Antikorozní nástřik?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
tota177

Antikorozní nástřik?

Příspěvek od tota177 »

Dobré ráno,
pořidil jsem nedávno Toyotu Yaris 2017 a zajímalo by mě zda si nechat udělat nějakou antikorozní ochranu(vystříkání dutin apod.) Nebo tyhle Toyoty už tolik na korozi netrpí? Co myslíte?
jarson1

Re: Antikorozní nástřik?

Příspěvek od jarson1 »

Ano. Odporucam urobit.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
memartin

Příspěvek od memartin »

Probudím starší téma.
Rozhodl jsem se, při "renovaci" (záchrana před vrakovištěm, vrácení na cestu) 18 let starého itala po šesti majitelích začínajíc život jako leasingovka nějak ošetřit podvozek tak, aby vydržel víc než jednu zimu. Věděl jsem, že sice auto nebudu mít věčně, a že nadcházející majitel se o to nebude starat někde na wapce, ale chtěl jsem to udělat kvalitně, ne jen na oko na technickou.

Vsadil jsem na produkty pro ochranu podvozku od laboratoří Bilt Hamber - UK firma, specializující se původně na odstraňování/prevenci koroze, v dnešní době hodně rozšířená do autokosmetiky. Všechny produkty vyvinuté a testované ve vlastních laboratořích. Anglánům to tam všechno pěkně kvete, byť možná tolik nesolí, mají tam polovinu roku neustálé mokro, vlhko a u přímoří i slaný vzduch.

Na nápravy a nemocné místa v podbězích přišlo obroušení koroze a nátěr blokátorem koroze/odrezovačem Hydrate 80 (vodou omyvatelný, nic na bázi ředidel). Oranžové místa pěkně zčernaly. Na nápravy potom přišla barva ve spreji, nějak jsem do toho nechtěl investovat věcmi typu epoxidový nátěr či dvousložkový. Na to potom vosk na podvozek Dynax UB. Piplal jsem se s tím dohromady měsíc intenzivněji o víkendech po škole.

Do dutin šel dutinový vosk Dynax-S50. Údajně by měl fungovat i na již zkorodovaných površích lépe než UB, který slouží jako dlouhodobější ochrana. Prodává se ještě Dynax UC, C pro Clear, takže průhledný.

Všechny jejich voskové produkty by měly být na bázi lanolinu. Nemělo by vadit tedy ošetření již korodovaného povrchu, že by to pod tím kvetlo dál jak pod asfaltem či bodyčkem.

Letos jsem se s pixlami vosku v aerosolu (daleko pohodlnější aplikace než něco natírat.. mají to dobře vyřešené) vrhnul na garážovanou octavii rodičů. Přes zimu moc nejezdí, ale rozhodně není odstavená. Lepší čas než teď to ošetřit není. Už to není pěkně stříbrné zespod, ale třeba se to někdy bude dát smýt a bude to stříbrné znovu. Zadní podběhy snad poprvé dolů, místama tam ani nebyla barva a vosk. Polo taky něco dostane kvůli absenci zadních podběhů a věčně nespokojených lemů.
'99 polo 1.0 mpi LPG :twisted: Total Quartz 5w40 + MCE
'98 106 1.0i: mannol classic 10w40 :P
'07 city 1.34 i-DSI
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Ten Dynax S50 do dutin mi pripomina Dinitrol ML co pouzivam ja. Teda ten moj by mal byt lacnejsi. Stojí necelych 9€ spray 500ml. Teda 750ml by vyslo cca 13,5€.
Ale to tak na prvy pohlad. Vieme my ako realne chrania tieto pripravky?
Ten moj myslim ok. Osetril som cca pred dvoma rokmi a zatial bez zmeny. Stale bez hrdze. Ale predpokladam , ze bude asi dobre to za cas zopakovat. Este maju Dinitrol 1000 , tiez pre dutiny , ale na rozdiel od ML sa hodi skor na nove auta, kde sa este korozia nepredpoklada. Na uz ( teoreticky) napadnute by sa nemal pouzivat. Tam patri prave to ML.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
memartin

Příspěvek od memartin »

jarson1 píše: úte lis 19, 2024 17:58 Vieme my ako realne chrania tieto pripravky?
Nejsem sponzorovaný, ale značku jsem si oblíbil právě přes autokosmetiku a až celkem nedávno jsem si začal všímat důležitosti antikorozní ochrany a toho, že ji nabízejí. Cokoliv jsem od nich vyzkoušel tak mi vyhovovalo. Snad jen Korrosol už není takový jak dříve. (odstraňovač polétavé rzi)
Mají vlastní laboratoře a pracují na svých produktech, na rozdíl od jiných značek necpou tolik peněz do marketingu. Mám od nich nově čistič na skla a i přestože je dražší skrze dovozové ceny, asi už jiný chtít nebudu. Na youtube udělali video test.

Hlavně jim věřím, protože většinu (snad všechny) svých produktů dávají testovat a porovnávat s jinými značkami a publikují výsledky.

Nechci, aby to vyznělo jako reklama, jen jsem chtěl doporučit něco co je dle mých zkušeností kvalitní. Každopádně hlavní je aplikovat něco, než nic, i ten dinitrol je dobrý, řekl bych hodně věcí na voskové bázi, kromě motipu, ze kterého je po měsíci suchý flek :D Angláni dost jedou woolwax a lanoguard.
'99 polo 1.0 mpi LPG :twisted: Total Quartz 5w40 + MCE
'98 106 1.0i: mannol classic 10w40 :P
'07 city 1.34 i-DSI
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Woolwax - o pouzivani tohoto som cital v jednej karosarskej prirucke od Hondy. Ale tu sa to asi nedá zohnat.
Vtedy som narazil na Fluidfilm. Tiez na baze lanolinu.
https://www.fluidfilm.sk/Fluid-Film-AS- ... ej-d17.htm
Robila s tym jedna dielna v Ziline. Hovoril som s nimi, ze by mi auto osetrili komplet , ale kym som sa rozhupal, prestali to robit. Tak som hodil rec , ze teda preco a ake ma skusenosti a tak...pochopil som , ze sa im to nevyplatilo. Ale hlavne vyslovil iste pochybnosti o deklarovanych ucinkoch tychto produktov. Nemyslim , ze kecal, uz mu to mohlo byt jedno.
Na druhej strane....preco to neskusit. Aspon lokalne v domacich podmienkach.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Dřív jsem to dělával Tectylem od Valvoline ale
jarson1 píše: úte lis 19, 2024 23:07....v domacich podmienkach
....jsem to už odmítl dělat a zajel s autem tady v Brně do CanoCaru kde používají DINITROL

Resize_20241120_132537_7479.jpg
Resize_20241120_132537_7479.jpg (242.94 KiB) Zobrazeno 3617 x
Resize_20241120_132755_5300.jpg
Resize_20241120_132755_5300.jpg (241.76 KiB) Zobrazeno 3617 x
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Suru

Příspěvek od Suru »

Já používám do dutin i na spodek XCP produkty už asi 3 roky, někdo to tady na fóru vzpomínal. A vlastně nejen na auto, ale i sekačka před zimou a atd, prostě na vše co rezne. Taky mají pěkné zpracované stránky a nezávislé testy.
Subaru H6 Amsoil SS
Subaru H4 MO
Odpovědět