Takze páni resumé - ani po vymene lambdy sa nedostavilo ocakavane oživenie dynamiky auta. Lambda je spravna a samozrejme Denso. Ina u toyoty nefunguje. Co teda s tym? Spomenul som si, ze mi v garazi ostala flastička Winns cistic vstrekovacov ( presne to , co so vam vtedy doniesol do Jiřic) . Tak som to tam nalial. Sice odhadom do 35 l +/- , takze trosku slabsia koncentracia , nez uvadza navod ( je to na 20l) a co sa nestalo?
Nebolo treba ani 5km. Vlastne ihned sa to prejavilo. Ide to zrazu krásne. Krásna dynamika, fajn tah do kopca , fajn zrychlenie pri predbiehani. Skoro zázrak. A vyfuk stale bez poškvrny, ako keby z neho isiel iba cisty vzduch. A palivomer sa sice blizi k polovici ale odo sa zase blizi 500. To som maval pri dlhych trasach. Urcite nie pri " testovani" v kopcoch.
Co mne z toho plynie? Ze ani vysokooktan s ETBE po odstavke 3 mesiace nie je pre auto celkom bez nasledkov. Muselo to zalepit co sa dalo - ci pridusilo cerpadlo, ci vstreky ....neviem , neskumam ...nie je podstatne. Podstatne je , ze autom treba jazdit. Odstavky s takymito palivami tymto veteranom nesvedcia.
Pitris - narodeniny mame az o tyzden. A iba 32 rokov...som sa sekol... Je to 3/1992. Vlastne jedna z prvych

Tu lambdu som si schovaval na moment , ked zacne problem s EK. Nevydrzal som...

"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu