Tesco Supergrade Petrol Engines 10W/40 4L Oil

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Adam

TESCO oleje

Příspěvek od Adam »

Tak, dámy a pánové, vyšpiónil jsem to za vás. Všechny oleje jsme testovali, platilo Tesco.

TESCO 15W-40 a 10W-40 těsně splňují to, co je na nich napsáno, a to (s podivem) i zimní klasifikaci, takže do vozů, do kterých jsou předepsány tyto klasifikace, se klidně dají použít (Fav, Fel). Oba jsou čistě minerální (myšleno chemickým rozborem), nemusíte se jich bát. Výroba Francie a Polsko.

TESCO Value 20W-50 je strašlivý olej husákovské éry; (neuvedená) API SD/CB, A1. Použití maximálně do různých autoveránů, domotraktůrků apod. Je vysoce viskózní; i 20W splňuje jen tak tak. Použití v zimě prakticky vyloučeno. Je vhodný pro vozidla s vysokým proběhem na konci životnosti, kde sníží spotřebu oleje, nebo u vozidel s hydroštely na prodej, kde zdvíhátka jsou opotřebována, cvakají a vy nechcete, aby to kupec poznal. Neopovažujte se to použít do vozu, který za něco stojí. Osobně to použiji jako proplachový olej s čističem a pak jako náplň do 49 let starého vozu namísto M6A. Čistící schopnosti jsou minimální, rozpuštění úsad vskutku nehrozí.

Nějaké dotazy? (své jméno a práci neprozradím)
PKod

Příspěvek od PKod »

Dotaz bych mel. Byl delan zakladni chemicky rozbor pripadne vizkozni zkouska nebo i motorova zkouska (coz nepredpokladam)?
Podle ceho pri testech posuzujete ucinnost DD aditiv?
Svetak

Příspěvek od Svetak »

Nemusite mit zadnou obavu. Olej splnuje specifikace uvedene na obalu. Navic z obchodniho retezce mate jistotu ze pripripadne reklamaci uplatnite odskodneni s vetsi jistotou nez u nejakeho garazoveho prodejce. V TESCu se prodavaji oleje mogul, Paramo i Castrol - to ani tyhle oleje nekupujete z duvodu ze je nabizi TESCO? Stejne jako tam koupite TV panasonic, sony apod. Je to smesne - jste pekni ubozaci - je mi vas lito. Ale nekdo si proste nejak musi ospravedlnit proc kupuje drahy predmet stejne kvality.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tyto oleje sice splní dané normy s odřenýma ušima, ale když někdo najede pár kilometrů a po roce mění, tak v pohodě. Olej maže každý, tady jde spíše o to, že se u těchto olejů dříve vyčerpají příslušná aditiva.
Svetak

Příspěvek od Svetak »

No samozrejme, s tim se pocita. Ale jestlize vyrobce motoru uvede nejakou specifikaci, tak olej teto specifikace je dostacujici. Vyhoda lepsich oleju je v pripade kdy je prejizdis o desitky procent oproti stanovenym limitum. Obecne jen pitomec bude lit do atmosferickeho motoru nejaky super olej. Jestli si mysli ze nejak extra prospeje autu, tak to se hooodne myli. I ten nejobycejnejsi olej, ktery plni danou specifikaci je ok. Nedoufam si totez tvrdit u turbovanych motoru, tam je to trochu slozitejsi.
CZ

Příspěvek od CZ »

Svetak píše:Vyhoda lepsich oleju je v pripade kdy je prejizdis o desitky procent oproti stanovenym limitum. Obecne jen pitomec bude lit do atmosferickeho motoru nejaky super olej. Jestli si mysli ze nejak extra prospeje autu, tak to se hooodne myli. I ten nejobycejnejsi olej, ktery plni danou specifikaci je ok. Nedoufam si totez tvrdit u turbovanych motoru, tam je to trochu slozitejsi.
...tak kamarade ono je to i u tech atmosferickych slozitejsi.
CZ

