Toyota Auris - převodový olej
Moderátor: Colommbo
- Colommbo
Re: Toyota Auris - převodový olej
Podle manuálu k vozu OEM 19 40 768 popř. 09 120 541, viskozitní klasifikace 75W85 API GL4.
Dle mého soudu zatepla (a v létě obzvlášť) by s 90 nemusel být problém. V zimě může být hůř...
Dle mého soudu zatepla (a v létě obzvlášť) by s 90 nemusel být problém. V zimě může být hůř...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Díky za odpověď
Nepochybujem že Tutela Car Technyx je hoodne dobrý olej.
Všeobecne tento výrobca mal vždy skvelé prevodaky.
Ale z pohľadu konštrukcie ( zároveň optimalizácie) prevodoviek u áut z konca tisícročia, a Toyoty z r.2015 bude
rozdiel.
Všeobecne tento výrobca mal vždy skvelé prevodaky.
Ale z pohľadu konštrukcie ( zároveň optimalizácie) prevodoviek u áut z konca tisícročia, a Toyoty z r.2015 bude
rozdiel.
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
A může dojít hustším olejem k poškození převodovky ? Nebo to bude jenom hůře řadit ?
Pokiaľ to bude horšie radiť,tzn. že olej kladie "príliš veľký odpor". Po čase sa to môže zlepšiť. Zvlášť teraz, s prichádzajúcim letným obdobím. Ak by to horšie radenie bolo trvalé, už by to nebolo, podľa mňa, gut. Ja by som išiel do Ravenolu MTF 2,prip.Castrol .
Dá sa aj Tutela použiť, ale tu sa musí počítať s tým, že ak to bude pre tú prevodovku už moc, tak to bude potrebné predčasne vymeniť. Môj osobný názor.
Ono motory sú viac "tolerantné", čo sa týka viskozit. Ale moderné prevodovky alebo prevodovky všeobecne to už je trochu iné kafé.
Dá sa aj Tutela použiť, ale tu sa musí počítať s tým, že ak to bude pre tú prevodovku už moc, tak to bude potrebné predčasne vymeniť. Môj osobný názor.
Ono motory sú viac "tolerantné", čo sa týka viskozit. Ale moderné prevodovky alebo prevodovky všeobecne to už je trochu iné kafé.
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
Trochu viskóznější olej nebude horší než 10 let starý olej - v případě "severe use" Toyota doporučuje vyměnit už po 4 letech, takže já bych poprvé i při normálním používání měnil tak po 6 letech. A když už jsme u toho, tak po 10 letech je potřeba nechat vyměnit i chladicí kapalinu, protože antikorozní přísady už budou spotřebované.
Pokud je tam servoposilovač, který používá brzdovou kapalinu a má oddělený okruh od brzd, tak vyměnt i tu, protože brzdovka je hygroskopická a hrozí koroze ...
Chladící kapalinu, originál TOYOTA, jsem již vyměnil. Vždy po koupi auta měním automaticky všechny náplně, svíčky , filtry, řemeny, ... Servo má elektro posilovač.
Dám vědět, jak dopadne pokus s převod. olejem. Objednal jsem Ravenol MTF-2. Oproti druhé variantě, Castrolu, má vyšší viskozitu.
Dám vědět, jak dopadne pokus s převod. olejem. Objednal jsem Ravenol MTF-2. Oproti druhé variantě, Castrolu, má vyšší viskozitu.
Pro Auris 1.6 VVT-i (2013 - 2016) Ravenol Oil Finder doporučuje jak MTF3 75W, tak TSG 75w-90, takže i z pohledu viskozit byste asi měl být úplně v pohodě.
Když tak ještě nechte doplnit chladivo v klimatizaci - klimatizace prý bývají mazány chladivem a když chladivo uteče a někdo zapne klimu, tak to nejen nechladí, ale může se to i zadřít.
