Orlen vs. Cinol oba 10w-40

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Návštěvník

Orlen vs. Cinol oba 10w-40

Příspěvek od Návštěvník »

Který z těchto olejů je podle vás lepší a který má větší tradici?Kdo už na ně jezdí ?Dík.
bjukemen
Příspěvky: 4933
Registrován: sob bře 29, 2008 17:09

Příspěvek od bjukemen »

..na Cinoil jazdí kde kto a zatial bez važnejších problemou,ale rozhodne oleje zn. Orlen maju dlhšiu tradiciu...ktorí je lepší sa nedá povedať ale aj tak sa ja osobne priklanam k Orlenu..

..ale otazka mi pride priliš účelová...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Můj názor je takový že Cinol i Orlen jsou dobré oleje......jejich cena je tak nízká že si člověk klidně může o pár tisíc kilométrů zkrátit interval výměny a udělat tak svému motůrku dobře....a to je super :wink:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Každá otázka je většinou účelová a to je účel něco se dozvědět.Asi máte pravdu lépe dát levný olej splňující normu,a vyměnit ho častěji,než dát drahý a ždímat ho tak dlouho až už skoro nemaže. :wink:
Pecold

Příspěvek od Pecold »

Jezdil jsem na Mogul GX-FE, Orlen (nepamatuju si presny nazev, ale ten levny 10w-40) a Cinol (5w-40).

Vsechny oleje naprosto v pohode.
Mogul - asi 6-7 vymen, vzdy po cca 12 000 km ( i kdyz vyrobce motoru predepisuje 15 000 km).
Orlen - podobne asi cca 6 vymen (nektere dokonce po 15 000 km) bez problemu.
Cinol - zatim jedna vymena, dal jsem ho na zkousku na zimu. Subjektivne mozna vetsi hlucnost motoru. Nevim jestli to bylo olejem nebo zimnimi podminkami. Zkusim ho jeste jednou pristi zimu a uvidim. Ta cena za 5W-40ku je velmi lakava.

Uvital bych taky nejake nazory na zmineny CINOL.

Pozn.: Komunikoval jsem s dodavatelem orlenu - v nabidce maji dva 10w-40 oleje s velmi rozdilnou cenou. Bylo mi receno, ze levnejsi ma doporuceny interval vymeny 10 000 km a ted ndahsi 15 000 km. Zrejme je ten levnejsi mene aditivovany.
modelář

Příspěvek od modelář »

Pecold píše: Cinol (5w-40).

Vsechny oleje naprosto v pohode.
60 tis. km v Opelu Zafira 1,6 - výměny po 15 tis. km a rovněž naprosto v pohodě!

P.S.: Navíc má uvedenu přímo požadovanou opeláckou (GM) normu, což řada jiných laciných olejů v 5W-40 nemá.
Itall

Příspěvek od Itall »

Cinol 10W-40 mám ve Fábii 1,0, asi 5000 km najeto od výměny. Nevím, co bych k tomu napsal. Nic nepozoruji ani kladného, ani záporného. Olej je stále celkem čistý - málo najeto. Tedy je to podle očekávání :D
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Italle zrovna čistý olej rozhodně není nic co by tě mělo uklidnit, právě naopak. Olej má taky čistit a z motoru má vytékat opravdu černý. Pokud se ti za interval olej moc "nezašpiní" tak takovému oleji bych už nedůvěřoval.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ja tiez uvazujem nad CINOLOM.... pretoze u nas je taky kamenny obchod kde ho predavaju 4L za 14 € filter FIAM za 3 € a kedze u nich kupim olej tak vymenu mam zdarma.. teda cena oleja aj s vymenou 17 € co je lakave...
CiNOL podla normy VW splna VW 500 00, co je lepsie ako môj doterajsi VALVOLINE DURABLAND co ma VW 501 00. No jednu vec nechapem ze preco ma API SJ !!! Ale mam VW Polo Classic 1,6 55kw rv. 1996 nalietnutnych 220 000km tak asi ten CINOL vyskusam.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

U nás v mototechně říkal prodejce že si dává cinol i do svojeho meďoura ,v servise ho taky čepují měli tam plnou bečku ,možná že ho máme v motoru i když si zaplatíme "značkový"a pochvalujem si jak nám to jede. :P
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

tak nieco ohladom pôvodu CINOLU som zistoval... , nakontaktoval som sa na nejakeho konatela spolocnosti ktorí mi akurat povedal to ze co sa tyka motorovych oljeov pre osobne automobily 5w a 10w tak olej je nakupovany z rakuska !
co sa tyka ostatnych olejov ako M7, alebo tie oleje pre nakladne automobily tak tie ze su nakupovane podla toho kde su najlacnejsie. Ale ubezpecil ma ze nejde o recyklovane oleje alebo podobne.... a este ma ubezpecil v tom ze motorovy olej pre osobne automobily je nakupovany z Rakuska...
a ze tie oleje splnaju rovnake kvalitativne poziadavky ako Valvoline, Mogul, BP, Q8..

Ale ako vravim mohol ma oklamat... nemusi to byt pravda... ale snazil som sa zistit aspon nejake informacie o pôvode oleja.... tak sem pisem len to co som zistil.. aby nebolo na mna zle ze si vymyslam alebo domyslam :-)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Kdo bydlí ve Slušovicích tak moc dobře ví co tam je za olej podle etiketách na barelech který tam sou... Záměrně neprozradím ale bát se nemusíte.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Dnes po dlhej dobe som sa vratil na SK a reku ze si pozriem nejake zaujimave fora a narazil som tu na vase...
Som vlastnikom dvoch aut a to Citroen C4 1,6 85kw LPG a akonahle skoncila zaruka zacal som don liat CINOL 5W-40, olej menim po 15 000km momentalne najazdenych 143 000km a auto ide presne tak isto ako ked sa don daval TOTAL QUARTZ 5W-30 (počas zaruky)
druhe auto je Peugeot 306 1,9 TD 66kw, na tom aute jazdi vacsino manzelka auto ma 362 000km a uz 4 roky don davam CINOL 10w-40 a taktiez uplne bez problemov.... olej v Peugeote menim po 10 000km pretoze auto jazdi hlavne po meste alebo prijimestskych cestach....
Takze ja len tolko k cinolu... u mna vladne spokojnost a budem ho davat aj nadalej pretoze podla mna je porovnatelny s inymi viac znamimi znackami
bjukemen
Příspěvky: 4933
Registrován: sob bře 29, 2008 17:09

Příspěvek od bjukemen »

Anonymous píše:Kdo bydlí ve Slušovicích tak moc dobře ví co tam je za olej podle etiketách na barelech který tam sou... Záměrně neprozradím ale bát se nemusíte.

..tak a čo keby zámerne prezradíš,mam rad ked niekto niečo kvázi vie ale nepovie...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Že by -castrol-cinol,nebo cinol-castrol ,nebo cistrol ,stačí přelepit jen pár písmenek a jeto .Kvalita za rozumnou cenu :?:
Odpovědět