A tak bych zvolil třeba Selenii 20K 10W40, protože do Itala patří italský olej.
To poslední ber s rezervou, dej kvalitní 10W40 a motor si bude ševelit.
Moderátor: Colommbo
Neser, Toníku! Do Itala italský, do japonce japonský (jak se můžeme dočíst v jiném vlákně.) I když v případě italských motorů budeš blízek pravdě - kdo nelije výševiskózní nejlépe Selenii (10W60), rychle odrovná motor... A ako vravievali bratia Slováci - keď olej, tak Mogul, keď kopnuť, tak do gúl...lefort píše:...do Itala patří italský olej.
S Omegou jsem měl nemlich tutéž zkušenost a obecně to potvrdí víc řidičů.Pedro píše:...Nemelo cenu lit na horni rysku. Stacilo na 3/4. Pak kledlo na 1/2 před vymenou.
Kdyz ze začátku dával horní rysku,jako všude a vzdy,tak do max 1tkm si motor odezral rychle to co nechtel.
« Vous n’imaginez pas tout ce que Citroën peut faire pour vous »Selenia je tak akorát odolnější na ředěni oleje palivem a od počátku je trochu viskóznější než jiné oleje ve stejné třídě. Selenia prostě neztraci v důsledku ředění palivem tak rychle viskozitu, jako jiné oleje.lefort píše:Jirko nekamenuj mě, ale kdo nechce u své Alfy, Fiata nebo Lancie řešit problémy s motorem, lije Selenii. Ona je fakt nějaká zázračná...
Joo toto taky potvrdim. Nevím proč jsem na to přišel tak pozdě. Když jsem dolíval pořád na horní rysku, tak motor sežral víc, než když mám ted lehce nad polovinou...A úplně povrch už nedámColommbo píše:S Omegou jsem měl nemlich tutéž zkušenost a obecně to potvrdí víc řidičů.Pedro píše:...Nemelo cenu lit na horni rysku. Stacilo na 3/4. Pak kledlo na 1/2 před vymenou.
Kdyz ze začátku dával horní rysku,jako všude a vzdy,tak do max 1tkm si motor odezral rychle to co nechtel.
Ano. Výrobce auta přece ví, co je pro motor nejlepší !Bramborak3 píše:No longlife výměny to jezdilo....