Jaké pneu?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Pitris
Site Admin

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Pitris »

Já bych si nikdy nedovolil tvrdit že Conti je šunt, ale trošku mě vadí že je (se) staví do pozice polobůh. Stejně jako koncern VW....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

Na těch zimních od Conti jsem si ničeho extra prémiového ve srovnání s jinými prémiovými gumami nevšiml. Zato si při každém přechodu z přímého směru jízdy do zatáčky všímám jejich naprosto neprémiového chování.
NOVON

Příspěvek od NOVON »

VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
NOVON

Příspěvek od NOVON »

jerry3: Klidek..moje KAMA EURO-519 na oktavce taky "drifrujou".Tam je to ale asi dano vyskou vzorku 12 mm.
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
Hombre

Příspěvek od Hombre »

A zase testy, proč je Conti na prvním místě a Sáva S3+ na patnáctém, a přitom jsou na sněhu a ledu lepší. Testují zimní a přitom vyhrávají ty gumy, které mají lepší parametry pro letní gumu, sucho a voda. Pak zní otázka,proč tedy zimní, nestačí letní s hrubším vzorkem do vody a břečky??
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
Valvoline All-Climate 20W-50
kornel

Příspěvek od kornel »

Pretože je dosť rozdiel v mokrých podmienkach pri +(20-30)°C a pri teplotách tesne okolo nuly...

..letné Continental naopak nemusím, ich konštrukcia nespolupracuje s podvozkom môjho vozidla (v tom zmysle, aby podvozok odovzdal a odvádzal tú najlepšiu prácu akú vie/dokáže.. vzhľadom na to akým spôsobom jazdím v niektorých situáciach v teplom období a na suchu).
No na ich zimné TS 860 nemôžem v súvislosti s mnou uvedenými podmienkami povedať krivé slovo, práve naopak.. V zime neočakávam tak nekompromisné a športové chovanie od pneumatiky, ako od letnej.. u zimnej očakávam a oceňujem čo najlepšiu priľnavosť pri teplotách okolo nuly a za vlhka, až pri jemne namŕzajúcej vozovke.. čo táto guma splňuje.
Hombre

Příspěvek od Hombre »

No a právě, tato zimní guma je při jemně namrzající cestě oproti jiným gumám
v prdelí. Jestli dovedeš vyčíst z hodnot, tak neexistuje dobrá guma jak na sucho,mokro a zároveň sníh a led. Tyto hodnoty se mezi sebou perou a prát vždy budou.
Naposledy upravil(a) Hombre dne sob říj 28, 2017 16:43, celkem upraveno 2 x.
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
kornel

Příspěvek od kornel »

na tento poznatok si prišiel na základe čoho?

P.S bavíme sa o chladných mokrých podmienkach (aj tesne nad nulou až jemne pod). A v týchto podmienkach je táto guma viac než výborná.
Hombre

Příspěvek od Hombre »

Vždy proti sobě půjde dvojice voda+sníh proti sucho+led, zbytek disciplín má vliv na bezpečnost, jako papež na porodnost v Evropě.

Byl jsi rychlejší. Reakce na typ vozovky výše
No a právě na takové cestě dá na prdel té tvé obyčejná letní guma. Žádný testy, píší své zkušenosti.
Změna nastane, když ta mokrá vozovka začne se třpytí, pak máš pravdu ty.
Naposledy upravil(a) Hombre dne sob říj 28, 2017 17:13, celkem upraveno 3 x.
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
kornel

Příspěvek od kornel »

ja o voze, ty o koze.. ale ok, nemám tu najmenšiu potrebu vnucovať akúkoľvek svoju skúsenosť (v tomto prípade s tou konkrétnou pneumatikou v mnou uvedených podmienkach). Čo som uznal za vhodné, som už k téme napísal.
Naposledy upravil(a) kornel dne sob říj 28, 2017 17:08, celkem upraveno 1 x.
Hombre

Příspěvek od Hombre »

Zkušenost ti neberu, jen jsem napsal svou.
Jak již někde bylo psáno, nemusí mít pak v praxi guma vyzdvihované vlastnosti z testů. Vždy vyšší bere - kdo to platí. Proto žádné testy nemám rád.

PS: úpravy textu výše z důvodu aby bylo zřetelné na co se odpovídá. Kolega byl ve psaní rychlejší.
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
Shi

Příspěvek od Shi »

Středoevropský zákazník většinu zimy nestráví na sněhu, ale na mokrém a tomu odpovídá i středoevropská zimní guma. Pro sever Evropy má Continental v nabídce řadu Continental VikingContact (a IceContact s hroty) ...
Kdybych bydlel v horách, tak mě budou eminentně zajímat výsledky na sněhu. Ale žiji ve městě, tzn sucho/mokro/břečka. Těch případných pár dní na sněhu běžné zimní gumy zvládají slušně - stejně skoro každý jezdí jako podělaný.

Nicméně mám na středoevropských zimácích vyzkoušeno i 180 km/h po zcela bílé prázdné dálnici a předjela mě tehdy Audi Q8 s vlekem, na kterém měla naložený osobák ...
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Audi Q8 ? Není to zatím jenom koncept ?
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
kornel

Příspěvek od kornel »

Hombre píše: No a právě na takové cestě dá na prdel té tvé obyčejná letní guma.
..tak si kúp obyčajnú letnú gumu a máš to vybavené, akurát sa vyhýbaj snehu :lol: ..mimo to, že tu dávaš do dosť bezpredmetného porovnania letnú a zimnú gumu.
Hombre píše: té tvé..
té mé? Sorry asi to tu prežívam trochu menej ako ty.. mne je u riti značka ako taká :wink:
Hombre píše: Žádný testy, píší své zkušenosti.
Už som sa pýtal na základe čoho hodnotíš konkrétne TS 860? Ja na základe toho, že som na nich odjazdil cca 15tkm od jesene do jari 2016/2017 v rôznych podmienkach.. Jazdil si ich?
Shi

Příspěvek od Shi »

Pitris píše:Audi Q8 ? Není to zatím jenom koncept ?
Sorry, bylo to Q7 - velká SUV mě odpuzují natolik, že se v nich moc nevyznám :lol: Ale vidět někoho jak si to s vlekem žene 200 km/h po dálnici na které je vrstva uježděného sněhu byl fakt zážitek, který mě uklidnil v tom, že limit je mnohem dál, než si myslím.
Nicméně tu jízdu jako celek bych si nikdy zopakovat nechtěl - nejhorších 6-7 hodin za volantem, jaké jsem kdy zažil, trasa dlouhá 800 km.
Odpovědět