BMW N52 240kkm - Hamletovská otázka
Moderátor: Colommbo
Re: BMW N52 240kkm - Hamletovská otázka
Uznavam , ze Al obcas hovori uplne blbosti. Dal som jej par otazok z oblasti o ktorych nieco viem a nachytala sa. Napriklad....tvrdi, ze vzduchove filtre Purflux maju cik cak skladany papier. No nemaju. Len olejove. Taktiez tvrdi, ze tesnenie vzduchoveho filtra pre civic je z polyuretanu. No nie je - len gumove tesnenie.....a plno inych veci, nepresnosti az omylov. Napriek tomu...ked nemas s kym " pokecat"... 
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Shell HX7 10w40

Tak tak, taky sem si to gdysik ověřil v oblasti, kde se vyznám (okolo teho mojeho železa), vydává za pravdu naprosté bláboly/nesmysly a překrucuje nezpochybnitelná fakta. Proto je u mně forever NOGO. Fuck AI.
Tak. Je to N52B30, ale .... nebude to jen plug and play, něgdo sa v něm už hrabal, bude třeba ho (pro jistotu) rozebrat /zkontrolovat a dyžtak přeskládat. Michal to umí/udělá (za můj firemní penys). Až potem bude swapovat = čuli na 99% až po STK (pokud ten stávající do té doby nezadřu, budu holt yezdit dál a dolívat). Takže asitak, člověk míní a fair-motors mění.
Už je sfět zase fpořundku - půllitr na 300km. A ta el. měrka fuckt ukazuje správně, kolik si řekne, tolik doliju = paq ukáže zase full.pavproch píše: Kura, ale proč občas nežere? Tohle už je potřetí:
po BG109 (byl důvod, sic nevím jaký) = 800km nic
po Old Engine (ditto) = 750km nic
fčíl bezdůvodu = min 600km nic
Ten treti pripravok " bezdůvodu" pouzivam ja. Vyjde najlacnejšie 
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Takže asitak - Michal ten motor podrobí důkladné rozborce (dyž už byl otevřený) a paq sborce, dávám dohromady co už mám + objednávám co je jasné, že bude třeba: Těsnění pod blok/vanu i blok/kryt + oboje jednorázové Alu šrouby, těsnění pod svody atd... Dyž ale na něco nepěkného narazí uvnitř, bude si muset ty díly zajistit sám. Doufám ale že nic třeba nebude = bude to ve stavu odpovídajícím deklarovaných 118kkm. Stejně ale čekám ešče nějaké klocky pod nohama neb iná protivenství... esli mají byť, pls ať sou schůdná/řešitelná....pavproch píše:fair-motors o tom kdesyk v jejich VOP i jednom mailu mně psali, že ty motory kuntrolujou... Holt to bude trvat dýl a bude to dražší, ale co už.
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
Když sem byl malej,tak sem si vyhrál sám. Dokonce sem sám se sebou hrál dostihy a sázky. Nečekal sem,že někdy potkám někoho,kdo by se taky zabavil sám a už vůbec ne na tomto fóru 
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD
Moto-Emergency motoservis
Moto-Emergency motoservis
Mně to baví + stejně nemám (v prc době) co dělat (páč mám "skoro-kleklou" firmu a tudíž minimum prce)...navíc to mám takle pod kontrolou (kde, co, za kolik).
A je ftom i (malý) adrenalin (= abych to objednál správně, např zrovna fčera: podle OEM čísla sem našel skladem nejlevněji značkové těsnění mezi blok a vanu ale ten sexshop to zatvrzele popisuje jako vhodné pro AT - já mám ale MT - ale OEM číslo u toho je správně pro MT). Tožtak.
A je ftom i (malý) adrenalin (= abych to objednál správně, např zrovna fčera: podle OEM čísla sem našel skladem nejlevněji značkové těsnění mezi blok a vanu ale ten sexshop to zatvrzele popisuje jako vhodné pro AT - já mám ale MT - ale OEM číslo u toho je správně pro MT). Tožtak.
Kuwa, před chvílí sem AF.cz naspal, že ježdění autovrakem brambor2 je adrenalin a jo, je totak, FEST.... fčíl sem - teda on, ne já - (skoro) nezabrzdil až na druhé prošlápnutí pedálu, paq zase ale dobrý. Letím za Michalem, tohle smrdí kuwa průserem....
Odtiaľ s už opravenými brzdami rovno na psychiatriu treba ísť, tam tiež bude treba niečo opraviť 
OctaviaIII Combi 1.6TDI 81KW 2016
Shell HU Professional AV-L 0W30 + Mann f.
Orlen Effecta;VERVA/Shell FuelSave + Wynns Supremium/BG HP 2256
Leto: Nokian Wetproof
Zima: BFGoodrich g-Force Winter2
Budeš sa divit, ale sem NAPROSTO NORMÁLNÍ (a mám NATO i papír od psychiatra).
Zvídavá otázka kolem těch brzd: Jaxem NATO (laik) čumel esli temu něco zjevného není, taxem přišel NATO, že oboje desky (př. i zadní) už sou dost ojeté, brzo asi budu muste měnit. Po mnoha neúspěšných pokusech s aftermarketem vím, že jedině OEM BMW desky:
přední tam mám S2NHA z M235i OEM č. 34116859066
zadní OEM BMW č. 34216775678
Neví někdo, kdo (TRW, Bosch, Meyle.... je výrobcem těch OEM desek? (Žebych je někde kupil levněji než v autorizáku....)
přední tam mám S2NHA z M235i OEM č. 34116859066
zadní OEM BMW č. 34216775678
Neví někdo, kdo (TRW, Bosch, Meyle.... je výrobcem těch OEM desek? (Žebych je někde kupil levněji než v autorizáku....)
Mohlo by to byť na (aspoň) platničkách uvedené.
Tuná spomínajú viacerých výrobcov.
https://www.turnermotorsport.com/p-5530 ... e-pad-set/
"BMW používá brzdové destičky od několika různých dodavatelů a my nakupujeme přímo od jejich distributorů, abyste získali stejné destičky, jaké byly původně namontovány, ale za zlomek ceny místního prodejce BMW. Mezi značky originálního vybavení patří Pagid, Textar, Jurid, Ate a další. Jedná se o stejné destičky, jaké byly původně na vašem voze, ale bez drahého loga BMW."
Tuná spomínajú viacerých výrobcov.
https://www.turnermotorsport.com/p-5530 ... e-pad-set/
"BMW používá brzdové destičky od několika různých dodavatelů a my nakupujeme přímo od jejich distributorů, abyste získali stejné destičky, jaké byly původně namontovány, ale za zlomek ceny místního prodejce BMW. Mezi značky originálního vybavení patří Pagid, Textar, Jurid, Ate a další. Jedná se o stejné destičky, jaké byly původně na vašem voze, ale bez drahého loga BMW."
OctaviaIII Combi 1.6TDI 81KW 2016
Dík, i na BMWklubu mi odpověděli Textar nebo Jurid, ale taky, že fšichni výrobci dodávají automobilkám 1.jakost, zatímco maloobchodu šunt.
Maloobchod od slušných výrobců dostává i ty výrobky, které by sice nemusely projít vizuální kontrolou u výrobce, ale funkčně jsou naprosto v pořádku a laik na nich žádnou vadu nemá šanci poznat. Nebál bych se toho.