Dobrý den mám problém s padáním nafty u Vozu Ford fiesta 1.8.d.
Popis problému:
Když ráno příjdu k autu a chci nastartovat tak musím dlouho točit než chytne(nemá asi dostatek nafty?)Po malé odstávce chytne hned cca.do3hstání pohom je to delší,ale ne jako ráno,dnes jsem byl rozdělat přívod naftyod filtru k čerpadlu a skoro nic z toho nevyteklo tak usuzuji že to odteklo přepadovou hadičkou zpět do nádrže tak jsem ji taky rozdělal a byla taky suchá,takže bych ted chtěl koupit nové hadičky od filtru k čerpadlu,a od filtru k takové já nevím co to je nejaká řj?ale klasické průhledné které na konci přišroubuji sponkou ne ty blbé fordácké,nevíte mám vyměnit i ty co jsou u vstřiků a palivový filtr? taky jsou už nějaké lepší u těch vstřiků jelikož na sobě mají nejakou texilní sítovinu.Je to dobrý postup?
Padá nafta
Moderátor: Colommbo
Nevím konkrétně, jak je to u nafťáku od Fordu, ale tipnul bych si - jestli to nikde neteče, že je netěsný nějaký jednocestný ventil (u palivového čerpadla?) Hadičkama - pokud nejsou zpuchřelé, a mokré od nafty, to asi nebude, ale preventivně je vyměnit nebude asi od věci, "své" už mají asi za sebou.
Zkus vyměnit přepadové hadičky od vstřikovačů. Ztvrdlé a zpuchřelé nemusí propouštět naftu, ale může se jimi dostávat vzduch do systému a nafta odteče do nádrže. Přepad nafty bývá zaústěn do sání z nádrže, není samostatně vyveden do nádrže. Dalším možným zdrojem problémů bývají ruční palivové membránové pumpy, ale netvrdím, že ji na autě máš. Záleží na konkrétním autě (model, rok, země původu ap.). Tam se do systému dostává vzduch přes poškozenou membránu.
Hadici koupíš v metráži u prodejců náhradních dílů a příslušenství. Mně se osvědčila hadice, která je pryžová, s jednovrstvou výztuží bez textilního opředení (je taková čitelnější, to opředení zakrývá povrch pryže, a tedy nejsou vidět vady), vnitřní průměr cca 3.5 mm. Cena cca 60 až 80 Kč za metr a ten jeden metr Ti bohatě stačí, ještě zbude.