castrol vs. iné oleje

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Anonymous píše:...Můj názor je že olej může být i méně značkový ale musí se podle toho taky měnit.Měl jsem i "blbou"hekru a taky krásně vyčistila motor...
Anonyme, podle mě je v naprosté většině případů fuk, jakou máš značku. Záleží daleko více na provozních podmínkách oleje.Pokud budeš mít předpis výměny na 15 000Km a budeš měnit třeba co 10 000Km, pak bych s klidem napsal Mogul=Castrol=Shell=Mobil=Total=Texaco=... atd
Rozdíl pak pocítíš zejména v ceně. :idea:
modelář

Příspěvek od modelář »

To ka-spel. Díky za ty odkazy!

Bohužel ty přehledy "kam jaký převoďák" už při zběžném náhledu neodpovídají předpisům výrobců, takže mi není jasné, kde to autor vzal (ale už jsem zažil, že se v excelovské tabulce vzájemně posunuly řádky mezi sloupci, takže potom nesedělo vůbec nic). Kromě toho skutečně nerozumím (a hlavně se mi nechce věřit) tomu, že by olej 75W-90 byl současně 80W-140. :?

Penrite uvádí úplné nesmysly a olej nejmenované "nejznámější" značky, který se staví do role vynikající volby do převodovek Mitsubishi, zcela proignoroval hypoidní předpis výrobce a současně obsahuje výrazné upozornění, že se nehodí pro hypoidní soukolí! :shock:

Naopak RedLine vypadá velmi dobře a asi v tomto směru něco podniknu.
modelář

Příspěvek od modelář »

skodovkar píše: Poslední recenze na vůz KIA vyzněla velice pozitivně, najezdili s ní 11 000Km (myslím Autosalon) a bez problému, nakonec to zhodnotili tak, že KIA se podstatně změnila a že by si ji zkoušející možná i koupil.
Německý AutoBild nedávno zveřejnil výsledek dlouhodobého testu spolehlivosti Kii Cee´d po 100 000 km. Umístila se společně s BMW 3 na druhém až třetím místě, přičemž první místo již dlouho neohroženě drží Mazda 6 předchodí generace. Už vzhledem k tomu, že AutoBild si dává sakra pozor, aby náhodou v nějakém z jeho testů nezvítězil jiný, než právě "německý" vůz (a do této kategorie tam dnes počítají i škodovky...) a testovaná Kia byla navíc osazena turbodieselovým motorem 1,6 (tedy už z principu mnohem choulostivější motorizací, než jakou představuje atmosférický benzínový motor), jde o vynikající a z důvodu přetrvávajících předsudků naprosto nečekaný výsledek :!:
modelář

Příspěvek od modelář »

Ka-speli, ještě jednou díky! Odkaz uprostřed obsahuje zajímavé (a mnohé vysvětlující) poučení, ty dva krajní jsou spíše nepo(vy)užitelné.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

modelář píše:.....Naopak RedLine vypadá velmi dobře a asi v tomto směru něco podniknu.
Zřejmě sis to už našel, ale kdyby ne - je to sice v polštině, ale jsou tam i parametry:
http://www.2brally.pl/redlineoil/index. ... a=ol_przek
modelář

Příspěvek od modelář »

Dík, ale narážím na dosti zásadní problém porovnatelnosti hodnot viskozity při -40 st. C dle Brookfielda a metodou ASTM D 2983 (v cPs). Neví někdo, jestli (a případně jaký) je tam vztah?

P.S.: Když už pokračovat v experimentech, tak alespoň informovaně!
modelář

Příspěvek od modelář »

modelář píše:Dík, ale narážím na dosti zásadní problém porovnatelnosti hodnot viskozity při -40 st. C dle Brookfielda a metodou ASTM D 2983 (v cPs). Neví někdo, jestli (a případně jaký) je tam vztah?
Nikdo nic?
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Tak jsem dneska vypustil olej z trojhrnku fabie.Jako vypuštěný byl opravdu černý, ale na stěnách pet flašky byl v teňoučké vrstvě nažloutlý. Jedná se o Mogul Extreme 10W-40 a hádejte co tam bylo předtím! :twisted: Název tématu napoví :lol:
Mohl bych tak spekulovat, že pokud má být olej hnědý, ale byl černý, tak si kamarád z Parama udělal akci "Zet"
L@dis

Příspěvek od L@dis »

Taky jsem měnil teď olej u 1.2htp, olej tam byl 2 x po sobě OMV bixxol 10w40 a po 9 tis.km byl černý jak černočerná tma
Odpovědět