Motorky a o motorkách všeobecně
Moderátor: Colommbo
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motorky a o motorkách všeobecně
Čím je kolečko menší a má méně zubů,tak trpí víc resp řetěz se tam musí více lámat. To je fakt. Ale za mě tedy se vždy dotýká jen vnitřní článek tedy spíš váleček s vnitřní destičkou a to se týká jak kolečka,tak i rozety. Vnější destičky jen drží ty vnitřní po hromadě a ty se ničeho nedotýkají. Občas bočnic vodítka řetězu. A z hlediska dnešní běžné mizerné životnosti řetězu,která je 10 - 25 000 km,tak to kolečko nemá na to žádný vliv
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD
Moto-Emergency motoservis
Moto-Emergency motoservis
Dneska jsem udělal řetězovku. Kola jsem, jak jsem avízoval, nechal v původním počtu zubů.
Původní pastorek Sunstar po nějakých 20 kkm nevypadal nijak zdevastovaně oproti Regině na Shiveru. Kola jsem vzal Supersprox (Poland), tak uvidím, a řetěz ČZ SDZZ
Rozeta je černá, tak na tom vypadá stříbrný řetěz cool + nebude vidět šmír
Původní pastorek Sunstar po nějakých 20 kkm nevypadal nijak zdevastovaně oproti Regině na Shiveru. Kola jsem vzal Supersprox (Poland), tak uvidím, a řetěz ČZ SDZZ
Rozeta je černá, tak na tom vypadá stříbrný řetěz cool + nebude vidět šmír
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW "vraník" Valvoline All Climate 5W-40
SMT 890 Motorex Power Synt 4T 10W-50
Shiver 900 Shell Advance Ultra 4T 15W-50,
Versys 650 Motul 5100 5W-40
- Colommbo
Martin V. používá mazivo na motocyklové řetězy na mazání koster na autě...
https://www.youtube.com/shorts/T6uqFCLUqYg
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Já jsem udělal taky řetězovky na obou mašinách, vyměnil olej v převodovkách a kardanech.

BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
Valvoline All-Climate 20W-50
BMW R 1200 RT - Baron
Valvoline All-Climate 20W-50
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Tak nevím s těmi ozubenými koly supersprox. Už před montáží mi přišly zuby docela vysoké. A teď za jízdy jsem si všiml hluku od řetězu. Nezáleží od zařazené rychlosti, je to řetěz. V tahu je ještě hlučnější. Průvěs v toleranci a kola zarovnaná...
Myslel jsem si, že dizajn zubu je unifikovaný, ale hluk napovídá, že je tam toho matroše někde zbytečně moc.
Myslel jsem si, že dizajn zubu je unifikovaný, ale hluk napovídá, že je tam toho matroše někde zbytečně moc.
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW "vraník" Valvoline All Climate 5W-40
- Pitris JUNIOR
https://youtube.com/shorts/RsHgaT7vA3E? ... pHRnfH_Qe9
Je až neuvěřitelné, že má "jen" zalomenou kličku a naštípnutý obratel C7...

Je až neuvěřitelné, že má "jen" zalomenou kličku a naštípnutý obratel C7...

- Colommbo
TT - absolute madness...? Ne, je to ještě horší...!
https://www.youtube.com/watch?v=RZiE9Nd4GAs
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
- Pitris JUNIOR
Tam to jsou jiní střelci... Guy Martin a Michael Dunlop, elita elit 
A naše Verunka Hankocyová!
A naše Verunka Hankocyová!
- Pitris JUNIOR
Má ta naše Verunka ale smůlu 
Loni kreška na Isle of Man, rekonvalescence, letos první závod na 300 zatáček GH a včera totok...
Zpráva co dala její máma na FB
Má ta moje holka smůlu... Závody odjela o víkendu v Hořicích na pohodu, šťastná. Dnes zvednu v Brně telefon, - nehodovka Nymburk, Veronika Hankocyová měla nehodu, nepozorný řidič nedal na křižovatce přednost motorce. Vrtulník, Praha Vinohrady - znovu nervy a obvolávání - traumacentrum, ARO, ortopedie. Roztříštěná pánev, - ve 23.15 hod.operace.Držte jí, prosím, pěsti. Dèkuji všem z nehodovky i lékařům za velmi vstřícné a milé jednání - maminka.
Velké díky za pomoc a starost Wonderwomenkám , jsou úžasné
Loni kreška na Isle of Man, rekonvalescence, letos první závod na 300 zatáček GH a včera totok...
Zpráva co dala její máma na FB
Má ta moje holka smůlu... Závody odjela o víkendu v Hořicích na pohodu, šťastná. Dnes zvednu v Brně telefon, - nehodovka Nymburk, Veronika Hankocyová měla nehodu, nepozorný řidič nedal na křižovatce přednost motorce. Vrtulník, Praha Vinohrady - znovu nervy a obvolávání - traumacentrum, ARO, ortopedie. Roztříštěná pánev, - ve 23.15 hod.operace.Držte jí, prosím, pěsti. Dèkuji všem z nehodovky i lékařům za velmi vstřícné a milé jednání - maminka.
Velké díky za pomoc a starost Wonderwomenkám , jsou úžasné