2x hybrid doma, čo naliať?
Moderátor: Colommbo
Re: 2x hybrid doma, čo naliať?
Psáno už výše, u eCVT hybrida, což je Auris se doporučuje výměna po 90 tkm. Je to jen vypustit a napustit, žádný filtr,proplach apod.
Toyota Auris hybrid 1.8 (2017).
Začátek Millers Oils EE 5w30, pak Ravenol SSO 0w30 a teď delší dobu Ravenol DFE 0w20.
Spotřeba 5,4l/100 km.
Začátek Millers Oils EE 5w30, pak Ravenol SSO 0w30 a teď delší dobu Ravenol DFE 0w20.
Spotřeba 5,4l/100 km.
Jo jsou to lumpové, hned ho nechám vyměnit, bo na rampě doma to asi sám neudělám, co ?
Ještě k tomu motorovému oleji, někde, už nevím kde, jsem četl, že Hybridy obecně trpí na ředění oleje palivem. Asi to bude i podle stylu jízdy, já třeba město moc často nejezdím. Denně je to spíš 80 kilometrů okresky + dálnice a m ezi tím průjezd, ale plynulý průjezd skrz 5 vesniček, kde jedu těch předepsaných 50 max.
Ale vybral jsem tenhle olej RAVENOL VFE 5W-20 a výměny plánuji po cca 8 000 kilometrech.3x - 4x do roka
Dá se to takhle ? Nebo zvolit jiný olej a výměny vzhledem k tomu ředění oleje ještě zkrátit.
Děkuji
Ještě k tomu motorovému oleji, někde, už nevím kde, jsem četl, že Hybridy obecně trpí na ředění oleje palivem. Asi to bude i podle stylu jízdy, já třeba město moc často nejezdím. Denně je to spíš 80 kilometrů okresky + dálnice a m ezi tím průjezd, ale plynulý průjezd skrz 5 vesniček, kde jedu těch předepsaných 50 max.
Ale vybral jsem tenhle olej RAVENOL VFE 5W-20 a výměny plánuji po cca 8 000 kilometrech.3x - 4x do roka
Dá se to takhle ? Nebo zvolit jiný olej a výměny vzhledem k tomu ředění oleje ještě zkrátit.
Děkuji
- Pitris JUNIOR
U takovýchto jízd problém mit nebudeš. Olej se bude ředit hlavně u jízd typu městských poskoků, kde spalovák zapne na chvilku ale neohřeje čímž pádem se neroztáhnou kroužky jak mají a problém je na světě.
Naposledy upravil(a) Pitris JUNIOR dne pát črc 05, 2024 11:13, celkem upraveno 1 x.
Presne tak
Jazdy okolo komínu sú prevít
Ten Ravenol aj zvolený interval sú ok
A či výmenu spravíš sám záleží na tvojej šikovnosti. Pozri si videá na YT (Auris CVT oil change a pod.) a zistíš či si toho schopný. Čo sa týka zvoleného oleja moc by som nešpekuloval. Mal by byť dostupný Toyota CVT fluid. Pozisťuj si
A či výmenu spravíš sám záleží na tvojej šikovnosti. Pozri si videá na YT (Auris CVT oil change a pod.) a zistíš či si toho schopný. Čo sa týka zvoleného oleja moc by som nešpekuloval. Mal by byť dostupný Toyota CVT fluid. Pozisťuj si
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
Nemám osobní zkušenost, ale výměna je prý jednoduchá,jako u motorového oleje,koukni na YT a rozhodneš se. Jinak já už pár výměn (také po cca 8tkm) na zdejší doporučení ve stejné motorizaci používám Ravenol DFE 0w20, měl by to být v těhle vodičkách pomyslný kaviár 
Spotřeba 5,4l/100 km.
Spotřeba 5,4l/100 km.
Tak jsem se dovolal a v servisním plánu prý vůbec výměna oleje v převodovce není do 90 000 km uvedena.
Hledal jsem teda na netu a světe div se, opravdu jsem to v tom plánu nenašel.
Jedna věc je, jestli by se to mělo vzhledem k nájezdu 90 000 udělat, druhá věc je, že to servis neudělal zřejmě v souladu s tím servisním plánem. T
https://www.toyotadolak.cz/servisni-int ... del_id=973
Hledal jsem teda na netu a světe div se, opravdu jsem to v tom plánu nenašel.
