mnohe konstrucne riesenia dneska nie su hrdinstvo, ale balancovanie na hrane zivotnosti a emisii.
(rolny a hydrostely su drahsie, vacsia sanca na poruchu. kedysi sa to nedavalo do kazdeho motoru)
ze si zrovna spomenul astru h
Moderátor: Colommbo
X-CESS
VST Tak pre porovnanie..simec44 píše:Ahoj, sice Konzern tu nemáte rádi, ale..
2.0 TSI 180KW (seat Tarraco, ne ochcavka RS)
jezdíme především kolem komína 20km tam a z5 co jsem pozoroval dálnici tak při 27stupnich venku rychlost 145 měl olej teplotu 110-114 C, předpis 0W-20 chci zachovat bo zaruka.
První výměnu udělám doma nebo někde po cca 3-4Tkm a uvažuji o Mobil 1 ESP nebo Ravenol VSE
ze srovnani mi lehce lepší vychází ravenol či doporučíte etwas anderes?
https://www.ato24.de/de/blog/vergleich- ... el#anchor1

X-CESS
VST
X-CESS
VST Před nedávnem jsem jel s novým Mitsubishi Outlander (benzín 2,0, atmo, bez DPF, dnes vzácnost) jeho prvních 300 km. V motoru jako prvonáplň od výrobce byl jakýsi 0W20 (k specifikaci či technickým listům jsem se přes veškerou snahu nedostal, nešlo zjistit). Neb jsem nenašel jakýkoli argument, proč bych měl tento olej v koncepčně "klasickém" motoru nechávat, vyměnil jsem ho za Mobil1 0w40FS, A3, tedy olej, který do tohoto motoru jistě patří, v této kategorii se slušnou aditivací Mo, Zn, P, Ca, B. Původní náplň vytekla v podobě špinavé vody s kovovým odleskem na hladině, až se přítomný mechanik divil.Mirec 29 píše: Prečo hľadáš problémy (konštrukčné) žiadne auto nie je dokonalé![]()