https://m.heureka.sk/oleje-a-maziva/mobil-esp-0w-40-5-l
Ale googlil som a v Cz ho ma dufy za 1049 kc (cca 40 eur) co je o dost menej nez na SK
Moderátor: Colommbo
rosso píše:Nějaký konkrétní tip na olej (nejlépe A3) do 1,6EB (110kW) rok 2013.
Nechce se mi tam dávat origo 5W20/30 A5. Díky
Malé info. Po naježděných 2000km olej maže, motor je příjemně tichý a svíčky zapalují. Vše je tak, jak má býtrosso píše:Objednal jsem Motul X-Cess 8100 5W40, tak jsem zvědav, jak si v motoru povede![]()
Svíčky objednány NGK ILZTR6A8G. Snad bude vše OK
neni to len ford.lubofule píše:Ahojte, nie som odbornik na oleje, ale jedna prakticka skusenost (sprostredkovana). U mojho mechanika som sa stretol s Focusom s motorom 1.0 Ecoboost s rozpadnutym rozvodovym remenom (ukazoval mi to, kusky remena boli po celom motore) kvoli nevhodemu oleju. Totiz tieto motory su robene tak, ze rozvodovy remen prechadza cez "kupel" v motorovom oleji a ked sa pouzije olej s nevhodnym zlozenim, tak remen degraduje. Toto je asi dovod, pre ktory je lepsie pouzivat oleje s predpisanou normou u tychto "super modernych" motorov (ja by som to nedal ani do kosacky) lebo o.i. norma urcuje, co olej moze a nemoze obsahovat aby neposkodzoval rozvodovy remen.Takze ak je to pravda, tak fordaci su v pasci - bud im "uhynie" motor lebo bude zle mazany "ekovodickami", alebo sa im rozpadne rozvodovy remen = generalka motora...
X-CESS
VST Sorry, nějak jsem "přepnul" na benzin, asi mne zmátly ty krátké jízdyJozef píše:Pitris ale to ma asi DPF filter