol 5w/40 http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1466 je to možné? Mají jinou API Sl/CF versus SM/CF jinak vypadají stejně, nebude v tom problém ? předem děkuji L@dis
Tak výše uvedený olej (Bixxol5w/40) už je 14 ní v autě. Na starý olej který byl ve vozidle, bylo najeto 9 tis. km, ale vzhledem ke kratším jízdám a tomu, že je motor přečipován u Cimbu a navíc se mi zdál poslední dobou motor HLUČNĚJŠÍ, jsem výměnu provedel dřív. Vypuštěný starý olej byl černý jak bota. Po nalití nového 5W40 oleje je motor o MOC kultivovanější a hlavně tišší ( žádné placebo), což je divné, většinou jsem tady na fóru četl opak po přechodu na "plnou" syntetiku.
Návštěvník

já bych do té Fabie dal Mobil 0W40 ten by pro tebe byl značka ideál :wink:
Odpovědět