Motorky a o motorkách všeobecně
Moderátor: Colommbo
Re: Motorky a o motorkách všeobecně
MT 07 jsem vyzkoušel a na téhle motce mi nevyhovovalo snad úplně všechno.
Emtéčko jsem taky nezkoušel, malý Tracer z něj má motor, přední vidli a část rámu. Zbytek je přepracovaný. Ta motka není špatná, ale úspory jsou znát. Motor se Ti taky nelíbil? Tahá v kopci ve vracečkách na trojku, to je mazec, jak je na 700 pružný. Ale tisíc lidí, tisíc chutí, však jo 
DOHC VTEC TURBO 243kW HGO 0W20
SOHC 16V 66kW MAX LIFE 5W40
DOHC PARALLEL-TWIN 52 kW MOTUL 300V 10W40
Bohužel nemám srovnání. Motor mi nevyhovoval vibračně, a to mám teď hódně velký vibrátor.
Hm, to motor Versysu taky žádný sameťák není. O poznání klidnější je ta "zatracovaná" 750 z NC, s těmi 2ks vyvažovacích hřídelí. Něco za něco, tak je to třeba asi brát.
Versys bude ok. Vim co mi znova buší do guli. Tak nějak mi hladky ctyrvalce, u motek nudí.
Mam radovy dvouvalec a i veckovy. Oba jsou prima. Ono taky záleží na nastaveni, nasazeni na klice ap., Ale to uz nak my neovlivnime...
Jsem vice živočich, dokonalost stroju mi neni až tak po srsti, nepotřebuji, to mi neba.
Jeden z mych nej 5ti kámošů, co se druzime několikrát za rok s rodinama i bez, si koupil 1000 Versyse, v plny vybave vc orig doplnku.
To neni nic pro me. Ale kazdy jsme jina cloveci.
Toz ať slouží, az bude.
Mam radovy dvouvalec a i veckovy. Oba jsou prima. Ono taky záleží na nastaveni, nasazeni na klice ap., Ale to uz nak my neovlivnime...
Jsem vice živočich, dokonalost stroju mi neni až tak po srsti, nepotřebuji, to mi neba.
Jeden z mych nej 5ti kámošů, co se druzime několikrát za rok s rodinama i bez, si koupil 1000 Versyse, v plny vybave vc orig doplnku.
To neni nic pro me. Ale kazdy jsme jina cloveci.
Toz ať slouží, az bude.
Díky, Pedro
Litrový Vesys, třeba po třech, čtyřech sezónach, kdo ví? A nebo mi 650 bude sloužit ke spokojenosti déle, nevím. Teď je brzy hodnotit. Jak jsi psal, mělo by to být ideální vozítko k tomu, co od motky očekávám, k jakému účelu bude pořízena. Snad ten rohlík vydrží dlouho. Měl by. Hlavní je, že jsem překonal první nástrahu - s výškou Versyse se "popral" můj rozkrok, z toho jsem měl strach. Paty však zůstaly i v teniskách na zemi. Asi pomohla i moje váha a motka si po usednutí čapla se mnou víc.
