Musim povedat, ze nie som zastancom nalievania vodiciek do systemov, ktore niekto roky zanedbaval, ale vo firme, kde pracujem robime prevazne s naklad. dopravou a v poslednej dobe su vymeny vstrekovacov (cca 400€ ks) na dennom poriadku, dokonca pri autach mladsich 2 roky (nafta shell, omv). Majitel sa rozhodol pre kupu pripravkov a chemie na cistenie sania, paliv. sustavy, preplach motoru, vymenu v autom. prevodovke a na moj vyslovny nesuhlas aditivaciu olej. naplne.
Takze poznatky z poslednych 2 cisteni palivovej sustavy.
Iveco Stralis Hi-Way 2016: 1 vstrekovac uplne mimo toleranciu, druhy na hrane. Automaticka prevodovka nechcela preradovat, auto nejde viac ako 80km/h. Vymenene turbo, Noxy, snimace na sani.
Naliate BG Diesel Care 4L o nechali sme to bublat na volnobeh cca 2-3 hodiny (kym sa neminul zasobnik).
Dia- hodnoty vstrekov ako nove
Fiat Doblo 1,3JTD tusim 51kW: Stara firemna herka. Ulamane vahadla. Motor cisty. Poskladane a korekcie na 1 valci dost mimo (druhy dorovnava). Studene huli a citit naftu, po zohriati OK. Pripojene a naliate Diesel Care 1L. Do hodinky spalene. Ranny start bez smradlavej hmly a korekcie OK. Tiez som zvedavy kolko to vydrzi.
Natusim co ta chemia obsahuje, smrdi to trochu, povedal by som petrolejom, a kolko to vydrzi, ale rozhodne to nejake necistoty rozpusta. Ci by to rozpustil samotny petrolej+nafta netusim, ale je to urcite silnejsie a ucinnejsie riesenie ako liatie do nadrze.
Ako to vyzera: https://www.youtube.com/watch?v=akyoRcKKxNM