Ja by som tú 60-ku zmenil na 50-ku. Ak to ešte neexpedovali, tak ti objednávku bez problémov zmenia. 60-ka bude na okruhu v poriadku, ale na bežné jazdenie keď ideš 5-10-20 km a motor sa poriadne ani nezohreje, je to už je moc hustý olej.
Inak pekne si zrušil tie brzdy. Čo mala tá Kia sériovo (priemer, hrúbka)?
P.s.: Potom sa nezabudni pochváliť, že aký čas si mal na Slovakiaringu.
Bohužel olej už odeslaly, ale ten tam bude stejně jen ty dva měsíce, než se vrátím z okruhu. Pak tam hned půjde ta 0W-40 ma zimu. Krátké trasy vůbec nejezdím, minimálně 40 km. Ani nevím, jak se mi povedla objednat ta 60tka. Měl jsem v prohlížeči otevřených asi na 20 záložek...
Jinak k těm brzdám. Rozhodně jsem nikdy po prudkém brzdění nezůstal na nich stát, nejsem blázen.
Naprostý souhlas s BigBangem, u dnešních aut je asi nemožné brzdy zničit a pokud ano, je na vině jasně řidič. Tady je vidět, že nedošlo k pomalému ochlazení další jízdou, ale auto zůstalo po nesmyslném brzdění nejspíš stát na místě a desky se prostě napekly na kotouče
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40 Lexus NX 450h+ - v záběhu
lefort píše:Naprostý souhlas s BigBangem, u dnešních aut je asi nemožné brzdy zničit a pokud ano, je na vině jasně řidič. Tady je vidět, že nedošlo k pomalému ochlazení další jízdou, ale auto zůstalo po nesmyslném brzdění nejspíš stát na místě a desky se prostě napekly na kotouče
Tady nejde o napečení, ale o nestejnoměrný odvod tepla v místě desek z kotouče a protilehlé strany kotouče, a tím dochází k jeho tepelnému zvlnění.
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
Valvoline All-Climate 20W-50
lefort: Tak s tím nesouhlasím. V autotipu teď dělaly test 14 aut na dovolenou, nebo co a právě Kia Sportage tam naprosto propadla. Při 4 (slovy pouze ČTVRTÉM) zabrzdění z rychlosti 130 km/h, což není nic dramatického, brzdy naprosto propadly. Z brzd se kouřilo a kia zastavila až za 75m! Źádné další auto 70m nepřekročilo. Brzdné dráhy se pohybovaly kolem 60-65m. Nevím, co Kia používá za kotouče, ale větší sra... jsem nikdy neviděl. Je mi 30 a v žádném autě jsem nikdy takové problémy s brzdama neměl. Nyní mám už na EBC kotoučích skoro 8 000 km a žádný problém..
Jinak olej už dorazil dom. Každopádně všem děkuji za pomoc s výběrem a rozhodně jsem se o oleji zde na fóru toho dozvěděl více, než jsem si myslel
To nejsou sračky kotouče,ale desky. Kotouče se zvlní nebo nezvlní dle kvality materiálu a desky brzdí , nebo nebrzdi a vadnou - příčinou je odtláčením desek od kotouče vzniklým plynem z materiálu desek zahřátím.
Oprava a omluva - psal jsem to z mobilu při čekání na manželku, pak to šlo rychle ani přečíst jsem to nestih.
Naposledy upravil(a) Hombre dne stř črc 27, 2016 14:42, celkem upraveno 1 x.
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
Valvoline All-Climate 20W-50
Pitris píše:Bohužel i taková situace může nastat nezávisle na vůli řidiče....
pokud se mi tohle stane, např. kolona v kopci, tak se vždycky po zastavení snažím, aby destičky nebyly v kontaktu s jedním místem. De facto zastavím, pustím brzdu a nechám auto pomalinku rozjet 2-3 vteřiny a zase zabrzdím, aby se pořád měnilo místo dotyku.
BigBang, to môžeš spraviť iba vtedy, ak sa máš kam pohnúť. Ja som už zažil situáciu keď som na D1 niekde pred Prahou musel za zákrutou brzdiť zo 160 na nulu a následne sme tam ostali stáť. A ku všetkému to bolo z kopca, takže som nemohol po zastavení brzdu ani pustiť. Našťastie krátko po tom sme sa pohli, ale dokážem si predstaviť, že nejaké väčšie plne naložené SUV s tým bude mať problém, keď to tatko cestou na dovolenku preženie s rýchlosťou a následne aj brzdením.