Jaké pneu?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Pitris
Site Admin

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Pitris »

petercheco píše: pon zář 01, 2025 19:02 Zajímavý test... Barum Polaris 6 získal druhé místo ihned po Michelin Alpine 7

https://youtu.be/M1nRL-J1eEk?si=4vI7mQav_4CEx6dH
A CO je na tom zajímavé :?: Vždyť je to jednooký mezi slepými.... Super konkurence :x Vedle těch dvou ještě Lassa, Ceat, Tomket, Kormoran, Riken. :P :roll:
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
petercheco

Příspěvek od petercheco »

Mě nezajímá ta "další" konkurence... Zajímají mě ty hodnoty a čísla mezi Michelin a Barum. Z toho usuzuji, že nejsou vůbec špatné na to jakou mají Barumky cenu proti Michelinu 😉
Dříve: Škoda Rapid Spaceback 1.0 TSI 81 kW prodáno
Shell Helix Ultra Professional AV-L 0w-30 / MOL Dynamic Gold Longlife 5W-30
Nyní: Hyundai i30 kombi 2025 1.5 DPI 71kW
Dříve Liqui Moly Special Tec AA 0w-20 / Nyní Eneos X PRIME 0W-20
neyli

Příspěvek od neyli »

Ač bych si BARUMKY na svoje daily auto ASI nikdy nekoupil, tak jsem přesvědčený, že jejich nové pneumatiky, spec zimní Polaris 6 budou skvělý gumy za relativně dobrej peníz. :wink:
olej motor Shell Helix Ultra AV-L 5W-30 převodovka Castrol Transmax Manual V 75W-80
léto Bridgestone Turanza 6
zima Yokohama BluEarth-Winter V906
rosso

Příspěvek od rosso »

Barum, nebo Matador. Obě značky mi nevadí, už jsem je párkrát na autech měl a za mne poměr cena\výkon úplně v pohodě.
Rozhodně preferuji tyto dvě značky před jakoukoli čínou.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Řekl bych že Kumho nebo Nokian made in China bude lepší volbou než Barum z Portugalska nebo z Rumunska, ale určitě raději Barumku než Wanli nebo třeba Linglong.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
neyli

Příspěvek od neyli »

Pitris píše: pon zář 15, 2025 10:45 Řekl bych že Kumho nebo Nokian made in China bude lepší volbou než Barum z Portugalska nebo z Rumunska, ale určitě raději Barumku než Wanli nebo třeba Linglong.
Zrovna jsem dneska jen tak zas koukal :D Proč je ten letní nokian powerproof 1 tak levnej, v testech teda nějak nevyčnívá, ale vyloženě na spodku se nevyskytuje .. např v 225/10 r18 stojí 1750,-, takový hankooky pod 2k taky nejdou a premiovky od 2,2k
olej motor Shell Helix Ultra AV-L 5W-30 převodovka Castrol Transmax Manual V 75W-80
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Sused kupil novu! Daciu elektricku. Ma na tom tovarensky obute Linglong gumy :shock:
Toto za 19 tis eur? A to este bola tzv predvadzacka, teda s vyraznou zlavou.
Nechcem vediet ani ake su tam ostatné diely.
A "salon" v ulici u nas tentoraz znova zmenil logo. Zvesil" Skoda auto" a predava tie cinske. Na druhej strane, ked jupis cinske auto, tak nemas problem s dielmi. Vsetky su original , aj z temu alebo aliexpressu :mrgreen:
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Já se jich nechci nijak extra zastávat, ale časy, kdy jsme se na Číňany (Čínu) dívali velmi pohrdlivě a skrz prsty, bo cokoli odtamtud nestálo za nic, jsou pryč...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

To mas pravdu. My tu v europe ( a nie iba tu) dlhodobo trpime syndromom nadradenosti. Zial pravda je cim dalej tym viac taka, ze nakoniec to budeme my, co skoncime na periferii. Ked teda vcas nezmenime myslenie.
Ano, to , ze cinu vnimame ako podradnu je dane aj tym, ze doteraz sme od nich kupovali " smeti" . Ale to je nas problem, kedze sme isli po cene. Lenze to zdaleka nie je cela cina.
Ako sa vravi - cinania lietaju do vesmiru a my nevieme ani poslat balik načas.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
lefort

Příspěvek od lefort »

rosso píše: pát zář 12, 2025 11:43 Barum, nebo Matador. Obě značky mi nevadí, už jsem je párkrát na autech měl a za mne poměr cena\výkon úplně v pohodě.
Rozhodně preferuji tyto dvě značky před jakoukoli čínou.
Matador je kvalitou na úrovni čínský stlačený tmy a Barum na tom není o moc líp :twisted:
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40
Lexus NX 450h+ - v záběhu
neyli

Příspěvek od neyli »

Matador ano, barum ne!
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Každý má(me) jiné auto, jiný motor, jiné nároky, jízdní styl i provozní (neřku-li finanční) podmínky, potažmo tedy i jiné zkušenosti s pneumatikami. Každému tedy může vyhovovat něco jiného. :)
P.S. Barumky a Matadorky jsem jezdil naposledy ještě na Fáčku, tedy čtvrt století tomu nazad... :mrgreen:
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
rosso

Příspěvek od rosso »

lefort píše: stř zář 17, 2025 20:10 Matador je kvalitou na úrovni čínský stlačený tmy a Barum na tom není o moc líp :twisted:
A teď tu o karkulce :twisted:
emge

Příspěvek od emge »

Barum a Matador sú "budget" značky koncernu Continental. Tým je dané ich miesto, nesmú konkurovať "prémiovým" značkám v rámci koncernu. Keby v českom, či slovenskom závode, čisto teoreticky vyvinuli špičkovú pneumatiku, predávala by sa pod značkou Continental.
Čo je tej Barumke z testu české? Vyvinutá bola ktovie kde a vyrobená bola v Rumunsku.

Ukázal to aj samotný test. Vlastnosti na snehu robí hlavne dezén. Tu by obstáli aj protektory Vraník. Podmienky testovania na snehu neboli celkom vyrovnané, čo dokazujú rozdielne výsledky úplne zhodných pneumatík.
Kvalitu zmesi preverí voda - mokrá vozovka. Tu neobstáli Barumky veľmi dobre. Pri akej teplote prebiehal test na vode? To je tiež dôležité. A na ľade sa vôbec netestovalo. Pritom táto vlastnosť je pri zimných pneumatikách kľúčová.
Volfi

Příspěvek od Volfi »

jarson1 píše: pon zář 15, 2025 11:23 Sused kupil novu! Daciu elektricku. Ma na tom tovarensky obute Linglong gumy :shock:
Toto za 19 tis eur? A to este bola tzv predvadzacka, teda s vyraznou zlavou.
Nechcem vediet ani ake su tam ostatné diely.
A "salon" v ulici u nas tentoraz znova zmenil logo. Zvesil" Skoda auto" a predava tie cinske. Na druhej strane, ked jupis cinske auto, tak nemas problem s dielmi. Vsetky su original , aj z temu alebo aliexpressu :mrgreen:
Však je ta Dacie čínské auto, které je dvojče čínského Renaultu K-ZE, takže vše bude krásně čínské. Za 19k € je nesmysl kupovat nové EV a není čemu se divit :mrgreen: .
Škoda Octavia III, 16', 1.4TSI CZDA
Ravenol SSO; N98 + VIF
VW Transporter T4, 91', 2.4D AAB
Shell HX-7 + Ekolube +; D + VIF
Škoda Felicia, 98', 1.9D AEF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Odpovědět