Jaké pneu?
Moderátor: Colommbo
Re: Jaké pneu?
Toto je sikovnejsie
https://allegro.sk/ponuka/sada-4-nasten ... 4cQAvD_BwE
Mal som najprv tie stojany - somarina. Horsie uz to neslo vymysliet. Neprakticke, zabera miesto asi jajviac zo vsetkych variant. Potom mam este jeden drziak na 4ks kde su kolmo k stene.
Taketo https://www.ahprofi.sk/data/product/102 ... 2-sedy.jpg
Tiez nic moc, akorat si tam pekne trepnes hlavu do rohu. Ale ja ho mam tak, ze nevadi, tak tam zatial je. Ale vyhladovo to pojde prec.
Ostatne mam na stene od jak ziva a co najvyssie pod stropom. Ten priestor inak fakt nevyuzijes. Davas snad na take miesta veci co potrebujes casto? Nie, tie musia byť po ruke. A ak mas v gatazi blbosti, ktore si viac ako dva roky nemal v ruke, znamena to , ze sa ich treba zbavit.
https://allegro.sk/ponuka/sada-4-nasten ... 4cQAvD_BwE
Mal som najprv tie stojany - somarina. Horsie uz to neslo vymysliet. Neprakticke, zabera miesto asi jajviac zo vsetkych variant. Potom mam este jeden drziak na 4ks kde su kolmo k stene.
Taketo https://www.ahprofi.sk/data/product/102 ... 2-sedy.jpg
Tiez nic moc, akorat si tam pekne trepnes hlavu do rohu. Ale ja ho mam tak, ze nevadi, tak tam zatial je. Ale vyhladovo to pojde prec.
Ostatne mam na stene od jak ziva a co najvyssie pod stropom. Ten priestor inak fakt nevyuzijes. Davas snad na take miesta veci co potrebujes casto? Nie, tie musia byť po ruke. A ak mas v gatazi blbosti, ktore si viac ako dva roky nemal v ruke, znamena to , ze sa ich treba zbavit.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Shell HX7 10w40

- BigBang
- Kontaktovat uživatele:
Něco na způsob toho z allegra mám taky, jen v "samo-domo" provedení. Visí mi tak v garáži dvě sady. Jedna každý kus vlastní držák, druhá sada jeden hák = dvě kola. Záleží na kolech, váze, plech/alu, tvar paprsků atd.
A2 1.4TDI + T5 2.5TDI, 1.9TDI - Rav VMO
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
Tak páni, jedna skusenost. Pre ostatnych mozno varovanie.
Tomket , verzia eco3 ,rozmer 185/65/14 h.
Kupene nove , obute teraz pred dovolenkou. Ihned po obuti auto pocitovo nějaké nekludne. Vraj " nove" gumy, musia si " sadnut". Pri malych rychlostiach to celkom aj slo, ale ...ked som po par dnoch vysiel mimo mesto a na dialnicu tak horor. Nad 110/ h uz sa to nedalo. Vibrovalo cele auto, triaslo riadenie. Najhorsiu som uz po ceste vyzul a nasadil 33 rocnu japonskú rezervu. Ano. Citate dobre. Zlepsilo sa to o 80%. Tak som dufal, ze vinnik odhaleny. Stale ale mierne triaslo. V mieste pobytu som nasiel pneuservis a chcel dat kolesa skontrolovat, cu nie je problem s vyvazenim . Bolo ok. Ale zistilo sa 2x vajce a 1x " hadik"( behun hadzal bocne). Toto vraj nema cenu riesit, treba reklamovat. Tak som sa vcera nejak doplazil domov a dnes znova pneuservis u nas. Verdikt potvrdeny. Este sa kontrolovali aj disky ( druhy krat) , tie su ok.
Takze som prave zaslal mail na Tomket s reklamaciou. Uvidime ako sa k tomu postavia. Som vsak dostatočne nasrany ( uz som minul takmer tolko co tie šmejdy staly v peuservisoch za opakovane prezuvanie a vyvazovanie) a ked to neuznaju, tak sa postaram o patricne recenzie. Nie aby som im poskodil. Naopak , aby som pomohol. Ostatnym motoristom, ktorí by si mohli taketo nieco kupit.
Vsak co uz. Mal som lepsie citat nápisy na pneumatikach . Ono to tam maju napisane, ze "nekupuj ma". Akorat to je anglicky : "Safety warning - made in china"
Tomket , verzia eco3 ,rozmer 185/65/14 h.
