obracím se na Vás opět s prosbou o radu na olej do Volvo 2.4T rok výroby 2000, označení motoru B5244T3 147kW. Podle příručky by tam měl být SJ, SJ/CF, SJ/Energy conserving. Což by mělo být teda A3/B4 podle evropských...
Auto má najeto cca 280k km. Co tam bylo předtím nevím, jak často se měnil taky nevím, teď jsem tam nalil na přejezd 300km nějakej A3/B4 co měl známej v garáži. Páč starej olej měl najeto nevím kolik a auto 3 roky stálo... Měl by tam prej být Mobil 3000, ale nikdo mi to 100% neřekne.
Viskozita 0W30 a toho bych se asi držel, případně 5W30. Sice je to turbobenzín s relativně velkým výkonem, ale nemám v plánu s ním tahat karavan a nebo ho držet furt v červeným.
Tak jsem se chtěl zeptat na nějakou radu co tam nalít.
Líbíl se mi Valvoline MaxLife 5W-30 se kterým mám dobrou zkušenost v Oplu, kde snížil kouřivost, ale tady tohle auto vypadá, že olej nežere. / mám s ním najeto jen 500km /
Případně olej Ravenol SSO 0W-30, což sice není 100% syntetika, ale to mě asi nesere.
Nebo aktuálně třeba levný Elf Evolution 900 FT 0W-30, kterej tam nechám 2 až 3 zkrácené výměny a uvidím, jestli to olej žere a nebo ne.
Díky kluci.