Celoročné pneu namiesto letných...

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
rousini

Re: Celoročné pneu namiesto letných...

Příspěvek od rousini »

Já jsem dojezdil zimní po 10 sezónách, fakt neubývaly. Koupil jsem nové a že by se něco znatelně změnilo říct nemůžu. Asi na to nemám cit, nejezdím v těch tvrdých podmínkách...
Na bezpečnost nejlepších gum a nejrychlejších aut nevěřím. Všechno má svůj limit!
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW "vraník" Valvoline All Climate 5W-40
SMT 890 Motorex Power Synt 4T 10W-50
Shiver 900 Shell Advance Ultra 4T 15W-50,
Versys 650 Motul 5100 5W-40
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

Tak pokud jezdíš po asfaltu tak ano.Zkus to na sněhu nebo ledu😁
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

lengy60 píše: sob zář 21, 2024 8:32....rád bych viděl toho zoufalce, který má na autě 6 let staré gumy....
Možná by ses divil Mirku kolik jich je :? :|

Ale osobně si myslím že článek je mířen spíš na ty / těm co jezdí na té nejlevnější stlačené čínské tmě jen aby náhodou nemuseli zaplatit za gumu o pár korun / euro víc. A že právě na těchto (dá se tomu vůbec říct pneumatika :?:) celoročních ten alpský znak možná nebude....

A to, jak se ten puk chová na silnici jim je fuk tuplem páč on přeci nebude vyhazovat peníze za něco dražšího co je stejně černý a kulatý....
A když potom někde někdo z nich nedobrzdí nebo vypochoduje s autem ze silnice, tak jsou hajz*i silničáři :(

Ano, beru že celoročky jsou někde jinde než byly před 10 lety a dá se na nich dobře jezdit, ale kvalitní celoročky. Ne ty nejlevnější co má Franta někde na dvoře a bude vykládat jak je to super a že vlastně úplně stejný jako Good-Yearky.... Ale i ty kvalitní celoročky budou furt a pořád tak trošku kočkopes a je nutné to vzít na zřetel a počítat s tím.
A taky je rozdíl s celoročkami jezdit v Brně na mokru nebo v Krkonoších ve sněhu....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

rousini píše: sob zář 21, 2024 12:48
Já jsem dojezdil zimní po 10 sezónách
:roll:
A nedaly by tak ještě dva tři roky? Asi jo, že :?:

rousini

Příspěvek od rousini »

Určitě, ani v létě se neohoblovaly. Ale nepsal jsem to proto, abych se dohadoval, něco dokazoval. Napsal jsem, jak to mám já a nikomu nic netlačím.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Ja taky ne.
rousini píše: stř kvě 01, 2024 7:09 Mám Kleber Krisalp HP3
A byť Kleber (potažmo Michelin, pod který patří) má výdrž, tak 10 let na zimní je teda dost. Ale tak věděl si co tam máš....
Ovšem se zimními jsme tu off topic.

rousini

Příspěvek od rousini »

To se týkalo předchozích Semperit asi (Wintergrip)...
Dúležité je cítit, co se pod koly děje a kolik gripu tam asi zbývá. Na těch pukách jsem na sněhu, břečce dával v provozu auta s určitě lepším DOT, jejichž řidiči byli buď posraní anebo neměli na druhé stejně drehé auto.
To už ale není chyba pneu, jen představa, že s těma TOP gumama ovladač za volantem dupne na brzdu a ztuhne - střetu taky nezabrání.
Výsledek je souhra mnoha proměnných... Já proti nejlepším gumám nic nemám, ale není to moje filozofie.
Brembo

Příspěvek od Brembo »

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Pitris píše: sob zář 21, 2024 13:16
lengy60 píše: sob zář 21, 2024 8:32....rád bych viděl toho zoufalce, který má na autě 6 let staré gumy....
Možná by ses divil Mirku kolik jich je :? :|

Ale osobně si myslím že článek je mířen spíš na ty / těm co jezdí na té nejlevnější stlačené čínské tmě jen aby náhodou nemuseli zaplatit za gumu o pár korun / euro víc. A že právě na těchto (dá se tomu vůbec říct pneumatika :?:) celoročních ten alpský znak možná nebude....

A to, jak se ten puk chová na silnici jim je fuk tuplem páč on přeci nebude vyhazovat peníze za něco dražšího co je stejně černý a kulatý....
A když potom někde někdo z nich nedobrzdí nebo vypochoduje s autem ze silnice, tak jsou hajz*i silničáři :(

Ano, beru že celoročky jsou někde jinde než byly před 10 lety a dá se na nich dobře jezdit, ale kvalitní celoročky. Ne ty nejlevnější co má Franta někde na dvoře a bude vykládat jak je to super a že vlastně úplně stejný jako Good-Yearky.... Ale i ty kvalitní celoročky budou furt a pořád tak trošku kočkopes a je nutné to vzít na zřetel a počítat s tím.
A taky je rozdíl s celoročkami jezdit v Brně na mokru nebo v Krkonoších ve sněhu....
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Kurnik šopa, kam sa ten svet pobera....jazdilo sa na protektoroch, OR55 a inych uni gumach a slo to. Je to hlavne o hlave. Dnes za vsetko mozu cestari....kazdy si mysli, ze je Farinovo prevtelenie a fyzika pre neho neplati. Podla mna v tom je hlavny problem.
Tieto marketingove kuzla o neprekonatelnosti super pneu davaju ludom falosny pocit " bezpecia". Neviem ci je toto prave spravny vyraz....ja by som ich posadil na zladovatelu cestu do zadokolky typu s120 so starymi gumami a nechal ich tak jazdit kym sa to nenaucia.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Hombre

Příspěvek od Hombre »

Já bych to viděl asi takto. Dávno tomu dávno, stačilo na zimu dat nové OR6 a jezdilo se ve sněhu na sněhu. Přišla doba, kdy se provoz začal zrychlovat, výkonnější, rychlejší auta. A nejen proto i pro kšeft se zákonem dalo, letní a zimní gumy. Výroba probíhá tak, že propastným rozdílem se dělají letní gumy, na kterých se na sněhu nerozjedeš a opačně se zimníma v létě moc hitparády nenaděláš.
A nyní nastává doba, snižování rychlosti, všelijaká omezení, kolony, tak se vracíme do doby OR6 , kdy stačí jen udělat universální gumu, kdy si každý může zvolit jemnější nebo hrubší vzorek. Ti, co používají tankodrom, zvaný dálnice, by měli
mít stanoveno nařízením, letní a zimní obutí. Zbytek je o řidiči, nadopovaný testy pneumatik, kdy fyziku neodrbe a výsledky známe. Myslím si, že s MB1000 obutých na OR6 co jsem vyjel Martinské Hole , by se ty rychlokvašky ani nerozjeli.
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
Valvoline All-Climate 20W-50
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

:wink:
Plne suhlasim.
Mam stale v zivej pamäti zazitky s autami ako F850, s120...a esze k tomu zadokolky s taziskom vzadu. Kto sa naucil s tymto jazdit, nemal uz potom ziadny problem. Samozrejme bolo to o inych rychlosiach a ovela viac tu zasahoval rozum.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
Brembo

Příspěvek od Brembo »

jarson1 píše: pon říj 14, 2024 11:45 :wink:
Plne suhlasim.
Mam stale v zivej pamäti zazitky s autami ako F850, s120...a esze k tomu zadokolky s taziskom vzadu. Kto sa naucil s tymto jazdit, nemal uz potom ziadny problem. Samozrejme bolo to o inych rychlosiach a ovela viac tu zasahoval rozum.
Ale hlavne sa zadokolky vyhrabali takmer všade i na letných pneu ORx,zaital čo predokolky na zimných si ani nevrzli. To je z osobnej skusenosti,ked sme škodu 120 nemuseli tlačit do kopca na zablatenej ceste miestami zasneženej,ani pomoct sa jej pohnut,zatial čo Feliciu na zimných sme tlačili 500 metrov sustavne
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

To mi pripomina ...K povinnej zimnej vybave vozidiel Lada patrilo co ? Kto si spomenie?
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Vrece s pieskom či kus kolajnice do kufra...? :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Odpovědět