castrol vs. iné oleje

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
kanoe1

castrol vs. iné oleje

Příspěvek od kanoe1 »

Môže mi niekto vysvetliť čo tu všetci majú proti olejom castrol? v čom sú horšie ako iné oleje? Ďakujem za nejakú osvetu a dúfam že tu nerozpútam vojnu , len ma to zaujíma
kornel

Příspěvek od kornel »

http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=3250

staci trochu pohladat..toto vlakno ti hadam musi stacit ako dostatocny informacny zdroj o tejto "problematike" :lol:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Na všechno, co se hodně používá se také najde více kritiky. To samé je třeba s vozy Škoda, jsou u nás nejprodávanější a také mají nejvíce negativních recenzí.
modelář

Příspěvek od modelář »

Ono je ovšem zapotřebí si napřed položit základní otázku: Je důvodem toho, že se něco "nejvíce prodává", reálná kvalita, resp. nejlepší užitné vlastnosti vs. cena?
Návštěvník

Asi většinou ne, své dělá ovšem i dobře udělaná reklama nebo také tradice.
modelář

Příspěvek od modelář »

Většinou NIKDY! Platí totiž hlavně konec věty předchozího příspěvku.
Návštěvník

Obyčejná lidská závist udělá z dobrého výrobku šmejd .Bohužel touto vlastností trpí hodně čechů ,nemohli si dříve lepší zboží dovolit tak se naučili aspoň závidět,a proto se většinou na lepší výrobek nadává,a mystifikuje :idea:
modelář

Příspěvek od modelář »

Je tomu přesně naopak: Pouze věci absolutně neznalý nabob se může pyšnit tím, že on si přece může dovolit "něco lepšího" :!: :P
Návštěvník

Tím jste přiznal že máte olej castrol za lepší než ostatní.Mluví se tu stále že je castrol předražený mě se nezdá ,koupil jsem magnatec10w-40, 4l za 630 kč i s poštovným což se mi zdá normální cena a rozhodně si nemysím že jsem snob jsou přece i dražší oleje.Nikomu však netvrdím ať si tam dává ten nebo ten olej,hlavně nikomu neříkám ať si tam nedává total ,valvoline,atd i kdybych proti nim měl averzi.Důležitá je specifikace,vizkozita,a interval výměny.
modelář

Příspěvek od modelář »

Nikoli! Přiznal jsem pouze to, že si skutečně myslím, že ten, kdož se domnívá, že mu ostatní závidí Magnatec, je - velmi slušně řečeno - člověk omezeného rozhledu.
Už proto, že ve vyspělých zemích se jeho cena pohybuje na úrovni či spíše pod úrovní ceny konkurenčního Mobilu, Shell, Esso, ELF, o Motulu ani nemluvě. Ale hlavně: náklady na základní stravování za den se v těchto zemích cca rovnají ceně, za kterou lze pořídit 4 - 5 litrů toho Magnatecu :!: A z tohoto pohledu je to jako závidět anorektičce, která jí pravidelně: 1 - 2 x ročně (podle toho, jak často kdo mění olej). :lol:
Návštěvník

Podle mě je člověk omezeného rozhledu ten,který si myslí že levný olej musí být špatný.Těžko někoho soudit ,někdo je rád že ušetří 100 kč na oleji ,který mu bude sloužit dejme tomu rok v automobilovém miláčkovi,naproti tomu dá každý den 100 kč třeba do cigaret a to už mu není líto,každý má nějaké priority. :lol:
modelář

Příspěvek od modelář »

Pohybuji se v prostředí, kde peníze neznamenají problém, bohužel se však jimi často poměřuje kvalita věcí a někdy dokonce i hodnota člověka.

A tak je prakticky nemožné někomu vysvětlit, že důvodem, proč např. z kompaktního fotoaparátu lezou lepší fotky, než z 5x dražší jednooké zrcadlovky, opravdu není nějaká "závada" toho dražšího fotoaparátu, ale pouze neschopnost jeho majitele využít funkcí, které ten foťák má, a ne ho používat výhradně v modu "full auto", který v této kategorii představuje už jen jakousi "doplňkovou" (ve smyslu zcela nedůležitou) funkci.