Když tak ještě nechte doplnit chladivo v klimatizaci - klimatizace prý bývají mazány chladivem a když chladivo uteče a někdo zapne klimu, tak to nejen nechladí, ale může se to i zadřít.
do chladiva sa pri plnení vstrekuje olej. Ten má pri dlhšej nečinnosti klimatizácie snahu vyzrážat a stiect do najnižšej časti ohruhu. Najvačšia čast oleja je v kompresore,odtial sa do okruhu nedostáva,ale ostáva v kompresore. S tým problém nie je. Problém je s olejom,ktorý je v okruhu a pri uniku chladiva unikne i s chladivom a pri činnosti kompresora sa horšie mažu piesty a valčeky-tu vela závisí od druhu kompresora,či má elektromagneticku spojuku alebo má náhon trvalý.
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
a k viskozite oleja. Vyššia viskozita podla normy SEA za tepla-teda dajme tomu namiesto SAE 75W-80 sa dá 75W-90 nie je na závadu. Horšie je to s viskozitou za studena. Osobne by som pozeral na technické listy a to konkrétne na kinematicku viskozitu
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
To jsem nevěděl, díky.Brembo píše: ↑sob kvě 02, 2026 17:50 do chladiva sa pri plnení vstrekuje olej. Ten má pri dlhšej nečinnosti klimatizácie snahu vyzrážat a stiect do najnižšej časti ohruhu. Najvačšia čast oleja je v kompresore,odtial sa do okruhu nedostáva,ale ostáva v kompresore. S tým problém nie je. Problém je s olejom,ktorý je v okruhu a pri uniku chladiva unikne i s chladivom a pri činnosti kompresora sa horšie mažu piesty a valčeky-tu vela závisí od druhu kompresora,či má elektromagneticku spojuku alebo má náhon trvalý.
Otázka je, co se s tím dá dělat, protože u leckterého staršího auta ta těsnost okruhu dokonalá není a už nikdy nebude a doplnění chladiva je to jediné co se běžně nabízí. Já žil v představě, že "mazivostní složka" je součástí chladiva.
zil si v spravnej predstave. Je. Sice nie su zmiesane v nadobach ale doplnaju sa sucasne. Pretoze su v systeme zmiesane , pri odsati chladiaceho media sa odsaje aj olej. Preto sa logicky musdi doplnit. Kolko a pomer je obvykle v prislusnych tabulkach co "plniči" maju. Kompresory samotne sa obvykle uz s olejom dodavaju. Treba vsak precitat v papieroch ku kompresoru, ci je tam plna davka - kolko ma byt - alebo len tzv.prepravna davka - ta iba "konzervuje" pocas skladovania. Ide tam samozrejme specialny olej na toto urcený.
Preto (aj preto) je niekedy risk kupovat pouzite , roky odlozene kompresory z vrakov. S cerstvym, ktory este "vcera isiel" by nemal byt problem.
Preto (aj preto) je niekedy risk kupovat pouzite , roky odlozene kompresory z vrakov. S cerstvym, ktory este "vcera isiel" by nemal byt problem.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Pokial sa jedná o kompresor s elektromagnetickou spojkou,výraznejší problém nie je-pri menšom uniku chladiva sa zníži výkon klimatizácie. Pri vačšom uniku sa kompresor neaktivuje a tak ostáva kompresor chránený. U kompresorov s trvalým náhonom-cvc alebo s eletromagnetickým ventilom je to velmy velký problém. Riešením je každý rok si dat doplnit chladivo. Alebo repas okruhu klimatizácie,čo može byt celkom nákladné-ked treba menit hadice či trubky.Shi píše: ↑pon kvě 04, 2026 17:52To jsem nevěděl, díky.Brembo píše: ↑sob kvě 02, 2026 17:50 do chladiva sa pri plnení vstrekuje olej. Ten má pri dlhšej nečinnosti klimatizácie snahu vyzrážat a stiect do najnižšej časti ohruhu. Najvačšia čast oleja je v kompresore,odtial sa do okruhu nedostáva,ale ostáva v kompresore. S tým problém nie je. Problém je s olejom,ktorý je v okruhu a pri uniku chladiva unikne i s chladivom a pri činnosti kompresora sa horšie mažu piesty a valčeky-tu vela závisí od druhu kompresora,či má elektromagneticku spojuku alebo má náhon trvalý.
Otázka je, co se s tím dá dělat, protože u leckterého staršího auta ta těsnost okruhu dokonalá není a už nikdy nebude a doplnění chladiva je to jediné co se běžně nabízí. Já žil v představě, že "mazivostní složka" je součástí chladiva.