Tesco Supergrade Petrol Engines 10W/40 4L Oil

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

SOI robila kontrolu naposledy v roku 2003, a nevyhovela necelá 1/5 a aj to kvôli nevyhovejúcej destilačnej skúške. ( stačí, keď sa ti do benzínu vyzrážajú vodné pary z nádrže a už nevyhovuje norme)
PKod

Příspěvek od PKod »

ano, jsem velice naivni. Pro sve nazory a rozhonduti vsak mivam argumenty, ne jen nazor cim vic pruhu tim vic adisas :)

Ale popravde jsem se neptal na nazor jestli koupit tento olej nebo ne. Zajimal me vyrobce oleje uvnitr baleni. Na to zatim nikdo odpoved nenapsal.

Konecne obsah jednoho baleni uz vozim v motoru, dalsi dve mam pripravene pro dalsi vymenu.

Pokud muzu komentovat zde prevladajici nazor "Tesco nemuze kvalitni olej prodavat", shodnu se s jednim z pisatelu v nazoru, ze takovyto prodejce nema jediny duvod prodavat nekvalitni oleje ve vsech svych evropskych prodejnach natoz pod svou obchodni znackou. Uznavam, ze tento predpoklad nemusi realite vzdy odpovidat ale take Vas nikdo nenuti tento olej kupovat. Vyber na trhu je siroky. Ja si proste koupil olej 10w40 API SL za 75,-/l v dobre vire v jeho kvalitu.

Ostatne jako kazdy jiny zakaznik mam v pripade poskozeni vozu pravo vymahat skodu na prodejci, ktery vyrobek neodpovidajicich parametru prodal. Namitnete, ze pro jedno znicene auto znalecky posudek asi delat nebudu ale v pripade skod u vice zakazniku by se tak urcite stalo. Z vaseho pohledu predpoklad naivni a usmevny.

V Bananove republice mnoho obchodniku spoleha na to, ze zakaznik se nema sanci prava domoci. Podobni podnikavci by vsak v jinych nez mistnich kalnych vodach neobstaly. Tesco vsak nepusobi jenom v CR a oleje sve znacky take neprodava jenom u nas.

K testum benzinu na cerpacich stanicich mohu podotknout jen tolik, ze jako zamestnanec firmy prodavajici a servisujici technologie cerp. st. i staceci zarizeni jsem prolezl dost cerp. st. ve velikostech od nadrze 1000l az po cisterny presahujici objem nadrzi 40000l. Muj nazor je proto ze vetsina nekvalitniho paliva "vznika" mezi rafinerii a stocenim na CS. Rafinerie provadi pravidelne kontrolni odbery kde kvalitativni nedostaky neocekavam, majitel (pronajimatel) CS ktera ho zivi nema duvod pro par haleru prijit o zakazniky a navic platit vznikle skody. CS maji vetsinou nasmlouvane stale zakazniky jako dopravni firmy, technicke sluzby a pod. kde se na problem prijde velice rychle.

Pro zajimavost v jak zasadnich parametrech paliva nevyhovela? Z kontroly COI (cca minuly rok) se dalo udelat zaver, ze jen malinka cast nevyhovujicich paliv byla zamerne "vylepsena". Naopak vetsina nedostatku byla "neprilis vyznamnych".
PKod

Příspěvek od PKod »

jeste omluva za tu cestinu, moc jsem po sobe necetl prispevek pred odeslanim a ted uz editovat nejde.

Take prosim anonymni prispvatele aby se do zprav uvadeli sva "jmena". Takto se v nazorech jednotlivcu spatne vyznam a mnoho rozumnych nazoru muze pusobit neverohodne jen proto, ze neni podepsan. Reakce byla na nazor z 7.8. 18:58
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

PKod píše: V Bananove republice mnoho obchodniku spoleha na to, ze zakaznik se nema sanci prava domoci. Podobni podnikavci by vsak v jinych nez mistnich kalnych vodach neobstaly. Tesco vsak nepusobi jenom v CR a oleje sve znacky take neprodava jenom u nas.
Však taky úroveň a kultura prodeje v Tescu u nás a v Británii jsou dva rozdílné světy. A díky nevyspělosti rádobyšetřivých čecháčků si opravdu může tady dovolit to co jinde ne. A díky rozdílné kupní síle si troufám tvrdit že hlupáků, kteří jsou ochotní vyhazovat peníze za tesco šmějd je víc u nás než u nich.
Stejně jako nás banky ojebávají způsobem, který by jim v mateřské zemi u zákazníků neprošel a jen u nás mohou ve velkém působit gauneři jako AAA Auto.
Každopádně tvoje utkvělá představa, že si velký podnik jako Tesco si nedovolí na trh pustit šmejd je skutečně úsměvná...
Fastidious Finger

