Aditiva nafta

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
airwaves

Re: Aditiva nafta

Příspěvek od airwaves »

Rudy B píše: sob čer 15, 2024 8:33 Chlapi a aky mate nazor na aditiva ARCHoil a monzol c a stanadyne diesel aditiv?ten posledni dokonca odporuča firma ktora vyraba vstrekovače a čerpadla.
Velmi zajímavé Stanadyne díky za tip! I když velké USA trucky je asi něco jiné něž naše oturbené 1,5 😁
Brembo

Příspěvek od Brembo »

airwaves píše: úte kvě 28, 2024 8:47 Ahoj, prosím snižuje VIF teplotu spalování sazí v DPF? Pokud ne, prosím doporučíte mi jaký přípravek použít? Jde mi o pomoc regeneraci DPF v městském provozu na na krátké trasy s dieselem. Co jsem načetl pro příklad třeba zde Valvoline DPF Cleaner & Regenerator 300 ml. Díky moc za Vaše zkušenosti.
NIE
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Brembo

Příspěvek od Brembo »

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
bjukemen píše: pon led 15, 2024 22:29 cistiaci a zdokumentovany ucinok vifu je viac menej PR clanok, realny cistaci ucinok naftoveho vifu je blizky nule, pokusy sme s nim robili na roznych typoch vstrekovacov v roznej koncentracii a zelany efekt sa nedostavil a ani velmi nemoze staci si kuknut zlozenie kde vacsina je zvysovac cetanoveho cisla
..dpf sa rozhodne neupchava rychlejsie skrz cistiaceho ucinku uz som to pisal, kedze cistiaci ucinok stoji za ho*no
..ine aditiva pouzite na cistenie vstrekovacou nesposobili rychlejsie zanesenie dpf

pouzivam lacny mannol diesel ester aditiv , regeneracie sa predlzili, vif som dal kamosovi ako dar, wynns som tiez pouzival a tiez sa mi velmi pacil pocitovo vtedy som ho daval do alfy

ale netreba to tak prezivat a vynasat ho do neba, niekomu sa paci niekomu nie, niekto je sofer a niekto ovladac, ja svoj nazor interpretujem vzdy az potom ako dany produkt dostatocne otestujem a mam na to amaterske prostriedky a vzdy testujem podla nich, vidim aku mam spotrebu, korekcie na vstrekovacoch vzdialenost od poslednej regeneracie a reakciu na plynovy pedal..
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Brembo

Příspěvek od Brembo »

bjukemen píše: úte kvě 28, 2024 17:23 nieje to kontraproduktivne, myslene je to tak ze latky obsiahnute v aditive spalia sadze v DPF pri nizsej teplote ako obvykle, patrne je to pri suchom type DPF ako mam aj ja v chevrolete, nieje tu ani tekutina ani dodatocny vstrekovac nafty pred DPF, ale vstrekovanie pri zmene casovania za HÚ (najhorsia verzia) a teplota pri spalovani sadzi je cez 600°C u mna miestami skoro 700°C a prave tu pomoze predmetne aditivum, zrejme s obsahom ceru a inych prisad ze sadze sa vypalia pri nizsej teplote za pomoci chemickej reakcie
ja k tomu dodám len tolko,že tieto aditíva nie je vhodné používat pri každom tankovaní. Cér je nespálitelný a tak sa postupom času hromadí v DPF a bude ho nutné dat vyčistit. Samozrejme sa tak nestane po 30 tisíc km. Tieto aditíva dokážu znížit teplotu horenia sadzí a tiež pomáhaju pri regenerácii,ked skrátia čas regenerácie. Treba si ale uvedomit,že nie každý diesel dokáže pri jazde dosiahnut teplotu spalín 400 a viac pri bežnej jazde.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

S naftovými motory mám zkušenosti minimální a to ještě bez DPF, laicky se však domnívám, že vyšší teplota v DPF může být pro proces spalování "sazí" výhodnější... Notabéne výrobce teplotu spalování nějak predikoval a snažit se ji nějakým aditivem snížit nemusí být ku prospěchu věci... :?
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Egorich

Příspěvek od Egorich »

