Kde jsme ne-byli spokojeni

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Pitris
Site Admin

Re: Kde jsme ne-byli spokojeni

Příspěvek od Pitris »

jarson1 píše:Mam v garaži este jednu na orgány....
Tak potom se ten Tvůj klid dá pochopit :)
Ty si ji budeš pomalu pěkně opravovat sám a budeš mít aspoň co dělat :wink:
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
cimik

Příspěvek od cimik »

Tak v pátek jsem byl na garančním servisu ve Fordu v Uh. Hradišti. Mé dojmy jsou že Ford se snaží dohnat ztráty z prodeje servisem.
Olej Castrol Magnatec 0W-30 (za 14 dní to vyliju) 5l za 2900,-
dalších pár věcí jako filtry, brzdovka..celková částka 7600,-
Připadá mi to trochu už jako zlodějna. Náklady pro mě kdybych si tohle udělal sám jsou cca 2500,-
Pozitivum příjemné chování, dobrá domluva a výborné kafe. Nic víc.
Mazda 3 e-Skyactiv 186, r. 2024
Petro Canada Supreme Synthetic 0w-20

Fiat Punto 1,2 44kw, r. 2004
Valvoline MaxLife 10w-40
jerome

Příspěvek od jerome »

Kolega bol na prvej garančke s Fabiou 1.0 Tsi po roku a kedže výmenu oleja majú stanovenú na 30.000/2roky a kedže ani jeden parameter ešte nespĺňa,tak len zo zaujímavosti sa spýtal, čo by vyšla výmena oleja už teraz po roku. Povedali mu 170 eur aj s filtrom. Olej 0W20 cca 4l no a slušne sa len poďakoval :mrgreen:
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
lefort

Příspěvek od lefort »

A čemu se divíš? Při maržích z prodeje co mají je servis jediná věc, na který dealeři vydělávají.
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40
Lexus NX 450h+ - v záběhu
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

jerome píše:Kolega bol na prvej garančke s Fabiou 1.0 Tsi po roku a kedže výmenu oleja majú stanovenú na 30.000/2roky a kedže ani jeden parameter ešte nespĺňa...
První výměna oleje po 30tis.km/dvou letech...? :shock: Jdu blejt, Velebnosti... :evil:
P.S. A to tedy olej zůstal v motoru nebo si jej kolega nechal vyměnit jinde...?
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
jerome

Příspěvek od jerome »

lefort píše:A čemu se divíš? Při maržích z prodeje co mají je servis jediná věc, na který dealeři vydělávají.
Netuším koľko majú z auta. Niekedy sa hovorilo o 40% čo sa mi zdalo veľa,ale nevidím do toho,neviem.
Colommbo píše:P.S. A to tedy olej zůstal v motoru nebo si jej kolega nechal vyměnit jinde...?
Jasne,že ho to nenechalo chladným a hneď v práci hľadal vhodný olej teda odporučený 0W20 samozrejme ten je o niečo drahší jak klasické bežné oleje tak bol trochu prekvapený a asi výmenu nechá až na rok v autorizáku.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

jerome píše:....asi výmenu nechá až na rok v autorizáku.
Tak mu řekni že je to to "nejlepší" co může pro motor udělat :( :evil: A co tak ho tam nechat rovnou 50 tkm a 3 roky - kolenovrt. Nepsal podle něj Molière Lakomce :?: :?
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
jerome

Příspěvek od jerome »

Všetko som mu vysvetlil, aj to, že ak chce nejaké euro ušetriť, nech tam dá nejakú lacnejšiu 0W30-ku, ale proste zobral si to odporúčanie Škodovky ako modlu, takže nech si robí čo chce :roll: A vlastne je to koniec koncov len jedna škodovka z viacerých,ale s podobným osudom :mrgreen:
Jarda K

Příspěvek od Jarda K »

