Olej pro Ford Mondeo MK5 2.0TDCi

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Achiler

Re: Olej pro Ford Mondeo MK5 2.0TDCi

Příspěvek od Achiler »

Vezmu klasickou EPS 5W-30, ta Formula P je skoro o půlku dražší na 5 litrech (400 Kč) a věřím, že takový rozdíl v tom nebude.
Teď se jen rozhodnout, zda vzít pouze 5+1 l (náplň 6,1) , nebo 5+2, nechat si pro jistotu na dolití a kdyžtak ho tam dám při další výměně, ta bude počítám někdy na podzim. :D

Rozvody musím udělat, to plánuji co nejdříve, na ty budu muset sehnat nějaký dobrý servis... Chladící kapalinu zkontroluju. Díky za rady a tipy.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Vzal bych 5+2. Ten zbytek když ho nepoužiješ na dolití tak ho využiješ příště.
Jinak u chladicí kapaliny nestačí změřit hodnotu zámrznosti ale je třeba zjistit odkdy tam je !! Její alkalickou rezervu nezjistíš - ať to zbytečně uvnitř nekoroduje a nezanáší se. Interval je 5 let.
A co jde o převoďák tak v automatu je nutno ho měnit častěji (po asi 50 tkm), ale i kdyby manuál tak jestli ještě neměněn, tak je taky nejvyšší čas.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Achiler

Příspěvek od Achiler »

Na chladící mrknu do servisky.
Je to manuál a rozvody původní, takže vím, že ty hoří. Rovnou je udělám vč. vodní pumpy a tím vyřeším i tu chladící kapalinu.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

:wink: Jen si ověř (pokud by to nebyl autorizovaný Ford servis) aby věděli opravdu co tam PATŘÍ za nemrzku a event. i ten převoďák.
Ono u oleje do motoru se dají najít vhodnější jak to co předepíše výrobce, ovšem u převoďáku a v chladiči se experimentovat většinou nevyplácí....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Achiler

Příspěvek od Achiler »

S tím servisem to bude složitější no. Že budou v autorizáku stát rozvody vč. vodní pumpy přes 20 tisíc Kč by se dalo, pokud by člověk měl jistotu, že odvedou bezchybnou práci.
Bohužel jsem na většinu autorizáků Ford v Praze neslyšel moc chvály a dvojnásobná cena za rozvody neznamená dvojnásobnou kvalitu zpracování.
Sada vč. pumpy od Contíku se dá sehnat do 3 000 Kč (v autorizáku cca 9k), ale sám ani s kolegou si to nevyměním, takže to není moc relevantní informace.

Měl jsem tip na servis specializovaný na Fordy pár km ode mě, ale když jsem si tam 2 dny před koupí Mondea volal na dotaz, zda by měli čas a kolik by stály rozvody, došla řeč na to, že kromě servisu dělají i dovoz aut a mají tam v zásadě stejné Mondeo, s menším nájezdem a teda v automatu, už po servisu. Jel jsem se na něj podívat, ale moc mě nenadchlo, neznámá historie, základní výbava. Pán mi ho vcelku vnucoval, neustále se odkazoval na ten servis v hodnotě 30 tisíc, který tam je hotov a když jsem říkal, že asi zůstanu u mnou vybraného, že to jejich Mondeo nechci, tak pak ještě říkal, že ty silnější verze (132 kw vs 110 kw - motor identický) mají problém s propalováním pístu a že už to párkrát oprvovaly. O tom však nikdy nikdo neslyšel a prý to nemá souvislost s rozdílem ve výkonu.

Celkově to ve mně nezanechalo dobrý dojem a nahlodalo to moji důvěru vůči nim. Ikdyž mají super hodnocení, nejsem si úplně jistý, zda se mi tam chce nechávat ty rozvody dělat. Třeba mi ale nic jiného nezbyde...

Každopádně to jsem už hodně OT, pardon a díky za rady.
Odpovědět