Olej Selenia poradite??

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
mfence

Olej Selenia poradite??

Příspěvek od mfence »

Dobry den,

uz nejaky ten rok jezdim Italske auta mam Lancie
Koupil jsem Lancia Kappa 2litr Benzin je to jiz nejaky patek

Ale cca pul roku po koupi me zacalo cinkat Axialni lozisko na klice a taky docinkalo a klika udelala papapa

A to vse po naliti Selenie 10w40 A tak nevim jestli na toto tento olej nemohl mit vliv a nebo to byla jen shoda nahod ?? Mam ho predepsany vyrobcem a tak ho tam chci zase po oprave dat. Tedka tam je Mogul ze servisu ale proste nemam Mogul rad.

Ale nerad bych zase menil kliku :)
modelář

Příspěvek od modelář »

Tak už konečně přestaň startovat studený motor se sešlápnutým spojkovým pedálem a budeš mít pokoj! :)
mfence

Příspěvek od mfence »

Jaky je problem v zime startovat na spojku ??
modelář

Příspěvek od modelář »

mfence píše:Jaky je problem v zime ...
Psal jsem snad někde něco o "zimě"? :shock:

Zato Ty jsi psal něco ohledně toho, že
mfence píše:... zacalo cinkat Axialni lozisko na klice a taky docinkalo a klika udelala papapa ...
,
což s tím
mfence píše:... startovat na spojku
totiž bezprostředně souvisí! :idea:
Itall

Příspěvek od Itall »

To jsem blázen, z těch italských aut. To se startuje bez vyšlápnuté spojky? A je v těch italských autech asi nějaké orgastické svezení, že nevadí ani u Alfy nějaká ta slabá ramena, u Lancie se zas sype něco jiného (nestartovat se spojkou nebo co). Jsem zmaten :oops: .
modelář

Příspěvek od modelář »

Italle, pokud chceš zažít orgasmus, musíš pro to také něco udělat! :P

A zrovna Lancia Kappa s přeplňovaným pětiválcovým dvoulitrem (tenhle motor tam ale tazatel nemá) je to nej, co znám! :D
mfence

Příspěvek od mfence »

No spojil jsem si studeny motor se zimou pardon
Ale tak se trochu rozepis ohledne te spojky :)

Jinak Italska auta jsou uplne v pohode jako kazde jine auto
Co mam kamarady ze servisu tak nadavaj jak na Nemce tak na Italy ale co se shodne kazdej je ze Francouska auta jsou nejhorsi :)

Mam uz 3 Lancku a parada jen proste odeslo Axialni lozisko taky nevim co kdo tomu autu delal atd a kolik melo vubec opravdu najeto atd :)

Neni duvod hanit IT auta napr nebejt Lancie tak dneska neni mnoho a mnoho patentu na auta kdyby ji nedusil Fiat mohla bejt tam kam patri a to na spicku viz Delty1 generace Stratos Fulvia,Beta,Gama, Thesis, Kappa ta ma pozink uz v 94roce klimu vse v elektrice atd nehnijou a vzhledem k najetym km temhle autum zavady odpustim rad
Naposledy upravil(a) mfence dne stř čer 15, 2011 16:45, celkem upraveno 2 x.
mfence

Příspěvek od mfence »

Nemam 2t skoda mel jsem drive tu cest a 2turbo 20ventil 5valec je naprostej masakr a drzak da se i solidne nafoukat na mnoho poniku spodek ma 2i a 2t stejnej a proto me ten Axial prekvapil Mechanik tohle nikdy neslysel a to je dela prevazne

Nemam moc rad Nemecke auta ano jsou celkem dobre ale Lancie je nepravem razena nekam k Dacii pricemz dala svetu mnoho patentu a skvela auta ktera jeste dnes natrou zadek modernim autum jak ve vebyve tak v kvalite a komfortu :) viz Lanciaklub.cz
modelář

Příspěvek od modelář »

To mfence: Klidně se podepíšu pod to, cos napsal! Jenom to tady nechci dále rozvádět, poněvadž bych zase někoho vytočil, a pak to schytal. Prostě startuj na neutrál s nesešlápnutým pedálem spojky a tečka! :)

Ať Ti jezdí!

Zdar!
mfence

Příspěvek od mfence »

ze ty mas Lancku co ? :)

No ok jeste pozjistuji proc tedy at to tu nemusis rozvadet dam to na klub:)

Jinak co ty jsi vlastne zac ? Mas dost podrobne a vecne rady k olejum atd da se to dobre cist a clovek neusina :)

Jeste jsem zapomel na Lybru ale tam se nejaka ta moucha uz bohuzel najde
Ale za ty penize se da dovalit nadhernej kousek 5let starej za ja tedka nevim 100 000kc ? 2,4JTD Nebo 2i a neni co resit a nemusim kupova Prassata oletaneho a stoceneho za 160klacku ale lidi jsou nepoucitelny hlavne ze maj teho nemce ne ?, :roll:
mfence

Příspěvek od mfence »

Jinak k olejum co tedy ta Selenie ?? Je to sic plodova voda Lancie ale nekde jsem zase cetl ze to neni zadny zazrak no .)

Ale tedka je tam Mogul a to je proste neprijatelne :)
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

mfence píše:Ale tedka je tam Mogul a to je proste neprijatelne :)
Souhlasím jen proto, že se jedná o itala.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Mogul jsou super oleje rozhodně bych jim důvěřoval více něž selenii :!: :!: :!:
mfence

Příspěvek od mfence »

Je tam nejaky za 100kc litr a to me proste moc dobre neprijde
modelář

Příspěvek od modelář »

mfence píše:ze ty mas Lancku co ? :)
...
Jinak co ty jsi vlastne zac ? ...
... lidi jsou nepoucitelny hlavne ze maj teho nemce ne ?, :roll:
Prostě mne ber jako velkého příznivce dané značky, jenž nikdy sám žádný vůz této značky nevlastnil a jenž vyznává stejný názor, který je obsažen v závěru citace z Tvého příspěvku! :wink: :lol:
Odpovědět