Příspěvek od Fastidious Finger »

...aha takže teraz keď má TESCO, za pár Sk/Kč za 1 alebo 4l, olej predpísanej špecifikácie a viskozity tak sú ostatní výrobcovia v podstate tesne pred krachom.
Takže sa lúčim s olejmi: BP, CASTROL, SHELL, TEXACO, VALVOLINE, MADIT, MOGUL, GULF, LIQUI MOLY, MOL, TOTAL, SELENIA, FUCHS, MOBIL, ELF a inými.
Pá Pá
...a zanikne aj tento WEB a fórum lebo nebude o čom diskutovať bude len jeden olej (jedna strana, jedna vláda - samozrejme sociálne cítiaca sorta podnikateľov) a elektronický obchod bude mať tiež len jeden olej: TESCO. Bude si možnosť vybrať medzi 5W-40, 10W-40 a 15W40 a bude buď v modrej alebo bielej bandaske a to 1l alebo 4l alebo 200l sud. Ale možno to nebude také zlé lebo si začne oleje dávať vyrábať aj LIDL a napríklad vo F1 bude na McLarenoch LIDL a na vozoch Ferrari TESCO a elektornický obchod na tomto WEBe nezanikne a ani toto fórum veď bude o čom diskutovať - "Koupil jsem ojetý vůz značky TESCO a chci vyměnit olej který lepší LIDL nebo TESCO?!". Odpoveď: "Jednoznačne do vozů TESCO olej TESCO. Já mám na něm najeto už přes 100,000km (to je asi 118,700km Slovenských) a zatím úplně bez problémů. Tomuto oleji plně důvěřuji, vždyť na nej jezdí i tým F1 TESCO (předtím Ferrari) a taky benzín tankuji na benzinkách TESCO".
SORRY som nasratý z práce (nemecký strojársky bordel a chaos) len tak mimochodom teraz už viem prečo nemci prehrali obidve svetové vojny... (...v tej poslednej okrem iných aj so spojencami z Veľkej Británie odkiaľ je aj TESCO). :wink:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

to: rýchly prst
ty si si asi niečo šlahol do žíl. To je o čom ten posledný príspevok??
Jerry3
Příspěvky: 10755
Registrován: úte říj 18, 2005 19:58
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jerry3 »

Já si jen dovolím připojit vlastní zkušenost: Výrobky prodávané ve stejných obalech stejných obchodních řetězců, ale v různých zemích, mají (světe, div se!) dosti odlišnou chuť, účinnost, vlastnosti atd. Obsah těch obalů je prostě jiný!!! Osobně si to vysvětluji tak, že když dva (dodavatelé) vyrábějí totéž, není to vždy totéž. A tak nemám psychologický problém nakupovat neznačkové oleje ve francouzských sámoškách, protože podle výsledků vcelku pravidelných testů francouzských motoristických časopisů se jedná o produkty renomovaných fracouzských výrobců, ale za podstatně nižší cenu. V českém (to zdůrazňuji) Tescu však s tím problém mám.
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Jerry3 píše:Já si jen dovolím připojit vlastní zkušenost: Výrobky prodávané ve stejných obalech stejných obchodních řetězců, ale v různých zemích, mají (světe, div se!) dosti odlišnou chuť, účinnost, vlastnosti atd. Obsah těch obalů je prostě jiný!!! Osobně si to vysvětluji tak, že když dva (dodavatelé) vyrábějí totéž, není to vždy totéž. A tak nemám psychologický problém nakupovat neznačkové oleje ve francouzských sámoškách, protože podle výsledků vcelku pravidelných testů francouzských motoristických časopisů se jedná o produkty renomovaných fracouzských výrobců, ale za podstatně nižší cenu. V českém (to zdůrazňuji) Tescu však s tím problém mám.
S tím souhlasím. A navíc mají u nás výrobky pod řetězcovými značkami časem klesající kvalitu (u potravin vyzkoušeno na celé řadě výrobků).
byloObrázek
je Obrázek
PKod

Příspěvek od PKod »

Mate prosim nekdo realne zkusenosti s timto olejem?
M.

