Ja by som to predsa len prirovnal k tým olejomMirec 29 píše: A musím sa priznať že si to mlieko do kávy dávam no nízkotučné. Aký je rozdiel ? no predsa v obsahu tuku...a tuky v tele čo ? škodiato len pre odľahčenie
![]()
Ford Focus mk3 1,6 Ti-vct
Moderátor: Colommbo
Re: Ford Focus mk3 1,6 Ti-vct
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
Pekny graf..jarson1 píše: ...ak chceš, tu mas taký grafík s ktorým sa možes hrat ( dosadis si "svoje" oleje ), len tak pre pochopenie ako sa asi viskozita oleja mení v závislosti na teplote.https://www.widman.biz/English/Calculators/Graph.html
Asi nás presunú do nového vlákna "o mlieku" ale musímjerome píše:Ja by som to predsa len prirovnal k tým olejomMirec 29 píše: A musím sa priznať že si to mlieko do kávy dávam no nízkotučné. Aký je rozdiel ? no predsa v obsahu tuku...a tuky v tele čo ? škodiato len pre odľahčenie
![]()
Keď sa človek nenamáha, stačí mu kľudne aj to nízkotučné mileko a naopak pri väčšej záťaži v pohode zvládne to plnotučné a keď mákne ozaj,že poriadne, tak plnotučné priam potrebuje k tomu vyššiemu výkonu, no pri nízkotučnom by už mal energie nedotatok
Takže aj trochu biológie či ako sa tomu hovorí
Ak by som teda prišiel do väčšej záťaži tak moje telo prijíma energiu z čoho
Toyota Corolla XI gen. 1.6 valvematic - Shell HU Prof. AF 5w30/ Ravenol MTF-3
nooooo, ak sa bavime o rakovino/zapalotvornych margarinoch a "rastlinnych" olejoch, tak ano.Mirec 29 píše: ...a tuky v tele čo ? škodiato len pre odľahčenie
pre mna iba NLGI-4 kravske maslo a 85w90 bravcove sadlo
Jo a nespotrebovaný cukor si telo ukaldá vo forme tukov tj keď neni prísun ďaľších cukrov telo použije uskladnené zásoby áno prave z tukovMirec 29 píše:Ak by som teda prišiel do väčšej záťaži tak moje telo prijíma energiu z čohono predsa zo sacharidov resp. cukrov...z tuku rozhodne nie
a teraz k olejom ak v motore dôjde k extrémnemu zaťaženiu začnú naplno pracovať aditíva o ktorých už tu reč bola
tuk nie je úplne na škodu...no v rozumnej miere... nepreháňať to s ním a rovnako je to aj s olejmi...
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Na potravinářské fórum musíte s mlíkem sami. Tady bych poprosil o návratu k (a držení se) tématu o olejích. Děkuji....Mirec 29 píše:Asi nás presunú do nového vlákna "o mlieku"
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Ahoj jaké máš nyní zkušenosti a jaký olej si použil ?Petr.K. píše:Zdravim, chtel bych poradit s vyberem oleje pro muj Ford Focus Mk3 77 Kw benzin, atmosfera 1.6 Ti-vct r.v.2018 najeto 25tis. ...