To je na stránkách Benziny. Ale působí to korozivně? Jaký to má vliv na životnost načerpaného benzínu?Bramborak3 píše:VERVA 100 neobsahuje klasický biolíh, ale je na bázi ETBE (etyltercbutyléter). ETBE má příznivý vliv na výhřevnost paliva, lepší oxidační stabilitu a neváže na sebe vodu, která negativně působí na výkon motoru a korozi.
skodovkar píše:Filtr mám, je taky řádně olepený z toho svinstva. Ale dočetl jsem se, že ten ETBE má v sobě kyslík, tedy snižuje emise CO, COž mě teď před technickou celkem zajímá! Krom toho zkusím nainstalovat ještě vylepšený rozprašovač paliva, ten by měl CO taky dále snížit. Myslím, že limit mám 1,5% CO ve výfukových plynech
skodovkar píše:Po čtyřech letech se mi z nádrže vypařil benzín a kvůli babišovici teď nádrž smrdí jako fermež. Proto jsem uvažoval vzít Vervu 100, ale otázka zní, jestli si tím polepším
skodovkar píše:To je na stránkách Benziny. Ale působí to korozivně? Jaký to má vliv na životnost načerpaného benzínu?Bramborak3 píše:VERVA 100 neobsahuje klasický biolíh, ale je na bázi ETBE (etyltercbutyléter). ETBE má příznivý vliv na výhřevnost paliva, lepší oxidační stabilitu a neváže na sebe vodu, která negativně působí na výkon motoru a korozi.
Po čtyřech letech se mi z nádrže vypařil benzín a kvůli babišovici teď nádrž smrdí jako fermež. Proto jsem uvažoval vzít Vervu 100, ale otázka zní, jestli si tím polepším
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků