Aku

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
jarson1

Re: Aku

Příspěvek od jarson1 »

Tak ma opustila baterka Exide eb456. Bola povodne v honde, potom v toyotke kde sa striedala s inou - obe sluzili na svietenie v garazi a raz za cas sa vzali na nabijaci vylet autom.
Vyrobena april 2018 ( značka 8D). Zazila min. 2 x hlboke vybitie a ako uz bolo spomenute, svietila v garazi.
Za tychto neutesenych podmienok sa dozila teda necelych 7 rokov a jej konečnú smrt sposobilo nedovrete veko kufra. Auto bolo tak v garáži asi 12 dni a tym padom ju ta mrnava lampicka v kufri vycucla. Uz som ju neozivoval tentokrat, mala 6,7V. Pozrel som dnu - min. 2 clanky mali uz dosky takmer rozpadnute.
Dnes kupena yuasa 3053. Aj s dodanim do domu 61eur.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Senad, u nas to robi normalne autoelektrikar. Je to teda zivnostnik , hlavne opravuje startre a altiky. Ale ked chces otestovat baterku tak kludne . Ma samozrejme aj zatazovy merac. V podstate ti skontroluje dobijanie , baterku vcitane jej kapacity. A samozrejme ak treba baterku ti doda novu.
S tym nabijanim to ale fakt vidim na kupu vlastnej nabijacky alebo pozicanie si od niekoho. Toto nerobi ani on. Nakoniec bola by to sluzba a iste by to nieco stalo. A vzhladom na ceny nabijaciek.... A kedysi som od neho bral aj hotovy elektrolyt , kedze uz sa nesmie predavat sukromnym osobam.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

Taky měřím zákazníkům aku,pokud chtějí slyšet verdikt, zda je ještě ok. Nabijim taky,ale je to většinou v rámci předání nové aku a nebo v rámci servisu motocyklu. Dokážu oživit i hluboce vybité aku,ale z hlediska nepředvídatelné životnosti to moc nedělám a zákazník většinou odejde s novou aku.
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD

Moto-Emergency motoservis
Brembo

Příspěvek od Brembo »

ja si nemyslím,že bude niekto príliš ochotný dobit 7 ročný akumulátor. Nevie nakolko je akumulátor vybitý,v akom je stave a tiež dobitie batérie zaberie pár hodín-auto mu tam bude stát a obsadzovat miesto inému a za dobitie zase nemože učtovat 60 eur-čo bude prenho čistá strata,ked nebude na aute robit niečo iné.
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Ono par hlbokych vybiti baterka dokaze prezit a to aj relativne bez ujmy na zdravi. Zalezi na technologii baterie hlavne ale aj bezna Ca-Ca to pat krat vie rozchodiť , ak to teda hneď dobijete. Po 24 a viac hodinach uz to ale nikdy nebude ono. Stale sa nabije, ale uz nedrzi.
Odolnost voci hlbokemu vybitiu (do 50%) byva na klasickych Ca-Ca baterkach oznacena ikonkou "E1alebo E2" . Pricom E2 je lepsia.
Myslim vsak, ze abc potrebuje prave len zistit kondiciu baterky a pripadne skontrolovat a doplnik hladinu elektrolytu. Plus urcite by som skontroloval altik ako je na tom dobijanie. Ovsem s tou kontrolou a doplněním elektrolytu je to cim dalej tym zlozitejsie....
... ja teraz riesim ako sa dostat do bezudrzbovej baterky s hermeticky uzavretym vekom. Bola prebijana ( vada alrernatora - daval vysoko nad limit ) a aj ked by sa voda stratit nemala kvoli uzavretemu veku, nieco cez odvetranie zmizlo. To prebijanie bolo dhodobejsie zrejme. Chcelo by to teda zrovnat hladinky . Ale ako ? Ono sa tam vlastne neda dostat....
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

jarson1 píše: pon pro 30, 2024 19:36 Senad, u nas to robi normalne autoelektrikar. Je to teda zivnostnik , hlavne opravuje startre a altiky. Ale ked chces otestovat baterku tak kludne . Ma samozrejme aj zatazovy merac. V podstate ti skontroluje dobijanie , baterku vcitane jej kapacity....
Že by si zajel nechat zkontrolovat baterku a altík z Brna do Rožňavy? :P

Ale je fakt že u 7 let staré baterky bych to taky už asi neřešil a koupil novou. Tady nejsou špatný ceny a navíc je to v Brně Zábrdovicích 👍
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

Už sem to tu někdy v motovlákně psal. Otevřel sem AGM aku a dolil elektrolyt. Tím sem baterku oživil a fungovala bezvadně cca 4 měsíce. Pak sem doma normálně nastartoval, dojel o 100 km dál na benzinu abych tankoval. Natankuju, oblíknu se a chci odjet. Otočím klíčkem a pozdraví ručičky. Mačkám start a už jen cvaká relátko. Aku se rozsypala. A co z toho plyne? Baterka klekne vždy, když to potřebuješ nejmíň...