Příspěvek od M. »

PKod> Ja tedy nemam zkušenosti přímo s olejem, ale s "Tesco" výrobky ano.

1) Ve Francii na horách jsem si otevřel rybičky - takové průměrně drahé. Kamarád Tesco rybičky... No měl dvě príma mrňavá sousta v moři rajského protlaku...

2) V návalu spěchu jsem si tam koupil Tesco gumicuk. Musím říct, že efektnější věc na zmrzačení jsem už dlouho neviděl. Tak tak, že jsem nepřišel o oko, když uleťěl ten háček.

3) Většina Tesco věcí je produkována v Číně, ovšem s ohledem na cenu, takže QA mizerná. Já nevím jak Vy, ale já se nechci otrávit ftaláty a podobnými věcmi. Navíc žlutej mor chci podporovat co nejméně.

K tomu oleji - bude to analogie výše uvedených.
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

M. píše:3) Většina Tesco věcí je produkována v Číně, ovšem s ohledem na cenu, takže QA mizerná. Já nevím jak Vy, ale já se nechci otrávit ftaláty a podobnými věcmi. Navíc žlutej mor chci podporovat co nejméně.
Viz. poslední akce v Tescu, kde se za jednotnou cenu prodává kvanta levných šmejdů z Číny. A Tesco se na tom parádně pakuje. O tamních cenách se nám ani nezdá. Viz. např. poslední autorevue, kde byl příspěvek o minimotorkách Blata a majitel říkal, že kopie jeho motorek se dá v Číně koupit za 70 USD.
byloObrázek
je Obrázek
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

ka-spel píše:Viz. např. poslední autorevue, kde byl příspěvek o minimotorkách Blata a majitel říkal, že kopie jeho motorek se dá v Číně koupit za 70 USD.
Aneb, co nechceš aby druzí činili tobě, nečiň ty jim. Pan B. sice vykřikuje co mu Číňani provádějí za lumpárnu, ale neuvede, že něco velmi podobného udělal on Italům (Polini), když s minibiky před lety začínal. Pouze s tím rozdílem, že vyráběl lepší kvalitu než dnes Číňani, ale košer to rozhodně nebylo. Někdy se holt sviňárna člověku vrátí jak bumerang... :(
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Anonymous píše:Aneb, co nechceš aby druzí činili tobě, nečiň ty jim. Pan B. sice vykřikuje co mu Číňani provádějí za lumpárnu, ale neuvede, že něco velmi podobného udělal on Italům (Polini), když s minibiky před lety začínal. Pouze s tím rozdílem, že vyráběl lepší kvalitu než dnes Číňani, ale košer to rozhodně nebylo. Někdy se holt sviňárna člověku vrátí jak bumerang... :(
Tak to jsem nevěděl. :oops: Zatím se poslední dobou hojně prezentuje jen on jako ten ukřivděný.
byloObrázek
je Obrázek
serpico

olej

Příspěvek od serpico »

...ještě k oleji jezdím na Castrol Magnatec 10W - 40, normální prodejní cena 288 - 308 Kč / 1 L, no a já si počkám na nějakou akci no a na posledy jsem v ATU ( u Turkový nebo Agipu z dálnice ) kupoval 1 litr za 166 Kč balení 5 + 1....takže kupuju v předstihu ( espirace je 5 let ) a běžně se dostávám na cenu okolo 200 Kč / 1 L....
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Re: olej

Příspěvek od ka-spel »

serpico píše:...ještě k oleji jezdím na Castrol Magnatec 10W - 40, normální prodejní cena 288 - 308 Kč / 1 L, no a já si počkám na nějakou akci no a na posledy jsem v ATU ( u Turkový nebo Agipu z dálnice ) kupoval 1 litr za 166 Kč balení 5 + 1....takže kupuju v předstihu ( espirace je 5 let ) a běžně se dostávám na cenu okolo 200 Kč / 1 L....
Tak to je kauf. :lol: Já beru za ty prachy plnou syntetiku Total 9000 5W40 (844 5-ti litr)
byloObrázek
je Obrázek
Odpovědět