Tesco Supergrade Petrol Engines 10W/40 4L Oil

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

PKod

Tesco Supergrade Petrol Engines 10W/40 4L Oil

Příspěvek od PKod »

Neznate prosim nekdo vyrobce oleje v prebalu Tesco? Dekuji
Návštěvník

Re: Tesco Supergrade Petrol Engines 10W/40 4L Oil

Příspěvek od Návštěvník »

PKod píše:Neznate prosim nekdo vyrobce oleje v prebalu Tesco? Dekuji
NO NAME - kdokoli ze státu který dělá recyklace olejů,a značku si dá každý jakou chce. Takže v podobných obchodech typu Lidl a spol. koupíte oil v pochybné-nebo žádné certifikované(neschválené) kvalitě!
Doporučuji tyto oily pouze do sekaček,Žiguli,Moskvič,Š 105. :roll: :lol:
Fastidious Finger

Příspěvek od Fastidious Finger »

...som išiel okolo regála v TESCU a vidím motorový olej TESCO (ty kokso!). Zo zvedavosti som ho obzrel a chcel som sa zasmiať na tej špecifikácii a na tom kto to pre nich plní alebo nebodaj vyrába, a tam totiž žiadna špecifikácia nebola ani podľa žiadnej normy!!! To by som si nedal do žiadneho motora ani keby bola požiadavka API SA!!! A cena? ...za to kúpim olej minimálne API SH, ACEA A2 od SLOVNAFTU alebo (PA)(KO)RAMa a aspoň viem čo kupujem!!!
P.S.: ak si takýto olej niekto kúpil nech sem napíše: aké prežil detstvo, či ho v mladosti niekto nezneužíval, či má občiansky preukaz akú dokončil (nie predčasne) školu a či náhodou nevolil nejakú ľavicovú alebo národne orientovanú politickú stranu (ak má vôbec volebné právo).
ichbin

Příspěvek od ichbin »

íííha SDKÚ volič
čo má preboha politika spoločné s motorovým olejom???? :shock:
PKod

Příspěvek od PKod »

Ano, ja ho koupil. Hned dve baleni. Specifikace je API SL, A3 . Zatim do mene uzivanych stroju jako sekacka a moped. Cena je za 4l kolem 300,- (Praha).

Jinak mladi docela uslo :), dik za starost.

Skoda jen, ze k tematu nikdo moc neodpovedel. Osobne bych hadal prebalovany Castrol.
Návštěvník

Fastidious Finger

Příspěvek od Návštěvník »

... no tak aspoň si tam mal niečo uvedené, ja som videl taký totálne bez špecifikácie iba TESCO 15W-40 a nič... Ten kto taký kúpil nech sa dá ihneď skontrolovať... ...aj motor!
...a olej má s politikou dosť spoločné napríklad taký Castrol to je ako SMER - sľubuje veľa a až po nejakých rokoch prídeš na to, že si prišiel o viac peňazí ako si musel a pritom to najprv vyzeralo ináč...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Zřejmě jste se pánové na to značení špatně dívali. Zákon na ochranu spotřebitele i předpisy pro dodavatele to nařizují. Jen výrobce se může ukrýt za "vyrobeno v EU"
Návštěvník

Fastidious Finger

Příspěvek od Návštěvník »

...zákon je jedna vec a správanie sa obchodov a nakoniec aj spotrebiteľov je iná vec. Najviac zla narobí neinformovaný spotrebiteľ - veď nakoniec z toho žije celá čína. V podstate také šmejdy ako sú v obchodoch (aj niektoré oleje) udržujú pri živote len úplne hlúpo správajúci sa spotrebitelia.
PPP

Příspěvek od PPP »

obcas je na vine aj dovozca. Stretol som sa s tym ze na esso olejoch bol slovensky preklad (ale bez specifikacie) nalepeny tak sikovne ze kompletne zakryl povodny popis aj so specifikaciou :D .
Fastidious Finger

Příspěvek od Fastidious Finger »

...no ten olej, čo som spomínal, že je bez špecifikácií nemá označenie 15W-40 ale 20W-50 a dnes som videl tie ostatné teda 10W-40 SEMISYNTETIC a 15W-40 SUPERGRADE. Tie majú trochu iný obal ako ten 20W-50. Na tom 10W-40 je v českom a poľskom jazyku uvedené: API SL, ACEA A3/B3 ale v slovenskom jazyku API CF/CF4, ACEA A3/B3/B4 a ten 15W-40 má uvedené v spomínaných troch jazykoch API CF/CF4, ACEA A3/B3/B4.
Nezdá sa vám, že tie špecifikácie asi losujú?! Preto som hovoril o zdravom a inom rozume. Dá sa na to spoľahnúť? NEDÁ!!! Koľko asi ušetrím peňazí kúpou takéhoto oleja?
Ewing

Příspěvek od Ewing »

Ono kupovat v Tescu cokoli jiného než rohlíky, mlíko nebo prášek na praní je koledování si o průšvih.
Koľko asi ušetrím peňazí kúpou takéhoto oleja?
Nejsme tak bohatí, abysme kupovali "levné! věci. Lepší si připlatit pár desítek Kč/Sk za Mogul nebo Madit.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

bonzni to obchodní inspekci. u nás máme čojku vy asi sojku.
Fastidious Finger

Příspěvek od Fastidious Finger »

Ja vôbec nechápem prečo ľudia kupujú takéto oleje (TESCO, STARLINE alebo aj SHELL, CASTROL). Tie prvé sú šmejdy a za takú cenu kúpim aj kvalitný olej a tie druhé sú pomerne kvalitné ale za tú cenu mám aj dva iné tak isto kvalitné kvalitné oleje...
PPP

Příspěvek od PPP »

Mimochodom tie 10W-40 SEMISYNTETIC a 15W-40 SUPERGRADE. su made in france, zeby total? :D
Roman620ti

Příspěvek od Roman620ti »

No podle mě, když olej z Teska, tak jedině slunečnicovej.Je sice o 4-5kč/l dražší,ale vyplatí se. Pro gurmány se dají dnes sehnat i třeba s příchutí česneku nebo másla a Váš motor to určitě ocení...
Odpovědět