Pitris píše:No aspoň že C3 a ne C2. A C Ti servis doporučí kvůli eko
Jinak rozdíly v olejích - i ve stejných třídách jsou, ale (pokud se budeme bavit o renomovaných výrobcích) nepatrné, a to co je na obale je i uvnitř. Ale opravdu nejdůležitější je včasná výměna bo přejíždění nedá ani superhyperechtoil....
Takže s olejem C3 naměří na technické lepší emise?
já tam snad vrazím MOGUL-:)
Pitris píše:No aspoň že C3 a ne C2. A C Ti servis doporučí kvůli eko
Jinak rozdíly v olejích - i ve stejných třídách jsou, ale (pokud se budeme bavit o renomovaných výrobcích) nepatrné, a to co je na obale je i uvnitř. Ale opravdu nejdůležitější je včasná výměna bo přejíždění nedá ani superhyperechtoil....
Takže s olejem C3 naměří na technické lepší emise?
já tam snad vrazím MOGUL-:)
Zdar borci, ještě dotaz, tak nevím jestli sem udělal dobře...včera sem četl na recenzi heureka že ten ELF SXR9000 5W40 je hodně hustý a že prý brzdí motor, 5W30 je řidší že?..když dám vyhledávání oleje dle vozidla at je to Total, Castrol , SUNOCO atd tak viskozita oleje byla 5w30, ikdyž mě v Nissanu poslali dle VIN že patří 5W40. Nechtěl bych aby díky mě motor sloužil kratší dobu než by mohl...
Ano. 5w40 je při provozní teplotě motoru o trošku viskóznější. Řádově o jednotky, bo "30" je někde u 11-ti a "40" u 13-ti mm2/s.
NIJAK tomu motoru neublížíš Ani kdyby si dal 10w60, kde je ona viskozita někde u 23 mm2/s.
Musím někde najít manual k tomu autu si pamatuju že tam byla norma ACEA A2, a tuším že 5w30 nebo 10W40 a tam je taky 40-:) asi to moc řeším že?...ještě sem si stáhl tech list ELFu SXR900 5W30 má při teplotě 40C 90mm/s a 5W30 jen 55mm/s..což je skoro o plovinu vetší hustota..
Pitris píše:Ano. 5w40 je při provozní teplotě motoru o trošku viskóznější. Řádově o jednotky, bo "30" je někde u 11-ti a "40" u 13-ti mm2/s.
NIJAK tomu motoru neublížíš Ani kdyby si dal 10w60, kde je ona viskozita někde u 23 mm2/s.
Ale když nevěříš, dej klidně 5w30. Ale s ACEA A3.
No ono právě ACEA A3 v 5W30 už moc není je to většinou A5, někdo mi radil na alze.cz MOL 5W30 A3 a už sem ho tam nezahlídl, ňjak to ubývá-:)
peetman.1980 píše:Musím někde najít manual k tomu autu si pamatuju že tam byla norma ACEA A2, a tuším že 5w30 nebo 10W40 a tam je taky 40-:) asi to moc řeším že?...ještě sem si stáhl tech list ELFu SXR900 5W30 má při teplotě 40C 90mm/s a 5W30 jen 55mm/s..což je skoro o plovinu vetší hustota..
Jo. Moc to řešíš. A2 už není, ale HTHS viskozitou odpovídala A3. A1 a A5 jsou "řidší". A jasně že jde i 10w40-ka. A ta mívá při 40-ti stupních i 100 mm2/s. Ale je to s teplotou proměnná hodnota.
5w30-ky s A3 jsou, ale nemnoho. Proto Ti radíme 5w40 - s tou se nespleteš. A znovu, a naposledy: NIC se motoru nestane
A krom toho - pokud předpis opravdu A2, tak tam A1 ani A5 NEMÁ co dělat.
OK tak díky moc už su klidný, neřeším nerozumím tomu problému jako ty...ale potřeboval sem "slyšet" že sem to neposral..už se nedívám na recenze -:) a tímto diskuzi ukončuji a moc moc děkuji všem zúčastněným za jejich názory a hlavně rady....