Aktualizuji téma pneumatik a konkrétně mojí recenzi na zimní pneu Yokohama BluEarth Winter V906 ( 205/55 r16 ) Aktuálně je na voze mám třetí sezónu, najeto něco okolo 15tis km.
Jak fungovali první dva roky, tak letos šílené zklamání. Na ledovce nedrží, v břečce je vozidlo nepředvídatelné, na sněhu strašně hrabe a kopec, co jsem dřív za stejných podmínek vyjel, prostě nevyjedu.
Fungují dobře jen při dešti nad nulou a když je sucho. Hodně se mně potvrdilo tvrzení od mého gumaře, že zimní dobrou gumu poznáš až od třetího roku! Jak mně začaly ubývat první tisíce km rychle, tak teď vůbec, vzorek se najednou zastavil a neubývá ( zimní pirelli cinturato winter jsem sjel za 3 sezony na 3mm! ). Trošku si lámu hlavu s tím, jestli je tam příští rok nechat, ale skrz dobrej vzorek, ten rok ještě asi jo..
Příště bych už volil jinak a v pneu na daily auto, už nebudu zkoušet nic jiného a půjdu zas do Bridge, Goodyear nebo Pirelli. V téhle třídě bych šel určitě za stejné peníze raději do Hankooku, nebo i levnějšího Kumha.
neyli píše: ↑stř úno 21, 2024 7:54
No, pořádnou zimu moc neokoštovali, ale přece jen jsem párkrát do pořádných hor s nimi i vyjel, a tak bych stručně ohodnotil asi takhle..
+ tiché
+ sucho,voda,ledovka a břečka, tak to krájí samo, skvělé odvádí a fakt drží- top

+ skvělý design a je radost chodit okolo

+ cena 1720,- v rozměru 205/55 16H
- mají z výroby docela nízký vzorek, nějakých 7,6mm což mně příjde málo a trochu se obávám nájezdu, ale zatím od listopadu měření skoro nic neubylo
- ve sněhu oproti Pirelli trochu zaostávají, ale ne o moc!
? o trošku vyšší spotřeba než předchozí, cca 0,4l ( psal jsem Pitrosovi Jr cca měsíc zpět, spotřeba se už srovnala na normál )
Původně to měl být můj asi celoživotní favorit Goodyear, jenže v té době ( listopadu ) stály nekřesťanských 2500kč/kus, ale ve výsledku jsem rád, protože jsem Yokohamu chtěl zkusit vždycky a jsem opravdu spokojený s výběrem.