Jj klasika - když s nimi jedu říkám podřaď si mas nízké otáčky - nojo nebuzeruj vždyť jezdím na 2000 ot - nejezdis zase to dusis - starej se o sebe - a v momentu kdy jedou sami je mi úplně jasný ze se jim to auto do kopce na 1500 ot klepe, protože s Felicií tak taky jezdily a 105 neměla radši ani otáčkoměr aby se nelekl a jako služebák TDI. Tak si to aspoň občas pujcim a to je keců vždyť ten motor řve - já ne konečně si zpívá.
Hele říkám to roky ale neudelas nic.
Ještě ze mladá má rozum.
Je mi jasný ze olejem to nezachranim nicméně si říkám ze každá troška lepší než nic. A lepší ochrana vacky, řetězu a snad i nižší karbonizace nebo co vše ta API SP vylepšuje by bylo plus.
Na druhou stranu ten SSO by měl byt parádní olej ne?
Jaký je tedy lepší pro studené starty - v zimě?
Jaký je lepší pro časté starty a krátkou jízdu ve městě třeba se Start-Stop když proste motor jede na sucho?
Jaký je lepší pro ,,sportovní” jízdu?
DXG vydrží bez problému 10 tisíc km?
SSO by měl určitě dat i víc.
Koukal jsem viskozita pro 100°C je dost podobná SSO 12,0 a DXG 11,1.
HTHS SSO 3,57 a DXG 3,25
Jak je to s aditivací? DXG ma tedy snížený TBN na 7,8 a SSO má TBN 10,5 ale to už prý zas dnes nemusí nic vypovídat.
Jak jsou na tom tyto oleje ve srovnání s Millers EE Performance 0W-20 API SP - kde uvádějí Estery a nanočástice?
Millers jsem měl pod rukou za fajn cenu ale to už padlo a za 2200,- 5l balení se mi už tak nelíbí

Plus všichni na ,,vodičky” nadávají tak si říkám lehce snížena viskozita zlata střední cesta - nebo rovnou plnotucnou A3 jako je ta SSO.
Mohli by jste mi tedy napsat výhody a nevýhody těch dvou - případně co jiného od Ravenol a proč - ten důvod v čem je ten olej lepší.
Ceny mají cca 1300-1600 za 5l což je proste výrazný rozdíl od 2200 kor na 4 autech. 3 z nich mají nájezdy 20 tisíc za rok - takže cca 7 výměn do roka to je rozdíl tak 6000,- ročně oproti Millers.
A pokud bude ve všech jeden olej tak zbytečky zužitkuji na obnovy náplně.