Nepsal jsem to tu. Minulý týden jsem byl s parťákem pracovně v BMW a koukal na vystavenou novou F750 GS. Poučen zdejšími informacemi jsem se po zjištění, že nemá stavitelnou přední vidli, chtěl odejít a v tom mě stopl prodejce. On to naučené blá, blá, já že to je drahé, entry model, on stejně zase to své blá, blá, kontrola trakce, vyšší obsah motoru (tuším 850?) a s cenou by se dalo jít k 230.000, blá, blá. V mžiku mi probliklo hlavou, jdi pryč, s tím, že za podobné prachy je vybavený Versys s pořádným podvozkem. Chvilku jsem ale s myšlenkou GS koketoval a bylo to déle, než 30 sekund
Teď z jiného soudku. Přední vidle, ty štelovací, jsou z fabriky nastaveny na nějakou váhu a musí se doustavovat pak na konkrétního zákazníka? Já jen, že jsem se dočetl, že se do toho svépomocí nemá drbat, když tomu prd rozumím. Což je v mém případě holý fakt
Litrový Vesys, třeba po třech, čtyřech sezónach, kdo ví? A nebo mi 650 bude sloužit ke spokojenosti déle, nevím. Teď je brzy hodnotit. Jak jsi psal, mělo by to být ideální vozítko k tomu, co od motky očekávám, k jakému účelu bude pořízena. Snad ten rohlík vydrží dlouho. Měl by. Hlavní je, že jsem překonal první nástrahu - s výškou Versyse se "popral" můj rozkrok, z toho jsem měl strach. Paty však zůstaly i v teniskách na zemi. Asi pomohla i moje váha a motka si po usednutí čapla se mnou víc.
Nepsal jsem to tu. Minulý týden jsem byl s parťákem pracovně v BMW a koukal na vystavenou novou F750 GS. Poučen zdejšími informacemi jsem se po zjištění, že nemá stavitelnou přední vidli, chtěl odejít a v tom mě stopl prodejce. On to naučené blá, blá, já že to je drahé, entry model, on stejně zase to své blá, blá, kontrola trakce, vyšší obsah motoru (tuším 850?) a s cenou by se dalo jít k 230.000, blá, blá. V mžiku mi probliklo hlavou, jdi pryč, s tím, že za podobné prachy je vybavený Versys s pořádným podvozkem. Chvilku jsem ale s myšlenkou GS koketoval a bylo to déle, než 30 sekund
Teď z jiného soudku. Přední vidle, ty štelovací, jsou z fabriky nastaveny na nějakou váhu a musí se doustavovat pak na konkrétního zákazníka? Já jen, že jsem se dočetl, že se do toho svépomocí nemá drbat, když tomu prd rozumím. Což je v mém případě holý fakt
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
Ano většinou jsou nastavený na váhu 70-80 kg. To ale neznamená, že by se na tom nedalo jezdit, pokud mám třeba o 20 kilo víc. To pozna člověk, který je vyježděnej a řádně v zatáčkách topí pod kotlem. Za každou cenu do toho opravdu nehrabej
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD
Moto-Emergency motoservis
Díky za informaci, nechám to v továrním nastavení.
Vyježděnej sice nejsem, ale když jsem posledně doloval z motky posledního koníka, bylo mi hned jasný, že aktuální nastavení podvozku neodpovídá potřebám takového stylu jízdy.
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
To je tak,když se z klidnýho cesťáku snaží člověk udělat sporta
Tohle je velký kouzlo aktivních podvozků BMW a nebo obzvlášť KTM. Tam po kliknutí okamžitě dojde ke změně a je možný si užívat terén s dlouhýma zdvihama a po vyjetí na silnici a přepnutí do sport modu brousíte stupačky o asfalt ...
Jinak u klasického stavitelného podvozku (je potřeba taky rozlišit,zda je plně stavitelný tedy předpětí,útlum odskoku a útlum stlačení a nebo jen částečně stavitelný a to buď jen předpětí v nejlevnější variantě a nebo předpětí a útlum odskoku) je dobrý si to pořádně nastavit a pak do toho nehrabat. Pokud jezdím převážně sám a ostře,tak to tak nastavím,ale pak se musím smířit s tím,že když jedu ve dvou,tak to není ono. Nebo když hodně cestuju,tak si to nastavím komfortně,ale pak to zase nebude při ostřejší jízdě ono.
Pokud mám nějaký levnější řešení vidlice,tak se dá ještě laborovat s progresivníma pružinama a s viskozitou oleje. U plně stavitelné vidlice to není potřeba,protože ten rozsah nastavení je kolikrát až zbytečně velkej. Ale nebrat paušálně. Záleží vždy na vidlici.