Ideální zákazník, konzument. Už za 4 roky na něj čeká nové auto.
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Cerstva skusenost - vymena rozvodu na 1.6 4afe.
Hračkarsky jednoduchy rozvod s dobrym pristupom - remen, kladka, pruzinka...to je cele. Das dole altik ,remenicu kluky , bocny silent motora , kryt , veko ventilov a ides . A naspäť to iste naopak.
Posledne mi to robili za 50eur praca ( ok, bolo to 2017) a material cca 25eur.
Teraz ....akoze pocital som s tym , ze ceny isli hore, ale ...140eur , uf ...asi som fakt davno nebol v servise. Vraj jednotna sadzba pre vymenu rozvodu. Napadlo ma , ze skoda ze nemam N57 v bmw x5 :mrgreen: Taky by skakal od radosti.
Kazdopadne nedalo mi a zavolal som do KE Toyoty autorizaku. - takyto ukon maju na 2 ( slovom dve) normohodiny. To je 2x 53eur. Celkom 107 + " drobny material ( asi tmel do zahybov veka ventilov? ...neviem). Samozrejme cena je podla narocnosti pre kazdy typ motora iná. Ziadny "paušál" ako tu.
Inak zaujmave je , ze cena materialu - sady je plus minus stale za tie roky rovnaka...teraz som kupoval SKF za 25,97eur aj s dopravou. Teda mozno aj lacnejsie než minule.
Takze to len tak na margo. Nie je to prvy krat, co ukon v " lacnom " servise vyjde drahsie nez v autorizaku. Davnejsie cca dva roky som cital podobnu skusenost s civicom 8g ufo a nastavenim ventilov. Cena v autorizaku 30eur plus nove tesnenie, " bežný servis 50eur a tesnenie nechali stare. A ten autorizak v tom mal este nejaku diagnostiku kontrolnu. O tom asi bežny servis ani nevie, ze sa robi. Nejaka kontrola na zaver alebo co.
Divný svet....
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

jasne nieje vsetko lacny alebo garazovy servis, neraz nemaju ani sajn co sa ma robit
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
sosko

Příspěvek od sosko »

Panečku to jsou ceny z ríše snov. :shock:
Výmena rozvodov s vodnou pumpou (nie je v predpísaných úkonoch) v origo Škode mi odpísali sú 4normohodiny, dnes cca 220eur.
Materiál (rozvody sada + klinový + pumpa + G13) nacenené ešte v 04/2022 na 610e, dá sa použiť šeková knižka kde je zľava na rozvodovú sadu 20%.
To isté ale od Contitech je cca polovica, 300e.
A stále neviem v kom mám dostatočnú dôveru to dať spraviť. Autorizák s doneseným materiálom to odflákne lebo veď záruku nepreberajú, ich plné ceny dielov si môžu... A schopného garážistu na kt. sa môžem spolahnúť už nemám.
OctaviaIII Combi 1.6TDI 81KW 2016
Shell HU Professional AV-L 0W30 + Mann f.
Orlen Effecta;VERVA/Shell FuelSave + Wynns Supremium/BG HP 2256
Leto: Nokian Wetproof
Zima: BFGoodrich g-Force Winter2
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

v tom pripade si to musis urobit sam..
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

No , teraz som sa na tom po vymene previezol. Akoze ide to tak ako predtym. Ale slzi mi tesnenie veka pri rozdelovaci ( utrel som, mozno nieco sa zaspinilo pri montazi - zase , nie som servis, ale ja by som to utrel...tak neviem , uvidim ci sa to objavi znova). Mam nejaky vyssi volnobeh , ale kedze nemam otackomer, mozno sa mi to iba zda. A po prudkom pridani plynu to pusti biely oblak dymu. Opat - neviem - voda ako má byt, olej tiez, mozno len ze je jednoducho zima. Ale zase nemrzne, +3c , tak skor vlhko a chladno... Aj som ho chcel očuchat, ale kym pribehnem z predu za auto tak sa skoro rozplynie. Co som stihol tak smrdi to tak normalne. No a je tma , teraz som to pozeral, takze aku to ma realne farbu tiez neviem . A este mi aj na stitok napisali zle kilometre...ach , jo.Inak vyfuk cisty, na volnobeh to nedymi vobec. Len prská vodu z katu. Ale to je normalka.
To auto ked ma ist do servisu trasie sa iste jak ratlik pred veterinarnou ambulanciou.
No uvidim , az ma to naserka, pojdem si to dat vyladit do toyoty. Zmerat otacky , skontrolovat predstih.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
Odpovědět