Přísada by měla snížit teplotu spalování sazí v důsledku chemické reakce. To znamená, že saze budou hořet s přísadou stejným způsobem jako bez ní, ale při nižší teplotě. Pokud aditivum dělá to, co říká, pak nechápu, jak by mohlo poškodit DPF nebo mít jiné negativní důsledky
Pro snížení teploty spalování sazí v DPF se doporučuje používat aditiva obsahující katalyzátory. Tyto katalyzátory urychlují chemickou reakci spalování sazí při nižších teplotách
Naposledy upravil(a) Egorich dne úte zář 03, 2024 12:50, celkem upraveno 1 x.
BMW E91 320d m47n204d4 120kw 12/2006, Helix Ultra Professional AM-L 5W-30
EO optimal diesel + Wynn's Supremium Diesel +
BG 2256 DFC HP - DIESEL FUEL CONDITIONER
Egorich

Příspěvek od Egorich »

bjukemen píše: úte kvě 28, 2024 17:23 nieje to kontraproduktivne, myslene je to tak ze latky obsiahnute v aditive spalia sadze v DPF pri nizsej teplote ako obvykle, patrne je to pri suchom type DPF ako mam aj ja v chevrolete, nieje tu ani tekutina ani dodatocny vstrekovac nafty pred DPF, ale vstrekovanie pri zmene casovania za HÚ (najhorsia verzia) a teplota pri spalovani sadzi je cez 600°C u mna miestami skoro 700°C a prave tu pomoze predmetne aditivum, zrejme s obsahom ceru a inych prisad ze sadze sa vypalia pri nizsej teplote za pomoci chemickej reakcie
Cer nesnižuje teplotu spalování sazí, ale zvyšuje teplotu výfukových plynů, díky čemuž dochází ke spalování sazí. Přísada ceru se používá ve filtrech FAP.
BMW E91 320d m47n204d4 120kw 12/2006, Helix Ultra Professional AM-L 5W-30
EO optimal diesel + Wynn's Supremium Diesel +
BG 2256 DFC HP - DIESEL FUEL CONDITIONER
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

coskoro budem skusat podobne aditivum tak dam vediet ci teplota pri regeneracii bude ina alebo to bude trvat kratsie
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
Brembo

Příspěvek od Brembo »

Colommbo píše: úte zář 03, 2024 11:56 S naftovými motory mám zkušenosti minimální a to ještě bez DPF, laicky se však domnívám, že vyšší teplota v DPF může být pro proces spalování "sazí" výhodnější... Notabéne výrobce teplotu spalování nějak predikoval a snažit se ji nějakým aditivem snížit nemusí být ku prospěchu věci... :?
Takto to rieši PSA,po tankovaní sa z oddelenej nádrže primieša špeciálne aditívum do nádrže a regenerácie spustené riadiacou jednotkou su sporadické. Spuštaju sa naozaj po velkom nábehu kilometrov-oproti klasickým sposobom alebo častých krátkych jazdách
Brembo

Příspěvek od Brembo »

Egorich píše: úte zář 03, 2024 12:49
Cer nesnižuje teplotu spalování sazí, ale zvyšuje teplotu výfukových plynů, díky čemuž dochází ke spalování sazí. Přísada ceru se používá ve filtrech FAP.
Nezvyšuje teplotu výfukových plynov,ale znižuje teplotu,pri ktorej sadze horia. Mám to odskušané.
jerome

Příspěvek od jerome »

Vyskúšal som VIF (katasrofa) aj Mannol (o chlp lepší) ale najlepší pocit som mal z Liqui Moly :wink:
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

Vif som vychasnoval a skoncil som s nim, mam ine aditiva co mi lepsie funguju
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
jerome

Příspěvek od jerome »

Mne bolo divné chovanie sa motora po naliatí VIF-u. Keď som potom čítal toto vlákno, zistil som,že viacerí majú podobnú skúsenosť :roll:
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
Brembo

Příspěvek od Brembo »

bjukemen píše: čtv zář 05, 2024 18:30 Vif som vychasnoval a skoncil som s nim, mam ine aditiva co mi lepsie funguju
S vifom som skončil pred 10 rokmi. čiastiace učinky 0. Zvýšenie cetánového čísla,len velmi mierne-na chode motora nezistitelné. Na primazávanie kvalitný 2T olej lepšie posluži.
Brembo

Příspěvek od Brembo »

Ale ten Mannol vizerá zaujímavo,len sa tažššie zhána. Ale objednal som -podarilo sa mi ho zárakom niekde nájst. Tak ked sa mi minie 2T olej TC-W3 určite použijem Mannol.
Odpovědět