prevodovy olej GL4 vs. GL5
Moderátor: Colommbo
Superb 3 diferencial olej
dobry den.
superb3 2016 4x4.
aky olej by som mal dat do predneho a zadneho diferencialu?
podla roznych for tam ludia leju rozne veci a neviem najst specifikaciu od vyrobcu.
MANNOL Extra Gear oil 75W-90 GL-4 / GL-5 LS
alebo
MANNOL Basic Plus 75W-90 GL-4+
alebo to musi byt GL5 (bez LS) a radsej nieco ine ako mannol ?
superb3 2016 4x4.
aky olej by som mal dat do predneho a zadneho diferencialu?
podla roznych for tam ludia leju rozne veci a neviem najst specifikaciu od vyrobcu.
MANNOL Extra Gear oil 75W-90 GL-4 / GL-5 LS
alebo
MANNOL Basic Plus 75W-90 GL-4+
alebo to musi byt GL5 (bez LS) a radsej nieco ine ako mannol ?
Re: prevodovy olej GL4 vs. GL5
Já bych tady neexperimentoval a koupil (i byť dražší, ale zřejmě s jistotou; a kolikrát ještě to budeš měnit?) podle VIN-ka origo olej.
Asi si chtěl vidět něco jiného ale kup ho Ti nenapíšu protože s tím Mannolem to může fungovat dobře, ale nemusí. Mezi převoďáky jsou totiž velké rozdíly a to i ve stejné třídě.
Asi si chtěl vidět něco jiného ale kup ho Ti nenapíšu protože s tím Mannolem to může fungovat dobře, ale nemusí. Mezi převoďáky jsou totiž velké rozdíly a to i ve stejné třídě.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
- Colommbo
Re: Superb 3 diferencial olej
Ahoj! Protože každý takový se považuje za odborníka, takových jsou plné internety...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
- Pitris JUNIOR
S domečkem plným koleček souhlasím s autorizákem a nebo dle VINu třeba ACI.cz
Za mňa Mannol nie, všeobecne, nie len tento prevoďák. Cena ide ruka v ruke s kvalitou. Mannol je tak nemecký, asi ako Bilstein , alebo Meile. Prebalené Číny, Litva/Lotyšsko, Poľsko a pod.
Ako zaznelo, originál, alebo niečo čo je originálu veľmi blízko, čo sa ale ťažko zisťuje. Minimálne aspoň Ravenol , Liqui Moly. Pri neoriginále skrátiť výmeny.
Ak ide o Superb modelový rok 2016, v etke vidím len pre prednú uhlovú prevodovku olej normy G052 145 S2.
Pre zadný diferenciál vidím dva oleje, 'PREVODOVY OLEJ VYSOKOTEPLOTNI G060 175 A2' a 'OLEJ PREVODOVY G052 145 S2'. Neviem určiť, prečo dva a ktorý použiť
, nie sú uvedené ako náhrada jeden druhého.
Ako zaznelo, originál, alebo niečo čo je originálu veľmi blízko, čo sa ale ťažko zisťuje. Minimálne aspoň Ravenol , Liqui Moly. Pri neoriginále skrátiť výmeny.
Ak ide o Superb modelový rok 2016, v etke vidím len pre prednú uhlovú prevodovku olej normy G052 145 S2.
Pre zadný diferenciál vidím dva oleje, 'PREVODOVY OLEJ VYSOKOTEPLOTNI G060 175 A2' a 'OLEJ PREVODOVY G052 145 S2'. Neviem určiť, prečo dva a ktorý použiť
OctaviaIII Combi 1.6TDI 81KW 2016
Shell HU Professional AV-L 0W30 + Mann f.
Orlen Effecta;VERVA/Shell FuelSave + Wynns Supremium/BG HP 2256
Leto: Nokian Wetproof
Zima: BFGoodrich g-Force Winter2
Shell HU Professional AV-L 0W30 + Mann f.
Orlen Effecta;VERVA/Shell FuelSave + Wynns Supremium/BG HP 2256
Leto: Nokian Wetproof
Zima: BFGoodrich g-Force Winter2
zadny dif je tam spolu s haldex spojkou.
ten vysokoteplotny ide do haldexu a ten prevodovy do diferencialu.
ten vysokoteplotny ide do haldexu a ten prevodovy do diferencialu.
Jednoznačně bych šel do Ravenolu, s jejich převodáky mám extrémně dobrou zkušenost,konkrétně MTF-3 je lepší než origo G0520171 a G 0520512 a to při ceně o min 50% levnější jak origo.
G 052 149A2 náhrada Ravenol VSG 75-90
https://www.ravenol.de/en/product/getri ... sae-75w-90
G 060 175A2 náhrada Ravenol AWD-H Fluid
https://www.ravenol.de/en/product/getri ... wd-h-fluid
G 052 149A2 náhrada Ravenol VSG 75-90
https://www.ravenol.de/en/product/getri ... sae-75w-90
G 060 175A2 náhrada Ravenol AWD-H Fluid
https://www.ravenol.de/en/product/getri ... wd-h-fluid
Octavia II FL 09 1.8 TSI 118kW spotřeba oleje 0,5l/10tis.km
Motor:Mobil1 ESP 0W-30 API SP
Převodovka:Ravenol MTF-3
Motor:Mobil1 ESP 0W-30 API SP
Převodovka:Ravenol MTF-3
- Colommbo
Ravenol ATF mám dva a půl roku a cca 35tis.km v převodovce a nemůžu napsat jediné křivé slovo...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Viac ludi tu ravenol do prevodoviek dava a to jak manualy tak aj automaty a bez problemov.
Osobne mam tiez 2l mtf3 nachystane. Zatial som teda lial original , lebo som mal v dobrwj cene. Ale zase ta moja honda prevodovka nie je nijak narocna ...vsak aj v navode je uvedene, ze ak nie je k dispozicii " predpisany" staci akakolvek motorova 10w40
Osobne mam tiez 2l mtf3 nachystane. Zatial som teda lial original , lebo som mal v dobrwj cene. Ale zase ta moja honda prevodovka nie je nijak narocna ...vsak aj v navode je uvedene, ze ak nie je k dispozicii " predpisany" staci akakolvek motorova 10w40
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

-
Bramborak3
Zdravím chlapi. Můžu použít do Renault megane II 1.6 16v r.v 2006 tento olej do převodovky ?
https://dufy.cz/prevodovy-olej-ravenol-psa-75w80-1l Nebo je tam nejaka spec norma jako např do Bmw Mtf lt2 apod, aby to fungovalo jak ma ? Žádnou extra jsem nenašel. Nebo je odzkoušen a můžu i nějaký olej Elf, total za lepší peníze ? Total jsem nasel, že ma lepší tekutost při zimě než ravenol.
Děkuji
https://dufy.cz/prevodovy-olej-ravenol-psa-75w80-1l Nebo je tam nejaka spec norma jako např do Bmw Mtf lt2 apod, aby to fungovalo jak ma ? Žádnou extra jsem nenašel. Nebo je odzkoušen a můžu i nějaký olej Elf, total za lepší peníze ? Total jsem nasel, že ma lepší tekutost při zimě než ravenol.
Děkuji