Zrovna tak se mi jedné dámě nepodařilo vysvětlit, že FIS-ová obřačková lyže s "dvacítkovým" vázáním (spodek rozsahu začíná na hodnotě 12, tj. tam, kde běžné vázání končí) je opravdu krajně nevhodnou lyží pro toho, kdo patří spíše k podprůměrným lyžařům a hlavně se po sjezdovce pohybuje hlemýždím tempem. Jenže podle ní "to přece musejí být nejlepší lyže, když jsou nejdražší, a ona chce vždy jen to nej..." :!:

Existují dokonce výrobci, resp. spíše jen značky (kdo ví, v jaké fabrice se to vlastně vyrábí?), kteří právě na takovýchto zákaznících postavili svůj podnikatelský plán: sice nabízejí maximálně průměrné výrobky, ale prodávají je za dvojnásobek i více, a poněvadž právě ta přemrštěná cena je pro dotyčné zákazníky největším lákadlem, určitě nemají o kšeft nouzi. Za všechny bych uvedl např. v mobilech zn. VERTU, v lyžích zn. LACROIX.

Jenže tyhle značky oslní jen věci znalé (pocházející ze stejných majetkových poměrů), nikoli plebejce, protože ti vůbec netuší, která bije. A tak je potřeba mít ještě značky, které znají téměř všichni a většina z nich po nich také může toužit, jelikož je na ně (když trošku "přitlačí" :P ) schopna dosáhnout. A mezi takové patří právě Castrol, Michelin, Sony... Už dávno žijí víceméně jen z podstaty toho, co někdy v minulosti dokázaly, ale proč by se měly snažit, vždyť těch "dychtivě toužících" je přece stále ještě dostatek :!: :idea:
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Modeláři, něco na tom pravdy je. Snad nejmarkantněji je to vidět u oblečení :lol:
Ale zase bych nesouhlasil bez vyjímky. Prostě jsou věci, na které stojí si za to připlatit.
Například nářadí, čínský nebo značkový (nejlépe ČSSR) šroubovák?
Taktéž to někdy platí u služeb a u dlouhodobějších investic. A někdy jen o něco menší cena jiného výrobku může nabídnout znatelně lepší užitné vlastnosti.
U spotřebního zboží vsázím spíše na kvantitu a u nespotřebního (nářadí-momenťák, gola sada, LCD monitor, náhradní díly na auto...) spíše na kvalitu.
Návštěvník

Každý nemá čas denně surfovat na síti a porovnávat oleje,jistě jsou levné oleje které jsou lepší a drahé horší a opačně.Jsou lidi kteří prostě sáhnou po osvědčené značce a víceméně neztrácí čas a nemůžou šlápnout vedle.Na tomhle foru mám ale pochybnosti o objektiním hodnocení castrolu,protože se tu argumentovalo cenou která je přemrštěná a když vám někdo dokáže že se dá i koupit levně,tak se argumenruje že protože je levný není kvalitní.Modeláři ujasněte si pojmy s dojmy a netvrďte jednou A podruhé B. Pro lidi je to potom nedůvěryhodné.
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

...a Ja stale nerozumiem prečo sa ty nechceš zmieriť s tým že nam sa Castrol nepači,pride mi to divné si Dealer..??

..každy nech si piše čo chce kto bude chcieť Castrol si ho kupi aj tak (ale Ja to teda nebudem :)) a nemysím že je to ohovaranie ale skutočnosť,že nie je všetko Zlato čo sa bliští

..Ja si nekupim cxastrol napr. preto že u nas stoji EDGE TD 5L 46.10€ a to mi pride vcelku dosť ked za menšie peniaze sa da kupiť porovnatelne tvalitny olej
Odpovědět