Neříkám, že to neudělá nová. Udělá a někdy i po necelých 3 letech. Jen u těch načatých je chování naprosto nepredikovatelné
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD

jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Pitris - myslel som najst niekoho takeho u vas v Brne samozrejme.
Durex - iba som chcel skontrolovat hladinu po obdobi prebijania. A tato baterka nema pristupne stupliky. Vlastne ani nema na boku rysku na hladinu min/ max.
Mrzi ma to , lebo ma 3 roky a funguje super, tak by som o nu nerad prisiel predcasne. Daval som jej tak 10 rokov ( u mna obvyklá zivotnost - teda pokial to sam vlastnou blbostou neurychlim - vid. spominana rychla smrt exidky).
Inak som dost nahnevany pre tu noju 3 rocnu. Auta davno nemaju voltmetre a keby ze nejazdim v noci, tak problem odhalim az ked baterka alebo altik klakne. A to mi chlapec ( ten autoelektrikar) este povedal, ze okrem toho by mi zrejme postupne zacala odchadzat aj dalsia elektronika - pristrojovka, cidla.... Vraj to s prebijanim suvisi a blbe je , ze takmer nikoho nenapadne dat to do suvisu. Potom sa riesia vselijake opravy a pritom pricina je nespravne napätie v sieti.
To fakt uz na ten blby voltmeter vyrobcom nezostalo to jedno euro navyse ?
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
jerome

Příspěvek od jerome »

Skoro každý automechanik má inteligentnú nabíjačku a keď je normálny, tak nemá problém akumulátor zdiagnostikovať príp.dobiť keď je treba. Keď mu takáto banalita robí problém, tak je to s prepáčením vyjebanec, nie mechanik :evil:
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
Brembo

Příspěvek od Brembo »

jarson1 píše: pon pro 30, 2024 22:00 Ono par hlbokych vybiti baterka dokaze prezit a to aj relativne bez ujmy na zdravi. Zalezi na technologii baterie hlavne ale aj bezna Ca-Ca to pat krat vie rozchodiť , ak to teda hneď dobijete. Po 24 a viac hodinach uz to ale nikdy nebude ono. Stale sa nabije, ale uz nedrzi.
Odolnost voci hlbokemu vybitiu (do 50%) byva na klasickych Ca-Ca baterkach oznacena ikonkou "E1alebo E2" . Pricom E2 je lepsia.
Myslim vsak, ze abc potrebuje prave len zistit kondiciu baterky a pripadne skontrolovat a doplnik hladinu elektrolytu. Plus urcite by som skontroloval altik ako je na tom dobijanie. Ovsem s tou kontrolou a doplněním elektrolytu je to cim dalej tym zlozitejsie....
... ja teraz riesim ako sa dostat do bezudrzbovej baterky s hermeticky uzavretym vekom. Bola prebijana ( vada alrernatora - daval vysoko nad limit ) a aj ked by sa voda stratit nemala kvoli uzavretemu veku, nieco cez odvetranie zmizlo. To prebijanie bolo dhodobejsie zrejme. Chcelo by to teda zrovnat hladinky . Ale ako ? Ono sa tam vlastne neda dostat....
vyhladaj videá na youtube. Ale do niektorých batérií-Varta a Yuasa sa nedá dostat bez rozlámania odvetrávacíieho veka
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Brembo

Příspěvek od Brembo »

jarson1 píše: úte pro 31, 2024 12:25 Pitris - myslel som najst niekoho takeho u vas v Brne samozrejme.
Durex - iba som chcel skontrolovat hladinu po obdobi prebijania. A tato baterka nema pristupne stupliky. Vlastne ani nema na boku rysku na hladinu min/ max.
Mrzi ma to , lebo ma 3 roky a funguje super, tak by som o nu nerad prisiel predcasne. Daval som jej tak 10 rokov ( u mna obvyklá zivotnost - teda pokial to sam vlastnou blbostou neurychlim - vid. spominana rychla smrt exidky).
Inak som dost nahnevany pre tu noju 3 rocnu. Auta davno nemaju voltmetre a keby ze nejazdim v noci, tak problem odhalim az ked baterka alebo altik klakne. A to mi chlapec ( ten autoelektrikar) este povedal, ze okrem toho by mi zrejme postupne zacala odchadzat aj dalsia elektronika - pristrojovka, cidla.... Vraj to s prebijanim suvisi a blbe je , ze takmer nikoho nenapadne dat to do suvisu. Potom sa riesia vselijake opravy a pritom pricina je nespravne napätie v sieti.
To fakt uz na ten blby voltmeter vyrobcom nezostalo to jedno euro navyse ?
daju sa kupit,i do zásuvky. Občas i tá blbá kontrolka dobíjania nesvieti,i ked alternátor nič nedáva. Ja už mám dávno taký voltmeter. Dokonca čo mám ja,má podsvietenie a upozorní červenou led na nízke napatie
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

jen si zkontrolujte voltmetrem napětí na kontaktech aku a pak to,co ukazuje voltmetr v zásuvce u řidiče. Někdy je ten úbytek napětí velkej. To jen aby vás to neděsilo. jinak pak samozřejmě s korelací je to naprosto přesné

bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

tak mne zasuvka v zapalovaci ukazuje menej..
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Ano, oproti baterce je tam úbytek napětí.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Asi hen ty odpory...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Odpovědět