Už sem se setkal i s tím,že kolikrát na modelu s nenastavitelnou vidlicí se jede líp,než na modelu s rozhozenou vidlicí a nebo s vidlicí,kde přestalo fungovat nastavení útlumu.
Podvozku je potřeba věnovat pozornost i pokud funguje bezvadně a je potřeba nejdéle 1x za 4 roky vyměnit olej a zkontrolovat všechna futra. Nečekat na to,až začne vidlici rosit gufero,což je 98% stav,kdy se ke mně vidle dostane …
Jinak u klasického stavitelného podvozku (je potřeba taky rozlišit,zda je plně stavitelný tedy předpětí,útlum odskoku a útlum stlačení a nebo jen částečně stavitelný a to buď jen předpětí v nejlevnější variantě a nebo předpětí a útlum odskoku) je dobrý si to pořádně nastavit a pak do toho nehrabat. Pokud jezdím převážně sám a ostře,tak to tak nastavím,ale pak se musím smířit s tím,že když jedu ve dvou,tak to není ono. Nebo když hodně cestuju,tak si to nastavím komfortně,ale pak to zase nebude při ostřejší jízdě ono.
Pokud mám nějaký levnější řešení vidlice,tak se dá ještě laborovat s progresivníma pružinama a s viskozitou oleje. U plně stavitelné vidlice to není potřeba,protože ten rozsah nastavení je kolikrát až zbytečně velkej. Ale nebrat paušálně. Záleží vždy na vidlici.
Už sem se setkal i s tím,že kolikrát na modelu s nenastavitelnou vidlicí se jede líp,než na modelu s rozhozenou vidlicí a nebo s vidlicí,kde přestalo fungovat nastavení útlumu.
Podvozku je potřeba věnovat pozornost i pokud funguje bezvadně a je potřeba nejdéle 1x za 4 roky vyměnit olej a zkontrolovat všechna futra. Nečekat na to,až začne vidlici rosit gufero,což je 98% stav,kdy se ke mně vidle dostane …
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD
Pro Thomase - Helmu bych teda bejt tebou opravdu nepodceňovala už jednou mi zachránila život, když jeden ***** začal předjíždět před horizontem. Je lepší si připlatit za nějakou kvalitnější, aby si měl hlavu jak skořápka. Mrkni sem https://www.bolder.cz/helma-na-motorku
Naposledy upravil(a) Barbora07 dne úte črc 16, 2019 14:01, celkem upraveno 1 x.
Admin sice smázl link z příspěvku shora, nicméně jsem přesvědčen o tom (a všechny indicie tomu nasvědčují), že smáznutí si zaslouží celý příspěvek, neboť není ničím jiným, než pokusem podsunout sem reklamu na vlastní e-shop. Registraci bych však, alespoň prozatím, ponechal aktivní: třeba se pletu a dočkáme se pozitivního překvapení...
Verys má stavitelné předpětí i útlum. Zkusím se ještě zeptat před převzetím motky, jesli náhodou do toho zasahují, nebo jinak, zda to někdo, třeba těžší, vyžadoval a oni zasahovali (nastavovali) a s jakým výsledkem. Odladit by se to na váhu jezdce, nebo převažující podmínky, mělo, jinak by ta stavitelná vidle ztratila význam. No, já do předku, poučen Durexem, hrabat sám určitě nebudu.
Zadku rozumím, tam je jen jedno kolečko, přes které snad zvládne nastavit předpětí i troubelín (když budu brát plné kufry a ženu s sebou - přitvrdím).
Zadku rozumím, tam je jen jedno kolečko, přes které snad zvládne nastavit předpětí i troubelín (když budu brát plné kufry a ženu s sebou - přitvrdím).
Nějak tak.Jerry3 píše:Admin sice smázl link z příspěvku shora....neboť není ničím jiným, než pokusem podsunout sem reklamu na vlastní e-shop. Registraci bych však, alespoň prozatím, ponechal aktivní....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF