Infinity Wax Screen Wash - zamrzla !

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Erik82

Infinity Wax Screen Wash - zamrzla !

Příspěvek od Erik82 »

Ahojte, má tu niekto skúsenosť s touto náplňou do ostrekovača?
Ja som bol vcelku nadšený že som našiel niečo čo môžem používať celoročne a yároveň mi to nezmije hneď vosk .
Problém je že aj pri ľahkom mraze zamrzá a to aj v pomere 1:1 :shock:
Buď mi poslaly nejaký šmejd už nariedený alebo neviem.
Nechal som v nádobkách vonku na kapote auta vzorku 1:3 , 1:1, koncentrát. A jedine ten koncentrát vydržal -5C. ostatné už kryštalizovaly.
Čo ma najviac nasr..lo, že v aute to zmrzlo v tryskách a to nebolo ani pod tých -5C. Postupne od jesene som tam dolieval len koncetrát čiže teraz tam je v nádržke max pomer 1:1 :? Ale tie kryštáliky už sa tam asi tvorie a upchávaju trysky.
[b]Honda CIVIC IX[/b], rv.2015, 1.8ivtec, R18Z4
[b]Moto olej:[/b]Shell AF 5W30,Ravenol FDS5W30, DXG5W30, ECS0W20, SFE5W20, Mobil1 LV 0W30, FS0W40,
Prevodovka :Honda MTF3
Spotreba:6.4-7.4l/100km
Goodyear Eagle F1 A6 225/45 R17, UltraGrip 205/55 R16
Pitris
Site Admin

Re: Infinity Wax Screen Wash - zamrzla !

Příspěvek od Pitris »

Ne vždy to co se tváří jako nej opravdu nej je :cry:
A navíc kočkopes bude VŽDYCKY kompromis....
Dej do ostřikovače na zimu zimní a po zimě letní a budeš mít klid. A úplně klidně 'obyčejný' Sheron nebo Glacidet. A přestaň už experimentovat nebo se z toho zblázníte. Ty i auto :P
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Aj zimnu do -30 mozes pouzivat celorocne :mrgreen:
Moj názor na " celorocne" veci vobec je asi taky ako na " celorocny sveter".
Ano, treba si trosku vyberať , nech neskoncis ako ja bez laku na streche (zimna čapovana od byvalej Oliva), ale myslim , ze bezne zabehnute rokmi overené znacky tychto kvapalin su vsade k dispozícii v dostatocnom mnozstve , takze nie je dovod na taketo experimenty.
Ono totiz nejde iba o nepohodlie ale aj bezpečnost a moze ti to poskodit napriklad aj motorcek ostrekovaca. Co ovsem je banalita proti pripadnej nehode ak by si takouto zmesou ostrekol okno v mraze a ta by v okamihu zamrzla - v sekunde " oslepnes".
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
PUO

Příspěvek od PUO »

Ja mám od minulého roka kúpený zimný SONAX , do -40C.
Trochu som ho zriedil na cca ,-30 C. Takže na zimu mám toto. Od jari postupne dolievam čistú vodu. Dostal som zadarmo,od švagra ten čistiaci super koncentrát od LM.
V takej flasticke s dávkovačom. Pouzil som to prvý krát toto leto,a celkom ok. Dobre to čistí, žiadne šmuhy ani zápach alkoholu a pod. Možno po čase vyskúšam nejaký lepšiu letnú kvapalinu :wink:
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
jerome

Příspěvek od jerome »

Ja kupujem Sheron alebo Mol evox -30 a -40 a 👍
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
PUO

Příspěvek od PUO »

Na Evox od Molu som zaregistroval celkom pozitívne reakcie. Dokonca aj od Poliakov :P Len ho zohnať za rozumnú cenu. Priamo na čerpacích
staniciach to bude prevdepodobne raketa :o
Do budúcna chcem vyskúšať Dynamax Racing.
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
Brembo

Příspěvek od Brembo »

Ja som n aposledy kupoval Wynns Super Concentrated -58. Ale Sonax má Antifrost -70
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
sosko

Příspěvek od sosko »

Ja neviem ako je to možné , ale mne posledné dve zimy primŕzali všetky Sheronky do -20 čo som kúpil. Vonku -2, auto stojí, pustím ostrekovač a na skle hneď zamrzne. Túto zimu som nalial Sheron Nano -22st. Dnes vonku -4 , na zadné okno ani skoro nevytieklo čo primrznuté, na prednom okne hneď zamrzla. :evil: Posledný krát.
Vyskúšam niektoré koncentráty čo tu spomínate na samodomiešanie.
OctaviaIII Combi 1.6TDI 81KW 2016
Shell HU Professional AV-L 0W30 + Mann f.
Orlen Effecta;VERVA/Shell FuelSave + Wynns Supremium/BG HP 2256
Leto: Nokian Wetproof
Zima: BFGoodrich g-Force Winter2
Brembo