Kupene nove , obute teraz pred dovolenkou. Ihned po obuti auto pocitovo nějaké nekludne. Vraj " nove" gumy, musia si " sadnut". Pri malych rychlostiach to celkom aj slo, ale ...ked som po par dnoch vysiel mimo mesto a na dialnicu tak horor. Nad 110/ h uz sa to nedalo. Vibrovalo cele auto, triaslo riadenie. Najhorsiu som uz po ceste vyzul a nasadil 33 rocnu japonskú rezervu. Ano. Citate dobre. Zlepsilo sa to o 80%. Tak som dufal, ze vinnik odhaleny. Stale ale mierne triaslo. V mieste pobytu som nasiel pneuservis a chcel dat kolesa skontrolovat, cu nie je problem s vyvazenim . Bolo ok. Ale zistilo sa 2x vajce a 1x " hadik"( behun hadzal bocne). Toto vraj nema cenu riesit, treba reklamovat. Tak som sa vcera nejak doplazil domov a dnes znova pneuservis u nas. Verdikt potvrdeny. Este sa kontrolovali aj disky ( druhy krat) , tie su ok.
Takze som prave zaslal mail na Tomket s reklamaciou. Uvidime ako sa k tomu postavia. Som vsak dostatočne nasrany ( uz som minul takmer tolko co tie šmejdy staly v peuservisoch za opakovane prezuvanie a vyvazovanie) a ked to neuznaju, tak sa postaram o patricne recenzie. Nie aby som im poskodil. Naopak , aby som pomohol. Ostatnym motoristom, ktorí by si mohli taketo nieco kupit.
Vsak co uz. Mal som lepsie citat nápisy na pneumatikach . Ono to tam maju napisane, ze "nekupuj ma". Akorat to je anglicky : "Safety warning - made in china"
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Tak to je fakt smola.
Na neobutých pneumatikách nebolo vidieť žiadne nedostatky? Aké bolo ich spracovanie?
Na neobutých pneumatikách nebolo vidieť žiadne nedostatky? Aké bolo ich spracovanie?
No díky za recenzi, já na svýho pracanta potřebuju zrovna 185/65 r14, ale s ohledem na nájezd vezmu celoroční. Tomket jsem teda určitě ne

olej motor Shell Helix Ultra AV-L 5W-30 převodovka Castrol Transmax Manual V 75W-80
léto Bridgestone Turanza 6
zima Yokohama BluEarth-Winter V906
- Colommbo
Tomket 195/65R15 jsem měl obuté necelou jednu zimu na Omče a pak pět dalších zim na kupé a nemůžu si stěžovat, taková normální obyčejná guma, která splnila, co měla (na pořádný sníh nedošlo.) S letními zkušenost nemám a mít nechci, určitě jsou mnohem lepší gumy... 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Chlapi, meníte oleje v motoroch častejšie ako trenky
a potom jazdíte na Tomketoch, nebodaj ešte v Eco verzii, veď to ani Continental v Eco verzii nestojí za nič. Toto mi hlava nebere čo človeka vedie k takémuto sebatýraniu. 
https://www.pneucom.sk/nexen/letne-pneu ... 65-r14-86t
https://www.pneucom.sk/nexen/letne-pneu ... 65-r14-86t
OctaviaIII Combi 1.6TDI 81KW 2016
Shell HU Professional AV-L 0W30 + Mann f.
Orlen Effecta;VERVA/Shell FuelSave + Wynns Supremium/BG HP 2256
Leto: Nokian Wetproof
Zima: BFGoodrich g-Force Winter2
No vies....u mna islo o to, ze potrebujem v tomto rozmere index H. A vsetky " normalne " co to splnuju su uz dost drahe. Toto bolo za prijatelnu cenu a recenzie aj energ.stitok celkom v pohode.
Inak si myslim, ze som mal proste pech. Aby zo sady 4ks boli 3 vadne, to sa snad este nestalo. Faktom je, ze vcera som to hodil späť na stare zimne Bridge a uzivam si pohodu bez akychkolvek vibracii.
Inak z Tomketu sa ozvali, reklamacia kvazi uznana, mam to ocistit , zabalit, poslu si pre ne kuriera a vratia peniaze. Teda minus 5eur/kus za dopravu k nim, ale to je v pohode. Inak by som ich vyhodil. Take nieco nemozes ani ďalej predat.
Inak si myslim, ze som mal proste pech. Aby zo sady 4ks boli 3 vadne, to sa snad este nestalo. Faktom je, ze vcera som to hodil späť na stare zimne Bridge a uzivam si pohodu bez akychkolvek vibracii.
