Dodávatelia base oils- PETRONAS, ENI, S-OIL- slušnej oddíl Všetko velkí hráči na trhu. Som zvedavý aké konkrétne druhy esterov +Pao
požívajú. Vzajomné zladenie s add. balíkamy Postupom času bude hádam k dispoziíci viac info.
Svojou filozofiou a nekonvenčným prístupom , my pripomínajú značku EXLINE ( predtým EXTREME)
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
5w30 A3/B4 je pro (nejen) starší motory. Vedle toho zmíněného Shellu, Eurolu a MaxLifu jsou i třeba Valvoline All Climate nebo SynPower, Ravenol HPS, SVE nebo HCL, Total Quartz 9000 Energy, Millers Trident Professional, Repsol Elite Cosmos, Divinol Syntholight MB a dá se najít i u Mannolu, Fanfara nebo Orlenu....
kto preferuje (z akéhokoľvek dôvodu/dôvodov) oleje tejto kategórie, tak vskutku solídny veľkonočný plnotučný pokrm (PAO 65% + ESTER 15%) , tradičnej FULL SAPS receptúry ACEA A3/B4; API SL/CF; VW502.00/505.00; BMW Longlife-01; MB 226.5/229.3/229.5.. Vďaka Esterom vysoká prirodzená HTHS, skvelá hodnota odparnosti, ZDDP - 1000-1100ppm dostatočná rezerva v ochrane proti opotrebeniu aj pre motory s "flat tappet lifters"
Čtyři stovky za litr není málo, na druhou stranu bude to hodně dobrý olej a pro někoho hledajícího svatý grál no problem. Takových olejů není moc a výrobce/prodejce si je toho vědom...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90 "Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
ak si vezmeme, že v autorizovanom servise ľudom leju do motorov úplne priemerné bežné oleje a ešte aj stočené zo suda, za cenu dnes aj 30eur/1 liter ... tak tých 14eur/liter ozaj vysoko kvalitného oleja na prakticky čistom syntetickom PAO základe s obsahom 15% Esterov (čo sú samo o sebe drahé bázy), je z mojho pohľadu dosť príjemná cena.. kde aký bežný/priemerný olej v eshopoch stojí 10e/liter
Ďalšia echt nadupaná FULL SAPS + plnotučná záležitosť v kategórii API SN: NEROL COMPETITION v SAE 5w-30, 0w-40, 5w-40, 5w-50
Base oil:PAO, mPAO, ESTER... + Molybden - 600-700ppm, ZDDP - 1300-1400ppm, Bór - cca 100ppm.. k tomu chválim na motorosport olej pomerne nízke množstvo Vápnik - 2200-2300ppm (veľmi dobré v kombinácii s vyšším Fosforom tu bola zistená zjavná a jasná korelácia medzi intenzitou opotrebenia a množstvom/pomerom prvkov Vápnik vs. Fosfor)+ prihodený dokonca Horčík- 500-600ppm pre vyváženie detergentu a zásoby alkality.. + veľmi nízky NOACK
To už je nějak mnoho dobrých zpráv, pane - kam na to chodíš...?
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90 "Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
viac dní "voľna" , tak popri oddychu aj nejaké surfovanie ..myslím, že je stále dosť autičkárov, pre ktorých je táto kategória viac než zaujímavá
NEROL Competition 5w-30 RTK mám sám už objednaný a na leto pôjde do TSI po veľkej intenzívnej decarbonizácii spalovacej komory-piestov-krúžko až po ventily (cez otvory na sviečky aplikácia prípravku PRO-TEC Carbon X K1+K2 expanduje v hustú penu, potom CERAMIZATOR ANTYKOKS DOWN aktivna kvapalina na intenzivne zmakcenie karbonu laku a kalov z kružkov a drážok, a potom este na niekoľko hodin pôsobenia aplikácia TEC2000 na piesty z hora.. po tomto zahriat motor a preplach s BG EPR priamo do starého oleja na 20 minút.. a nakoniec preplach s čistým Shell 5W-30 HX8 - dosť lacný a kvalitou stále slušný olej)
Přitom jsou to značky, které, troufám si tvrdit, většině lidí nic neříkají, ani já o nich extra velkou povědomost nemám... Za nás plnotučné ještě jednou díky!