Jedna věc je, jestli by se to mělo vzhledem k nájezdu 90 000 udělat, druhá věc je, že to servis neudělal zřejmě v souladu s tím servisním plánem. T
https://www.toyotadolak.cz/servisni-int ... del_id=973
Jasně,v servisním plánu to není, jelikož auto si máš nechat max 5 let,pak nové, ale každý rozumný člověk a lepší servis to udělá. V Č.B. Toyota Dolák sami doporučují výměnu nejméně jednou za 90 tkm udělat. Ale slyšel i o autorizovaném servise, kde to považují za blbost, je to o lidech. Každopádně časem do sebe olej natahá vlhkost, dokáže se i pěkně zahřát, takže další degradace a vzhledem k ceně není o čem a vyměnit
Kdyby jsi měl opravdový automat od Aisinu nebo dvojspojku, už by jsi si zadělával na problém.
Spotřeba 5,4l/100 km.
Spotřeba 5,4l/100 km.
Na TK som sa dočítal:
"Zdravím,
kupovali jsme nové Verso v roce 2011, auto jezdilo na autorizovaný servis prvních 150.000km to znamená během záruky. V servise bylo řečeno že v automatické převodovce CVT je doživotní náplň, že se výměna oleje neprovádí. Ve 297.000 km se převodovka zasekla, v originál servise řekli že se převodovky neopravují ale mění kus za kus, náklady cca. 90.000kč. Dle výrobce CVT převodovek pro Toyotu a ostatní značky je předepsaný servis výměny oleje co 20.000km, převodovka pak může v klidu fungovat klidně 1mil.KM. V servise na převodovky převodovku rozebrali a jasně řekli že příčina je nevyměnění oleje, olej byl úplně černý a zbytek díky tomu úplně opotřebený. Máte nějakou zkušenost s tímto problémem? Vzhledem k tomu že jsme chodili na originál servis, kde evidentně převodovku neřešili, tak zvažujeme žalobu a to i přes to, že se to odehrálo po záruce, protože kdyby Toyota řekla musíme měnit olej v převodovce, určitě bychom nebyli proti..."
Podľa mňa aj tak vydržala slušnú porciu km bez výmeny oleja
"Zdravím,
kupovali jsme nové Verso v roce 2011, auto jezdilo na autorizovaný servis prvních 150.000km to znamená během záruky. V servise bylo řečeno že v automatické převodovce CVT je doživotní náplň, že se výměna oleje neprovádí. Ve 297.000 km se převodovka zasekla, v originál servise řekli že se převodovky neopravují ale mění kus za kus, náklady cca. 90.000kč. Dle výrobce CVT převodovek pro Toyotu a ostatní značky je předepsaný servis výměny oleje co 20.000km, převodovka pak může v klidu fungovat klidně 1mil.KM. V servise na převodovky převodovku rozebrali a jasně řekli že příčina je nevyměnění oleje, olej byl úplně černý a zbytek díky tomu úplně opotřebený. Máte nějakou zkušenost s tímto problémem? Vzhledem k tomu že jsme chodili na originál servis, kde evidentně převodovku neřešili, tak zvažujeme žalobu a to i přes to, že se to odehrálo po záruce, protože kdyby Toyota řekla musíme měnit olej v převodovce, určitě bychom nebyli proti..."
Podľa mňa aj tak vydržala slušnú porciu km bez výmeny oleja
Ten, kdo tvrdí že se olej měnit nemusí - že je náplň celoživotní, tak by potřeboval jediné....
Látnout po tlamě
Látnout po tlamě
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
- Pitris JUNIOR
Výrobcem udávaný údaj "doživotní" znamená - na dobu záruky vozu. Takže například celoživotní náplň VW do převodovky znamená 5 let... Auto následně doopravdy dožije na daný díl.
Asi to zaznělo,e zde není to co v tom Versu,jak cituje Jerome, ale e-CVT, což vlastně není převodovka v pravém slova smyslu, takže vydrží mnohem víc,ale i tak ten olej prostě zaslouží výměnu 
Spotřeba 5,4l/100 km.
Spotřeba 5,4l/100 km.
Keď vydrží klasická Toyotácka CVT 300.000km bez výmeny oleja, tak v odolnejšej e-CVT asi ozaj netreba meniť olej...

Možná ta rádoby převodovka to i vydrží,ale moje svědomí by trpělo

Spotřeba 5,4l/100 km.
Spotřeba 5,4l/100 km.