NO HITS píše: ↑čtv led 01, 2026 13:07
není to spíš jen ESP (nový) a ten druhej ESP Formula P (starší) ?
Ne ne Formula P je dá sa povedať olej "šitý" na mieru Stellantisu. Dali si požiadavku čo sa týka novej normy FPW9.55535/03 pre 1.5 blueHDi a pre negatívne preslávené 1.2 Pure tech lebo po rokoch zistili,že predsa len pre tieto motory bude lepší olej s normálnou HTHS
žabožruti naivne napchajú niečo niekde, ktoré na to nie je stavané.. nech sa idú učit od iných ktorí s tým problém nemajú .. úplne jednoduché, na čo tu z toho robiť infantilnú senzáciu
Jj.. "zachraňovať" spraseny dizajn iným spešl "ťažším" olejom možno pomôže v jednej oblasti , ale niekde inde v inej časti motora to môže mať iny negatívny vplyv postupne z dlhodobejsieho hľadiska (napr. oblasť krúžkov )..keďže to je už taký mačkopes celé
Pitris JUNIOR píše: ↑čtv led 01, 2026 18:30
Že by konečně? Měl jsem možnost delat na jedné 1.2 PureTech, no 80tkm a krásně vydřená vačka a spotřeba oleje 1l na 2tkm...
Niet sa čomu čudovať. Ak sa zmieša pleťovka s benzínom ako ti ten sajrajt bude mazať ? A ak doňho ešte utopíš aj rozvodový remeň = zbohom rodina Tak strašne chceli šetriť palivo, až sa to celé začalo rúcať ako domček z karát Moja 28 ročná jedna štvorka ide stále jak píla a aj keď jazdím krátke trasy a nejaký ten benzín stečie dolu stále je tam dostatočná rezerva na mazanie
Včera som videl test na nejaké čínske auto s 1.5 turbo benzínom a redaktor ma prekvapil keď spomenul,že výrobca odporúča prvú výmenu oleja už po 5.000km a potom každých 10.000. To je asi tá správna cesta Škoda,že to nenapadlo ing.z Francie
My čo máme Hondy ho plne chápeme
U Háčka je tuším jediný motor čo nikto nechce trojvalec 1.0 ktorý vyvinuli kvôli pripečenej európe
Keď sa ho chce niekto potajomky zbaviť,tak píše do inzerátu len kw nič iné
Pitris JUNIOR píše: ↑pát led 02, 2026 13:02
Tak já měl taky Akouše K24
Celkově bych řekl, že kdokoli z FR káry sedne do JPN, začne mít najednou auta rád
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90