No jestli filtr nebyl ponechán na větru a dešti
Ale stojí to za případné riziko? Nevím
Moderátor: Colommbo
Jelikož by se menší filtr rychleji zanášel, pak by dříve začal zachytávat drobnější částice. Chceš-li - rostla by rychleji jeho filtrovací schopnost. Otázka je, co by dělal obtok:PavelRS píše:Skodovkar:Při běžné výměně se nezalepí, tak mě napadá, ale to bude spíš otázka na Jerryho. Když má Purflux násobně větší filtrační plochu, tak zachytí za stejnou dobu více nečistot než filtr s menší filtrační plochou?
Pokud by se obtok neotevíral a nedocházelo by k nebezpečnému snížení mazacího tlaku, pak je to vlastně dobře. Ovšem pokud by se obtok otevíral a olej nebyl filtrován, tak to je špatně. Já měl za to, že obtok je tam spíše pro extrémní případy (nebezpečně neprůchodný filtr - kdy rozdíl tlaku oleje před a za filtračním médiem (=jeho tlaková ztráta) je vlastně hodnota otevíracího tlaku obtokového ventilu).Jerry3 píše:Spíš jde o to, že méně pracuje obtok, tedy více oleje projde filtrační vrstvou.
o víkendu na to kouknu a příp. vyfotímPavelRS píše:...
BigBang: A2 skládaný - Sharana ne. Měli rozdílné krabičky ty filtry? Nebo obě byly stejné, kde je na té krabičce vyobrazené to "skládání?"
Já si popravdě už nevybavím zda měl LS324 skládaný papír. Schválně zkusím ten FRAM, alespoň zjistíme.
...