Zdravím vás,
před rokem jsem kupoval ojetou octávku 1.8, 92kw 158000km. Byl proveden výplach motoru z důvodu neznámé náplně oleje od puvodního majitele, následně byl motor naplněn Castrolem Magnatec C3 5w-40 (nekamenujte mě ) a vůz byl přestavěn na LPG. Nyní se chystám na výměnu oleje a rád bych si od vás nechal poradit jaký "pořádný" olej použít.
Ještě bych rád dodal že mám problém se ztrátami oleje cca 1L/3500km. Skrvrny pod autem nejsou. Jinak auto používám na kratší pojíždky, převážně město, časté starty atd. Negarážované.
Předem děkuji za radu
Pedrito
ze je to zase nejaky fake , a niekto si robí srandu
ps: Magnatec von, naliat novy olej vw502.00 trebars Total Quartz 9000 (5w-40) a jazdit dalej, po cca 5000km vypustit, vymenit filter, novy Total a viacej neriesit
spotreba 1L na 3500km nieje az taka tragicka, zvlast ked su zle zalozene stieracie kruzka v tomto motore
Návštěvník píše:....udělal byste nějaký proplach po tom magnatecu....
Netřeba. Starý olej ven a nový dovnitř.... a klidně bych zůstal u toho intervalu 8tkm - obzvláště při krátkých jízdách.... Jinak dá se určitě i ta 5w40, jen ta 5w50 (po)může spotřebu oleje trošku snížit.
Ta záležitost s údajně obráceně namontovanými stíracími kroužky se skutečně týká jedné série motorů 2.0 8v 85kW...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90 "Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill