Jak často měníte palivový filtr?

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

memartin

Jak často měníte palivový filtr?

Příspěvek od memartin »

Pokládám otázku, jelikož jsem nenašel podobné vlákno, jak často měníte palivový filtr?

Doslechl jsem se (od australských tunerů z Haltechu), že u nafťáku je výhodnější než tankovat prémiovou naftu :arrow: měnit filtr s každou výměnou oleje, nebo každý rok.

Ale jak to máte s benzínem? Měníte každý rok? Když jsem vyměnil palivový filtr na polu, tak jsem si říkal jak tam sakra musí být dlouho, protože z něj vytékala absolutní černota. Už je to rok od výměny a říkám si, že by bylo vhodné ho při řešení horších studených startů preventivně také vyměnit.
Při výměně na otcovo autě po pěti letech z toho tekl jen našedlý benzín.

Druhá otázka, jakým značkám důvěřovat? Viděl jsem video, kde mechoši rozřezali palivový filtr meyle a uvnitř nenašli žádné filtrační médium, jen prázdný obal s přepážkou. Někde na facebooku.
'99 polo 1.0 mpi LPG :twisted: Total Quartz 5w40 + MCE
'98 106 1.0i: mannol classic 10w40 :P
'07 city 1.34 i-DSI
Egorich

Re: Jak často měníte palivový filtr?

Příspěvek od Egorich »

Každá třetí výměna oleje. Tedy každých 15 tisíc kilometrů
Dříve měnil jsem každou výměnu oleje (7tis km) Ale mechanik říkal, že je to zbytečné

Pokud vás zajímá benzínový palivový filtr, měli byste změnit název tématu na - Jak často měníte benzínový palivový filtr?
BMW E91 320d m47n204d4 120kw 12/2006, Helix Ultra Professional AM-L 5W-30
EO optimal diesel + Wynn's Supremium Diesel +
BG 2256 DFC HP - DIESEL FUEL CONDITIONER
Egorich

Příspěvek od Egorich »

memartin píše: úte lis 12, 2024 12:18 Druhá otázka, jakým značkám důvěřovat? Viděl jsem video, kde mechoši rozřezali palivový filtr meyle a uvnitř nenašli žádné filtrační médium, jen prázdný obal s přepážkou. Někde na facebooku.
MANN
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Já měnil benzinový filtr naposledy na kývačce :P Najezdím okolo 14 tkm za rok -> s Civicem skoro 100 tkm, s bývalým Accordem asi 80, a se současným mám zatím lehce přes 60 tkm. Nebylo potřeba ani u jednoho.... ale taky jsem nikdy netankoval u "no name" pumpy. A(le) už 15 let přidávám aditivum do každé nádrže.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Benzinovy filter ako taky som menil raz v zivote. Auto vtedy malo necelych 300tkm a bola to len taka " preventivna" vymena. Povodny Denso este z vyroby bol ale uplne cisty na pohlad. Vlastne so si ho aj odlozil.( Mal som este jeden, ktory som vykuchal z predosleho auta pri " rozborke". Ten som vykuchal potom a bol uplne cisty. Detto sitka na vstrekovacoch. Skoda ,ze ma to nenapadlo skor, usetril by som si zbytocnu vymenu.) Nahradu som daval Mann. Moje auta maju este " druhy filter" , a to sitko pred cerpadlom. Nedavno som menil aj to. Pri cca 370t km. Ale aj v tomto pripade, okrem toho, ze bol filter oproti novemu tmavsi , zazltnuty...funkcne mu nebolo nic.
Myslim , ze to skor poskodis cerpadlo jazdou na vypary, nez toto sitko. Ale ked uz to bolo vonku, nechal som tam pravdaze ten novy. A ak sme v teme, cital som v suvislosti s e10, ze ten moze sposobovat problemy s filtrom ( ako? to som nepochopil. Vraj ho vie "zalepit") a trpia nim aj membrany v regulatoroch tlaku paliva. Ale to uz odbocujeme. Kazdopadne jedná sa o starsie auta, ktore nie si pre E10 stavane. Uz je ch velmi malo.
S naftou a jej filtraciou je to ovsem o uplne niecom inom.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
memartin

Příspěvek od memartin »

Egorich píše: úte lis 12, 2024 12:32 Pokud vás zajímá benzínový palivový filtr, měli byste změnit název tématu na - Jak často měníte benzínový palivový filtr?
Nechal jsem to bez upřesnění typu paliva, aby se do konverzace mohli zapojit i nafťáci.
'99 polo 1.0 mpi LPG :twisted: Total Quartz 5w40 + MCE
'98 106 1.0i: mannol classic 10w40 :P
'07 city 1.34 i-DSI
Brembo

Příspěvek od Brembo »

kamarátovi takto na felícii odišlo vstrekovanie. Nemenil benzínový filter vobec,až nastal problém. Povedal som mu,nech vymení filter,trochu sa to zlepšilo,ale ked to pozrel mechanik,povedal,že čerpadlo je KO a vstrekovače su už tiež pekne chytené. Na dieseli mením podla predpisu po 30 tisíc. Ale raz som musel menit po 15 tisíc,ked som trochu viacej pridal,tak spadlo do nudzového režimu-nízky tlak paliva. Tak som skusil vymenit filter a potom sa už hláška navštívte servis neobjavila. Ale je pravda,že už po 15 tisíc je ten palivový filter pomerne tmavý. Asi budem menit po 15 tisíc. Na moto som nemenil,nový stoji cez 200 eur je v čerpadle,ktoré sa musí uplne rozobrat. Su tam 2-hrubý sa dá bez problémov čistit-len sa musí vypustit palivo,demontovat nádrž a vybrat čerpadlo
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Myslim, ze ako vsade , by sa mal clovek riadit manualom k autu, resp. planom udrzby.
Napriklad honda v plane udrzby pre civic 8g uvadza vymenu filtra paliva kazdych 120tkm alebo " vzdy ak tlak paliva klesne pod pozadovanu uroven"
U toyoty carina , kde som popisovanu vymenu robil, tento ukon nie je uvedeny vobec.
A k tej felicii - viem si predstavit, oni majitelia tychto aut to maju asi spolocne, ze menia vsetko mozne ako lištu, relatka a neviem co este, nez by pozreli zakladne veci. Cerpadla u benzinovych aut vseobecne sa tam casto poskodia preto, lebo sa jazdi " do sucha".
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Co si vzpomínám, na benzínové Omče jsem za deset let a 160tis.km měnil filtr jen jednou, u současného kupé krátce po pořízení auta (na tacho cca 170tis.km) a od té doby a dalších 100tis.km je tam furt. :) A jarson1 má pravdu - dosucha nikdy nejezdit!
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Egorich

Příspěvek od Egorich »

Zajímalo by mě, co motivuje lidi, kteří nikdy nemění palivový filtr. Šetření, lenost nebo jen zapomínání na jeho existenci? :D
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Nutno rozlišovat benzínové a naftové motory. Které máš na mysli...? :)
Valvoline ML 10W40,
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Egorich

Příspěvek od Egorich »

Colommbo píše: stř lis 13, 2024 10:52 Nutno rozlišovat benzínové a naftové motory. Které máš na mysli...? :)
Jak diesel, tak benzín. Ale spíš benzín, nafta řidiči jsou zodpovědnější :)
Po kolika kilometrech by se měl vyměnit palivový filtr benzínu podle dokumentace výrobce?
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Naffta řidiči hlavně musí být "zodpovědnější" jinak by přes přiucpaný filtr v zimě tuhnoucí nafta moc netekla....
Třeba u minulého Accorda 2.0 nebyla vůbec v servisce výměna palivového filtru zmíněna. U tohoto mám manuál ve švédštině 🙂 nicméně předpokládám že to bude obdobné protože Honda věci nezesložiťovala 👍
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

U mé Omči byla výměna palivového filtru v servisní knížce předepsána 30tis.km u naftových a 60tis.km v případě benzínových motorů. U stávajícího kupé servisní manuál nemám, v chytré knize Jak na to? píšou taky 60tis.km. A též si myslím, že naftové motory jsou na čistotu/průchodnost filtru mnohem háklivější než benzínové. Proto kratší intervaly a nutnost větší péče.
Valvoline ML 10W40,
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

naftovy menim kazde dva roky
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
Odpovědět