Humor :-)
Moderátor: Colommbo
-
Návštěvník
Re: Humor :-)
Byl jsem svědkem toho, když si řidička přišla do autoservisu pro auto, které mělo být spravené po autonehodě. Přišla pěšky, ale vedla bicykl odhadem za 40 tis. Kč: vedla ho proto, že měla spadlý řetěz, už na první pohled kvůli naprosto špatně seřízené přehazovačce... 
- Colommbo
Spadlý řetěz = potkané kolo...! 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
-
Návštěvník
Vzhledem k tomu, že byla poněkud odřená (čerstvě), tak se jí to asi fakt "potkalo". 
No nestává se často,že by přehazka sundala řetěz. To že se jebe řazení,jo,pokud někdo nekombinuje např. Sram vs. Shimano. Něco se dá,ale né vše.
Většinou to sundá "předek". Ale tim se to dá i nahodit.
Většinou to sundá "předek". Ale tim se to dá i nahodit.
-
Návštěvník
Když máš blbě seřízený "zobák" a nemáš plastový talíř pod kazetou (dražší kola sportovního střihu ho nemívají), tak ti řetěz může vlítnout mezi největší kolečko a výplet zadního kola. No a když to ještě okořeníš kontraproduktivní manipulací s přesmykačem, může vzniknout i něco, co bez roznýtování řetězu stěží rozpleteš. No a tohle byl přesně ten případ.
Docela jsem divil, že ten bicykl šel alespoň tlačit...
Kujva,jsou tam dorazy,takže dostat řetěz k drátům...
To jde nastavit i na lepším základu Acer,natož na LX,SLX,XT,XTR...
To jde nastavit i na lepším základu Acer,natož na LX,SLX,XT,XTR...
-
Návštěvník
By ses divil, na čem všem dokáží lidé jezdit. Jinak šlo o Canyon: tato značka nemá kamenné prodejny, kolo dostaneš v krabici a musíš si ho dosestavit a doseřídit doma. Dokonce k němu přikládají i malý momenťák: silně pochybuji, že dotyčná tušila, k čemu je dobrý, tedy pokud si to kolo sama dosestavovala...Návštěvník píše:... měla spadlý řetěz, už na první pohled kvůli naprosto špatně seřízené přehazovačce...
Ale chápu. Proč si teda nekoupí někdo kdo nemá o tom ani páru, kolo v krámu a se servisem.
-
Návštěvník
Nemohu mluvit za ni, ale sám za sebe si dovolím prohlásit, že Canyon je v každé kategorii nejlepší. Proč? Inu proto, že za těch min. 30% ušetřených na každém kole díky absenci kamenných prodejen může být "lepší", a to nejen ve výběru osazení.
No s tim moc nesouhlasim.
Vycházim z jedné věci:
zákony života nám umožňují vyzkoušen všechny dostupné varianty,abychom se,většinou (né vždy) vrátili k té osvědšené.
V mém případě,k proflaklému a mnohejma zavrhovanému Šimánu. Rámy preferuju AL,stavim kola běžnejm uživatelům.
Karbon? ano,ale vše,to ovšem nic pro mě. Nezajímá,nerozumím. AL rám a hogo fogo si nechat dát C vidli? Kliky? ap., Kulový,stavim zásadně od manitůa.
A řetězy většinou Sram 781 a sladim to se Šimi LX a vejš. I když mi to funguje i s Acerem (Altus ne) ovladačem. Pokud jsou lanka mazaný teflonem.
Vycházim z jedné věci:
zákony života nám umožňují vyzkoušen všechny dostupné varianty,abychom se,většinou (né vždy) vrátili k té osvědšené.
V mém případě,k proflaklému a mnohejma zavrhovanému Šimánu. Rámy preferuju AL,stavim kola běžnejm uživatelům.
Karbon? ano,ale vše,to ovšem nic pro mě. Nezajímá,nerozumím. AL rám a hogo fogo si nechat dát C vidli? Kliky? ap., Kulový,stavim zásadně od manitůa.
A řetězy většinou Sram 781 a sladim to se Šimi LX a vejš. I když mi to funguje i s Acerem (Altus ne) ovladačem. Pokud jsou lanka mazaný teflonem.
-
Návštěvník
Canyon má vlastní vývoj, kde vyrábí (nechává si vyrábět), to netuším. Osazení používá nejrůznějších značek, ale dokáže ho vhodně nakombinovat. No a když si projedeš srovnávací testy (srovnávající srovnatelné, včetně cenové hladiny) a hodnocení na výstavách, tak Canyon vítězí všude, kde se objeví. Prostě pokud nevíš, co koupit z toho, co se vyskytuje na trhu, a nechceš se splést, tak Canyon je rána jistoty.
Budiž. Nezatracuji,jen dávám zkušenost,svojí.
To je asi to,proč si nikdy nekoupím olej např. od MO,dokáži si vybrat,nejen pro sebe,stejné,za jiných podmínek. A není to jen o prašulích.
Prostě vím,v mém věku,že řízek z krkovice je lepší než z "čistýho a drahýho masa". Cholesterol průser,výživnost a chuť ok.
SG,SH vs. SM,SN. Mazivost vs. normy nejen eko.
To je asi to,proč si nikdy nekoupím olej např. od MO,dokáži si vybrat,nejen pro sebe,stejné,za jiných podmínek. A není to jen o prašulích.
Prostě vím,v mém věku,že řízek z krkovice je lepší než z "čistýho a drahýho masa". Cholesterol průser,výživnost a chuť ok.
SG,SH vs. SM,SN. Mazivost vs. normy nejen eko.
Ke každému vozidlu se vždy najde ten správný klíč

Jenže s tou nulasedmou dojedeš do cíle skoro vždy.
-
Návštěvník
Abych byl správně pochopen: sám Canyon nemám, ale těm, co mají prašule, ho rád poradím, poněvadž si jsem jistý, že se neseknu.Pedro píše:...To je asi to,proč si nikdy nekoupím olej např. od MO,dokáži si vybrat,nejen pro sebe,stejné,za jiných podmínek. A není to jen o prašulích...
Připomíná mi to odpověď jednoho dobrého jihomoravského vinaře (mohl bych jmenovat, ale záměrně nebudu), který mi na mou otázku, jaké víno si mám koupit, aby mi určitě chutnalo, odpověděl, ať si za čárou u Hofera koupím chilské...