Příspěvek od Brembo »

sosko píše: pon led 19, 2026 21:27 Ja neviem ako je to možné , ale mne posledné dve zimy primŕzali všetky Sheronky do -20 čo som kúpil. Vonku -2, auto stojí, pustím ostrekovač a na skle hneď zamrzne. Túto zimu som nalial Sheron Nano -22st. Dnes vonku -4 , na zadné okno ani skoro nevytieklo čo primrznuté, na prednom okne hneď zamrzla. :evil: Posledný krát.
Vyskúšam niektoré koncentráty čo tu spomínate na samodomiešanie.
Mal som nejaké do -20 tuším tiež sheron a pri -5 zamrzol
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Mam -30, asi tiez sheron , ovsem doliate do minus netusim. Bola tam -20 a z nudze som nalial vodu. Takze asi nejako nariedene. Dnes rano - 11 a tiez to nechavalo taky " povlak". Ale iba chvilku. Skor ma zarazilo ako keby to malo taky slabsi prud pri ostrekovani.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
BigBang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BigBang »

Osobně, pokud není nouze, kapalinu do -20°C nekupuju právě z tohoto důvodu. Vždy alespoň -25, ideálně -30. Problémům s namrzáním na okně se tím vždycky vyhnu...
A2 1.4TDI + T5 2.5TDI, 1.9TDI - Rav VMO
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Tak ano. Treba si uvedomit, ze teplota vonkasia ako taka a teplota na skle kde naraza studeny vzduch je o dost nizsia. Navyse je velmi tenka vrstva kvapaliny a prave tym prudenim sa nemrznuca zlozka ovela rychlejsie odparuje. Teda ak napr. este na mieste ostreknes a este to hned zotrie sietac, je to ako tak ok. Ale za jazdy sa nemrznuca zlozka odpari v momente a zvysok tiez v tom momente zamrzne.
Detto takusto ak je to mozne uprednostnujem -30.
Kedysi som este pridaval Alpu. Ovsem od neviem ktoreho roku je denaturovana ( nedá sa uz pit) tak uz to nekupujem. Okrem toho je draha na takyto ucel.
Este nejaky cas dozadu som takto pouzil vsetky zvysky alkoholovych roztokov co mi zostali z covidovej ery.
Teraz uz nie.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
sosko

Příspěvek od sosko »

O tom vravím, zamrzne na skle pri stojacom vozidle tesne pod bodom mrazu, a zo zadného ostreku buď vôbec, alebo slabučko, to je nonsens. A práveže, za jazdy po diaľnici a v mraze ten problém nemám. To už je ale ohriate sklo zvnútra.A pozorujem to isté, akoby slabší tlak a kvalita roztreku, akoby boli trysky zapchaté. Nad 0 stupňov v pohode. To ale už nepotrebujem zimnú zmes ževšak, šmejdi. Predtým mi to tieto Sheronky nerobili, toto je tretia zima, kedy áno. Ak tým chcú donútiť ľudí nežijúcich v horách kupovať kvapalinu do -30, keď nemám zimu väčšiu ako -10 aj to len v noci, z princípu ich môžem zvysoka aj znízka. Prejdem ku konkurencii. Ktorá môže byť na tom rovnako. :mrgreen:
OctaviaIII Combi 1.6TDI 81KW 2016
Shell HU Professional AV-L 0W30 + Mann f.
Orlen Effecta;VERVA/Shell FuelSave + Wynns Supremium/BG HP 2256
Leto: Nokian Wetproof
Zima: BFGoodrich g-Force Winter2
emge

Příspěvek od emge »

jarson1 píše: úte led 20, 2026 10:26Treba si uvedomit, ze teplota vonkasia ako taka a teplota na skle kde naraza studeny vzduch je o dost nizsia.
Prečo by mala byť nižšia? A ešte k tomu "o dosť"? Veď je to ten istý vzduch a s tou istou teplotou.
Ak si mal na mysli pocitovú teplotu, tak sklo pocity nemá :)
Prúdiaci vzduch môže rýchlejšie ochladzovať sklo ohrievané zvnútra, ale to je zanedbateľný rozdiel. Rozhodne však prúdiaci vzduch nemôže znížiť teplotu skla pod úroveň vonkajšej teploty.
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

No jo. To ma logiku :roll: . Ono ked tak nad tym rozmyslam, tak u mna to bude tym, ze kde parkujem ( medzi budovami) je obvykle teplejsie a ked vyjdem z mesta kde je otvorena krajina tak sa ochladi. Ale ako vravis , to sa len zmenila vonkajsia teplota ako taka.
Fakt , je ze ak auto stoji tak to tolko nezamrza ako ked je v pohybe. Ale zda sa , ze pricina nebude v samotnej teplote , skor v tom , ze prud vzduchu sposobi rychlejsie odparenie nemrznucej zlozky. Mohlo by tak byt?
Teraz ma napadlo - mozem urobit pokus - niekde mam taky nalepovaci akvarijny teplomer. Obavam sa vsak , ze tento nema stupnicu pod nulu tak jedine, ze by som niekde taky zohnal.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
Odpovědět