Příspěvek od CZ »

Svetak píše:Ale nekdo si proste nejak musi ospravedlnit proc kupuje drahy predmet stejne kvality.
Ale nekdo si proste nejak musi ospravedlnit proc kupuje levny predmet mizerne kvality.
Moja

Příspěvek od Moja »

Tak,tak!! Světák sežral rozum a teď je "Ředitel"Zeměkoule.
Jerry3
Příspěvky: 10755
Registrován: úte říj 18, 2005 19:58
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jerry3 »

Svetak píše:Nemusite mit zadnou obavu. Olej splnuje specifikace uvedene na obalu. Navic z obchodniho retezce mate jistotu ze pripripadne reklamaci uplatnite odskodneni s vetsi jistotou nez u nejakeho garazoveho prodejce. V TESCu se prodavaji oleje mogul, Paramo i Castrol - to ani tyhle oleje nekupujete z duvodu ze je nabizi TESCO? Stejne jako tam koupite TV panasonic, sony apod. Je to smesne - jste pekni ubozaci - je mi vas lito. Ale nekdo si proste nejak musi ospravedlnit proc kupuje drahy predmet stejne kvality.
A já zase považuji za ubožáky ty, kdož se domnívají, že v Tescu dobře nakoupili. Ono zpočátku bylo alespoň laciné, ale ani to už dlouho neplatí.
Mates

Příspěvek od Mates »

Olej je prodavan celosvetove viz. treba http://www.shopez.co.uk/product/Tesco-S ... -Oil-.html
Vsadim se s kymkoliv z tohoto fora ze olej splnuje danou specifikaci - tzn. je pouzitelny do vozu, ktere maji predepsanou danou specifikaci nebo nizsi. Jestli chcete nekdo vyhodit zbytecne penize za oleje typu CASTROL apod. tak je to jen vase vec.
Ososbne bych do vozu ktery ma predepsanou nizsi specifikaci - bezne jsou udavany API SG tento olej klidne pouzil. Jestli mate nejaky duvod proc ho tam nenalit, sem s nim. Zatim se tu zadny podlozeny nazor neobjevil. A pokud nekdo zpochybnujete plneni specifikace uvadene na obalu - prosim provedte prosetreni at uz pres obchodni inspekci nebo ve sve vlastni rezii. Dokud tohle neprokazete, nemame se o cem bavit.
FastidiousFinger

Příspěvek od FastidiousFinger »

Fastidious Finger píše:...teda 10W-40 SEMISYNTETIC a 15W-40 SUPERGRADE. Tie majú trochu iný obal ako ten 20W-50. Na tom 10W-40 je v českom a poľskom jazyku uvedené: API SL, ACEA A3/B3 ale v slovenskom jazyku API CF/CF4, ACEA A3/B3/B4 a ten 15W-40 má uvedené v spomínaných troch jazykoch API CF/CF4, ACEA A3/B3/B4...
A ktorej špecifikácii sa to dá veriť?
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

V dnešní době splní normu kdeco, ale kvalita bývá různá, a to nejen v auto mobilovém průmyslu. Třeba boty za tři stovky také plní normy pro trh, jsou k nerozeznání od těch za dva tisíce, ale rozdíl pozná každý brzy. To u těch olejů je to podstatně horší to posoudit, zde můžeme opravdu jenom diskutovat.
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

S těma normama mě to připomíná elektroniku, kde Hi-Fi normu DIN 45500 ze 73 roku taky plní cokoliv i ten největší šunt z tržnice.
byloObrázek
je Obrázek
FastidiousFinger

Příspěvek od FastidiousFinger »

Mates píše:Olej je prodavan celosvetove viz. treba...
Aj čínsky noname tovar je predávaný celosvetovo, takže ako argument to stačí na kvalitu?!
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jo, pánové u oleje to není jako u piva, tam máme jasno hned, nemám pravdu?
Odpovědět