Inak z Tomketu sa ozvali, reklamacia kvazi uznana, mam to ocistit , zabalit, poslu si pre ne kuriera a vratia peniaze. Teda minus 5eur/kus za dopravu k nim, ale to je v pohode. Inak by som ich vyhodil. Take nieco nemozes ani ďalej predat.
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Tak to teda čumím, že bez väčších problémov to zoberú a vyplatia. Ešte dobre tak. Ja len zato, že čo pozerám, Tomkety v cene dajme tomu 40Eur za kus a už "normálnejšie" pneu od 50Eur za kus. To poštovné dvojaké a prevažovanie po servisoch už vyšlo viac, ako príplatok za lepšie pneu.
Ma napadlo, do budúcna možno, miesto skúšania prvých dostupných pneuservisov (so Starline vyvažovačkami
) , nájsť a skúsiť na Huntera, ktorý by mal vedieť tieto odchýlky kompenzovať lepšie, určiť správnu polohu pneu voči disku atď. https://www.lb-autos.sk/hunter-gsp-9700/ Koniec koncov, aj moje Nokiany keď sa kúpili, musela jedna ísť na preváženie na Huntera a bol kľud.
Ma napadlo, do budúcna možno, miesto skúšania prvých dostupných pneuservisov (so Starline vyvažovačkami
OctaviaIII Combi 1.6TDI 81KW 2016
Este tak zistit kde taku mašinu maju.
U nas iste nie. Ani som take nieco na zivo nevidel.
U nas iste nie. Ani som take nieco na zivo nevidel.
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Pracanta jsem pořídil s 19 let starýma pneu. Tak mně dnes přišly nový - Laufenn G Fit 4S celoročky v rozměru 185/65 R14 ( ročně najede tak 4 tis km ). 2x DOT 3024 ( Made in Hungary ) a 2x DOT 4523 ( Made in China ). Pocity smíšené, ale kupovat sadu ani střední třídy, se mně nechtělo.
olej motor Shell Helix Ultra AV-L 5W-30 převodovka Castrol Transmax Manual V 75W-80
"Smíšené pocity" su, ked sa ti svokra zabije v tvojom novom aute.
Po mojej poslednej skusenosti uz nápis " Safety warning - Made in China" beriem vazne.
+10eur na kus a mas gumu bez starostí.
Nastastie moje "školné" nebolo az tak hrozne vysoke, ale aj tak si to zapamätàm.
Po mojej poslednej skusenosti uz nápis " Safety warning - Made in China" beriem vazne.
+10eur na kus a mas gumu bez starostí.
Nastastie moje "školné" nebolo az tak hrozne vysoke, ale aj tak si to zapamätàm.
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Tak to je teda "sada"
Každý pes, iná ves. To takto poslal jeden obchod? Ešte že to neskombinovali 3+1.
Ja by som mal z takejto "sady" viacej zmiešané pocity, ako z toho, že sú to celoročné pneumatiky.
Každý pes, iná ves. To takto poslal jeden obchod? Ešte že to neskombinovali 3+1.
Ja by som mal z takejto "sady" viacej zmiešané pocity, ako z toho, že sú to celoročné pneumatiky.
Toto by mne nevadilo. Myslim teda rozdielny datum. Okrem toho v tomto pripade je to minimalny rozdiel.
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Aj ja mám sadu, kde je rozpätie dvoch - troch týždňov. Veď ani ten istý týždeň neznamená, že boli pneumatiky vyrobené ten istý deň.
Ale toto je už rozdiel cca jedného roka a navyše, každý pár vyrobený v inom závode na inom svetadiele.
Ja by som z toho urobil dve sady - prednú a zadnú. Len treba dohliadnuť v pneuservise, aby správne skombinovali smerové pneumatiky. A potom ich správne nasadiť.
Myslím si, že toto nebol veľmi seriózny predajca, keď to takto skombinoval. Keby aspoň vopred upozornil zákazníka, ak nemal inú možnosť.
Ale toto je už rozdiel cca jedného roka a navyše, každý pár vyrobený v inom závode na inom svetadiele.
Ja by som z toho urobil dve sady - prednú a zadnú. Len treba dohliadnuť v pneuservise, aby správne skombinovali smerové pneumatiky. A potom ich správne nasadiť.
Myslím si, že toto nebol veľmi seriózny predajca, keď to takto skombinoval. Keby aspoň vopred upozornil zákazníka, ak nemal inú možnosť.