Olej Octavia I 1.8 20V proč ne Acea C3

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Honza2111

Re: Olej Octavia I 1.8 20V proč ne Acea C3

Příspěvek od Honza2111 »

Také to nevypadá špatně. Jen nevím, podle čeho se rozhodnout, asi podle sympatii :)
Jezevcik

Příspěvek od Jezevcik »

Přečti si první reakci na první straně. Na Pandoru a jeho asi třicetistránkové vlákno (a stejně si není jistý) ale nemáš :)
Toyota Verso 1.8 Valvematic, r. v. 2011
Léto: Shell Helix HX6 10W-40
Zima: Shell Helix Ultra 5W-40
Toyota Corolla Liftback E 11, 1.4 16 V, r. v. 97
Shell Helix HX6 10W-40
Honza2111

Příspěvek od Honza2111 »

Ještě porovnám technické listy, vyberu užší finále, zavřu oči a zabodnu prst do seznamu :D
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Honzo já osobně bych při Tvých jízdách vybral 5w40 Millers Trident nebo ten Valvoline....:wink:
Jinak pokud by si chtěl "vyšší level" (který ale netřeba bo jak Trident tak Valvoline jsou gut), tak Mobil1 0w40 nebo to Yacco Galaxie 5w50. Jinak ale důležitý je i interval výměny !! a při kratších jízdách bych nešel přes 10tkm - a je celkem jedno co dáš za olej bo ani "superoil" délku intervalu nijak významně neprodlouží....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
alda147

Příspěvek od alda147 »

Honza2111 píše: Včera jsem ještě sjížděl internet a hledal oleje, a tady je výsledek (ještě budu pokračovat). Vše VW 502.00, ACEA A3, API SL (někde API SM, SN/SM) - čerpáno z e-shopů, technické listy jsem zatím u všech nehledal.

Elf Evolution 900 NF
Shell Helix Ultra (SM)
Millers Oils Trident
Mobil 1 New Life (SN/SM)
Mobil Super 3000 X1 (SM)
Total Classic
Total Quartz 9000 (SM)
Total Quartz Energy 9000 (SM)
Millers Oils CFS (SM) - velký favorit, i přes tu cenu a API SM :wink:
Yacco Galaxie GT (bohužel API SN, ale PAO a ester)

Ještě budu pátrat.
zrovna ten Total Quartz 900 5w40 je už v SN
Honza2111

Příspěvek od Honza2111 »

Pitris píše:Honzo já osobně bych při Tvých jízdách vybral 5w40 Millers Trident nebo ten Valvoline....:wink:
Jinak pokud by si chtěl "vyšší level" (který ale netřeba bo jak Trident tak Valvoline jsou gut), tak Mobil1 0w40 nebo to Yacco Galaxie 5w50. Jinak ale důležitý je i interval výměny !! a při kratších jízdách bych nešel přes 10tkm - a je celkem jedno co dáš za olej bo ani "superoil" délku intervalu nijak významně neprodlouží....
Na ten Mobil jsem také koukal, ale říkal jsem, že už by to bylo hodně řídké. Četl jsem názory, že u starších motorů a řídkých olejů má čerpadlo problém vytvořit dostatečný mazací tlak. U těch esterových olejů předpokládám, že není tak velké množství, aby to nějak narušovalo těsnění, ani staré? I kdybych tam dal supr ťupr olej, tak ho stejně nebudu přejíždět. Jednak měním po roce a za ten rok většinou ani těch 10tis. nenajedu.
Máchal

Příspěvek od Máchal »

Už ti tu někdo doporučil Sunoco Sportivo 5W50? :wink:
Honza2111

Příspěvek od Honza2111 »

Ne, ale v jiných vláknech a diskuzích byl také doporučován, takže už jsem na něho také hodil oko. Údajně ho používá US Army a jezdí se s ním Dakar. Určitě také půjde na můj seznam :) Ale už to brzy budu muset rozseknout, příští středu jsem objednán na výměnu.
Máchal

Příspěvek od Máchal »

Colommbo na něj jezdí v Opelu a já v podstatě stejném motoru, jako ty (dvě výměny) a motor si přede, jak před 16ti lety :wink:
680Kč za 5L je supr cena :wink:
Jezevcik

Příspěvek od Jezevcik »

To je hodně dobrá cena. Bezo? Jak se motor vypořádává s tím, že neplní normu VW 502.00 :D
Toyota Verso 1.8 Valvematic, r. v. 2011
Léto: Shell Helix HX6 10W-40
Zima: Shell Helix Ultra 5W-40
Toyota Corolla Liftback E 11, 1.4 16 V, r. v. 97
Shell Helix HX6 10W-40
Honza2111

Příspěvek od Honza2111 »

Ještě jsem nepátral po nějakém infu o výrobci, jsou to amíci? Věřím, že bude dobrý, díky za tip. :wink: Určitě ho přidám na seznam.

znackoveoleje.cz je e-shop Alfiho?
Honza2111

Příspěvek od Honza2111 »

A není 680,-/l dobrá cena? Myslím za 5 l oleje.

Ale je fakt, že neplní 502.00, tedy, co jsem našel na jednom e-shopu.
Máchal

Příspěvek od Máchal »

Jaknaauto.cz - motor neprotestuje, přede si jak zamlada. Kupodivu se zatím nezadřel (bez normy VW 502.00) :D
Mogul 5W50 taky neplní na papíře normu VW 502.00 a přitom ji s prstem nose splňuje. Je to (údajně) vše o penězích. Za normy se platí (mi někdo onehdá posílal (asi skodovkar) vyjádření Mogulu - zaboha nemúžu najít ten email) :oops:
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Honza2111: Jedna rada, Honzo, možná trochu kacířská - máš, zaplaťpánbu, ještě normální motor, u něhož se na nějaké koncernové normy můžeš zvysoka vy... a vybrat olej podle PPP (převažujících provozních podmínek), sympatií a výše konta. K viskozitě 5W50 jsem dospěl proto, že musím olej dolívat, zpočátku jsem dvě výměny měl Mobil1 Peak Life 5W50 a pak na upozornění tady z fóra (snad Jarek, už se nepamatuju) jsem objevil Sunoco. O peníze (mi) nejde, jsem přesvědčen, že je to poctivý olej ještě ze staré školy (API SH), v jiném vlákně píšu "hodně dobrý olej pro hodně dobré motory". Nikomu ho nenutím, jen doporučuju a myslím, že zrovna tvůj motor by byl spokojený a ty taky. :)
P.S. Jestli se ale rozhodneš pro inteligentní molekuly, tož už sem raději nechoď... :mrgreen:
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Colommbo píše:P.S. Jestli se ale rozhodneš pro inteligentní molekuly, tož už sem raději nechoď... :mrgreen:
Vždyť jsem to řekl hned na začátku, byť jinými slovy. :P Je to úplně normální motor, pro který bude nejlepší úplně normální olej, ale dostatečně brzy měněný (už s přihlédnutím ke km nájezdu a časovému stáří). Normálně bych se zastavil na benzínce ONO a tam pořídil ten nejlacinější olej v SAE 10W-40, měnil bych ho po 6 (tis. km, resp. měsících) a vymalováno! :lol:
Odpovědět